Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Musely jste po přijmu v porodnici aniž by se vás někdo zeptal,hlásít že chcete aby přítel či manžel přestříhl pupeční šnuru??? Chtěla jsem aby přitel měl nějaky zážitek z porodu,brala jsem to automaticky ale ani ve snu by mě nenapadlo že si o to musím říct dopředu.Žádné šmikání se nekonalo a dost mě to mrzí ![]()
To je divný
.mýho se ptali jestli chce,ale ten to s díky odmítnul
asi by to nerozdýchal ![]()
co mi rikali kamradky,tak se dr ptali,zda chteji tatinkove strihat.. ja si k tomu pisu porodni plan aby mohla snuru prestrihnout mamca… a vyvarovat se tak tomu,kdyby se neptali ![]()
U nás se sestra ptala těsně před tím, než se malej vyklubal na svět. Manžel chtěl, jenže pak se ukázalo, že se malej škrtí na pupeční šňůře a byly rázem jiné starosti, tudíž k tomu nedošlo.
Já si myslím, že si tvůj manžel odnesl neopakovatelnej zážitek z porodu i tak ![]()
Ahoj,
mého manžela se nikdy nikdo neptal, ozval se až u 4. porodu
Jinak jsou ti doktoři totiž děsně rychlí ![]()
hmm tak mě se nikdo neptal.A když se u porodu přítel hrnul ke stříhání tak mu sestra řekla že se to musí hlásit dopředu.Zážitek má ale to střáhaní mě fakt mrzí,ani za rukru mě držet nemohl,bylo kolem mě mooc lidí.Tak snad příšte mu udělám radost
ahojky , ne vůbec až když se mělo střihat tak se zeptaly zda chce přestřihnout tatínek
, ale ten nechtěl
![]()
kedliček píše:
hmm tak mě se nikdo neptal.A když se u porodu přítel hrnul ke stříhání tak mu sestra řekla že se to musí hlásit dopředu.Zážitek má ale to střáhaní mě fakt mrzí,ani za rukru mě držet nemohl,bylo kolem mě mooc lidí.Tak snad příšte mu udělám radost
jako nepochopim proč se to musí řikat předem
vždyt se jen vezmou nůžky a šmik , teda to mě za tebe moc mrzí .
Tak u nás tatínek nechtěl,ale dr.mu řekl,jen šmikněte tatínku,tak šmiknul ![]()
Nás se tedy taky vůbec neptali. Tatínek by ani nechtěl, měl dost i bez toho
Zážitek to byl ohromný, ale pokud se tvůj na to těšil a „včas“ (tedy ještě před ustřižením) se přihlásil, tak nechápu, co by to té doktorce udělalo, dát nůžky jemu. Co by se změnilo na tom, kdyby to věděla dopředu? Stejně by na to do té doby stopro zapomněla ![]()
No právě to mě vubec nenapadlo že by se to mělo nahlásit aniž by se někdo zeptal.Aji mi ho bylo líto sám se o to akčně příhlásil a nic z toho nebylo a přitom o nic opravdu nešlo jen o ten jeden šmik.
Jak kde. V porodnici, kde jsem rodila, by se manžela zeptali na porodním sále i bez porodního plánu. Ale není to pravidlem ve všech porodnicích.
U prvniho se neptali,ale manzel si sam rekl(nez vykonal dr.,tak se zeptal,jestli to muze on sam).U druheho se ptali a on se na to tesil jak malej jarda ![]()