Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@ugluk nevím. U prvního mi to měřili taky, teď u druhého mi pánev rozhodně neměřil. Jen posledně mi měřil pupík klasickým krejčovským metrem. Ale k čemu to je? To fakt nechápu. Možná stejně jako triple testy - někdo to dělá ze setrvačnosti.
@iwa83 tak tripply ještě mají význam v případě integrace s prvotrimestrálním screeningem, což zas málokdo dělá a samy o sobě už jsou spíše ke škodě, ale asi jak to hradí pojišťovna
Řekla bych, že někteří doktoři si extra potrpí na dokonale vyplněnou průkazku, vč. dvou razítek od zubaře (bez nichž se asi rodit nedá) a tak vůbec, takže když je tam kolonka na rozměry pánve, je třeba odškrtnout. Krátce před porodem bych to i chápala, pokud je od pohledu drobná ženská a dle všech odhadů velké a hlavaté miminko, ale úplně na začátku je to fakt info k ničemu, protože v 10.tt se nerodí a za následujících 30 týdnů se to ještě dokáže diametrálně změnit
To měření pupku metrem je snad orientační, jak moc roste děloha, mělo by to růst nějakým tempem. Ale jinak každé těhotenství absolvuji u jiného doktora a každý má na „správné postupy“ svůj názor ![]()
ptám se,protože syn nešel vytlačit,mačkali mi na bricho a trvalo to,a pak někdo prohodil,že větší už bych nezvládla,tak vůbec nevím co tím mysleli,a v tu chvíli mě ani nenapadlo se zeptat,mám strach,že co když druhé bude větší a nepůjde to
@Anonymní píše:
@Russet takže to skončilo císařem nebo jak?
Ano.