Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Našla jsem někde chytré tabulky jak má dítě být velké..... Za 10 dní jí bude 6 měsíců. Váží 7400g to je ok, výška 65 ok, obvod hlavičky má 40cm. Tak to jsem maličko pod průměrem.
Jak je to u vás? Ptám se ze zajímavosti. ![]()
A kde jsi našla ty tabulky?
My jsme v půl roce měli 6490g, 68cm, obvod hlavy 42cm.
Tak mi v půl roce měli 7900g,70cm a 44cm obvod hlavičky.Ale z tvého příspěvku jsem pochopila,že máš holčičku u té by měl být obvod hlavičky menší jak u kluka,já mám v průkazce chytrou tabulku a boužel tam mám jen klučičí míry,takže neporadím.
Vyčetla jsem to v happybaby book dostala jsem to v porodnici.
jojo mám holčičku
Ahoj, existuje program, kde se zaznamenávají míry dětí a také jejich hmotnost. Z toho ti vyjdou i výsledky pro daný věk. Na svých stránkách ho měl SZÚ, ale už tam není. Já si ho stáhla před několika měsíci. Tak jestli chceš, pošli SZ, můžu ti poslat instalačky ![]()
Jinak si z míry hlavy nic nedělej. Nejsme všichni přece průměrní, ne ? Obě moje děti mají hlavu malou, mají ji po mě a já zase po mámě. Ve většině případů je to dáno geneticky. I můj brácha je na tom stejně. Jde o to, aby nějaká ta míra nějak nestagnovala nebo naopak se neúměrně nezvyšovala. Proto se to sleduje vždy v delším časovém úseku.
Jinak Julka měla taky v půl roce obvod hlavy 40 cm. Julka i Saša si však zachovávají tu svou růstovou křivku, takže je to v pořádku.
Růstové grafy ke stažení jsou na www.lilly.cz úplně vpravo dole… ![]()
Tak já tady budu asi ohromovat
. Ale mám klučíka.
8800 g, 75 cm a obvod kebule 43 cm
Mám holčičku, v sesti mesicich 9010 g a 75 cm, obvod hlavy 46 cm.
Ted v 17 mesicich má 12,6 kg a meri 87 cm. Hlava 50 cm. Vsechny zuby venku. ![]()
Ahojky, Nelinka vážila 7020g, měřila 66,5cm a obvod hlavičky byl 43cm. Určitě máte vše v pohodě, my kupujeme čepičky vždycky větší.
Martasaja, diky moc za ten odkaz na tom lilly.cz Teď jsem to tam nandala za každý měsíc jejího života a jsem nadšená! Bože, já tyhle grafy a tabulkování miluju!! ![]()
Díky za ten odkaz. Zadala jsem tam všechny údaje, ale nějak se mi nedaří zobrazit graf
. Pomoc ![]()
Jo, už jsem to našla, bylo to tak jednoduché, že jsem to předtím přehlédla…
![]()
Grafy se ti zobrazi, kdyz budes klikat na to v pravem sloupecku - delka do 2 let apod.