Přestřihnutí pupeční šnůry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
12.4.11 13:40

v olomoucké porodnici.No tedkom už je to jedno ale fakt mě to mrzí,šmikání je třeba jen jednou za život a oni nás o to okradli nenažránci jedni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
12.4.11 13:43

Ahoj :-) My rodili ve FN Ostrava a nepamatuji si, že by se manžela někdo ptal, jestli jí chce „šmiknout“. Nicméně, manžel by do toho stejně nešel, takže nás ani nenapadlo ptát se dopředu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.4.11 13:58

Můj chlap chtěl, ale nakonec jsme byli v takovém lehkém šoku, že máme holčičku, tak se zapoměl přihlásit. Došlo nám to až doma, že vlastně nestříhal. Je nám to fuk, zážitek máme nádherný i bez toho. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
12.4.11 14:11

Manžel „šmikal“ při obou porodech. Zeptali se ho v tom okamžiku, co to měli dělat. Předem se neptali, ani jestli chce být u porodu, až když to bylo aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
12.4.11 14:15

Manžel stříhal, teda povedlo se mu to na dvakrát, ale i tak byl na sebe hrd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.4.11 14:19

Rodila jsem ve třech porodnicích, ale nestříhal ani jednou a nepamatuju se, zda mu to nabízeli, ani o to nestál. Jak píšeš, je to jen ten jeden šmik :wink: , zážitek je úplně v něčem jiném (a vlastně ani ten zážitek není hlavní důvod jeho přítomnosti).
Popravdě já naopak byla dost zklamaná, když mi na můj dotaz (ještě při prohlídce porodnice), zda je možné nechat dotepat pupečník, sestra úplně nesmyslně odpověděla „ne, to my neděláme, ale tatínek ho může přestřihnout“ . No, to je mi fakt platné, tím se to vyváží :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.4.11 14:32

já sem ráda že nejsem chlap.Už jen ta představa ve mě vyvolává strašné pocity :lol: Chtít po mě tohle má žena tak to nedám :lol:
Myslím že když j porod v pořádku tak se nic hlásit nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.4.11 15:10

tak to jsem zvědavá jestli to půjde tady u nás v HK… :think: doufám že jo, máme to v plánu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
12.4.11 15:20

Manžel šmikal oba. U prvního dítka ve Vysokém Mýtě mu to sami nabídli, u druhého v HK si hned po porodu řekl sám a nechali ho bez problémů. Taky z toho má prima zážitky, všude vypráví, jak je ten pupečník slizkej a uhejbá! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
12.4.11 15:54

manzel nesmikal nenapadlo by me ani ve snu ze se musi rikat predem, ale priste uz smikat urcite bude:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
12.4.11 16:06

To mě mrzí, že vám/manželovi nevyšli vstříc, když si o to řekl. Můj manžel přestřihoval při prvním porodu, zeptali se ho, až když byl malej venku. U druhého přestřihli doktoři, ani se neptali, ale to byl předčasný porod, takže řešili spíš jak rychle dostat dítě do inkubátoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.4.11 16:31

U nás se po porodu ptala dr. manžela, jestli chce přestřihnout, ale nechtěl.
Taky nechápu, proč ho nenechali šňůru přestřihnout. Chápu, když je tam nějaká komplikace, ale takto mi to není jasné :nevim: Holt jiná porodnice, jiné mravy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.4.11 16:34

Tak jsem si dočetla diskuzi:

Zakladatelka, teď čtu, že jsi rodila v Olomouci, já v Přerově a teď se chystám do Olomouce. Můžu se zeptat, i když je to OT, jestli ještě nechávají pupeční pahýl odpadnout sám nebo si ho můžeš nechat odstřihnout? Díky za odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.4.11 16:41
Hany163 píše:
Tak jsem si dočetla diskuzi:Zakladatelka, teď čtu, že jsi rodila v Olomouci, já v Přerově a teď se chystám do Olomouce. Můžu se zeptat, i když je to OT, jestli ještě nechávají pupeční pahýl odpadnout sám nebo si ho můžeš nechat odstřihnout? Díky za odpověď :wink:

jestli můžu, tak nám ho nechali odpadnout, teď v Přerově se stříhal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.4.11 16:54

Consi,díky, to vím, že v Přerově se stříhá, ale právě mě zajímá, zda jde požádat v Olomouci, aby ho ustřihli, nějak se mi z té představy odpadnutí samo dělá šoufl :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí