Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky kolik se odečítá když se měří teplota v zadečku digitálním teploměrem?! Odečíá se vůbec něco,! Máme 37,9 C v zadečku
takže ej to v poho,horečku teda nemáme..je to tak,že 37,5 je ještě v poho ![]()
je to zvýšená teplota a mně teda říkala mudra že se snižuje až když je nad 38
Ahojky, jj, odečítá se 0,5st. a 37,4 je v pohodě. Pokud teplota nejde nad 38st, není potřeba snižovat.
ahojky, zeptám se jako debil
je potřeba snižovat od 38° již odečtených nebo 38° neměřených? Omlouvám se, mlíko v hlavě a už mi to nemyslí… ![]()
rybkabezvody píše:
ahojky, zeptám se jako debilje potřeba snižovat od 38° již odečtených nebo 38° neměřených? Omlouvám se, mlíko v hlavě a už mi to nemyslí…
již odečtených
Odečítá se u dětí po 6. týdnu věku a vždycky se odečítá 0,5°
Od 38° po odečtu ![]()
Děti mají „normální“ teplotu od 36,5°do 37,5°
Pokud má mimčo 37,5° tak se nic neděje, může to být i tím, že je víc oblečené … stačí ho třeba míň obléct nebo nechat chvíli odkryté.
Pokud má těch 36,5° tak se zase doporučuje přiobléct.
Jinak v porodnici nám teď říkali, že v zadečku se už neměří, máme měřit v podpaždí, je to prý přesnější.
Je fakt, že v tom zadečku se mi to vždycky trochu eklovalo a navíc Lucka u toho řvala jak tur
a pak odpadá to odečítání.
Já měřím jenom v zadečku už od porodnice a v pohodě máme kvalitní teploměr a za 10 sekund je změříno ![]()
MarketaJ píše:
Jinak v porodnici nám teď říkali, že v zadečku se už neměří, máme měřit v podpaždí, je to prý přesnější.
Je fakt, že v tom zadečku se mi to vždycky trochu eklovalo a navíc Lucka u toho řvala jak tura pak odpadá to odečítání.
a jak ti u toho malá drží? I když ona je ještě malinká, ale s tím naším pytlem blech si to nedokážu představit ![]()
MarketaJ píše:
Je fakt, že v tom zadečku se mi to vždycky trochu eklovalo a navíc Lucka u toho řvala jak tura pak odpadá to odečítání.
ty jo tak to si nedovedu s tím naším drakem představit měřit v podpaží