Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky chtěla jsem se vás zeptat jestli je normální že když je 5 měsíční miminko nemocný že vůbec nejí. Než byl nemocný jedl mi příkrmy a teď do něja tak tak nasoukám trochu mlíka. Nemá hlad? Dodržuji ty intervaly dřív jsme jedli po 3 hodinách teď baštíme po 4 hodinách. Vždy mu nabídku tak trošku vypije tak 20-40ml a zase spinká prospí celou noc a pomalu i den. Chytli jsem angínu ale jen začátku takže dáváme sirup Hedelix 2× denně ten mo pomalu zabírá ale ten spánek mě trošku znervózňuje. Poraďte
![]()
Je to normální. Do jídla nenuť, do pití jo. Třeba i po lžičkách a cokoliv
. Přeju brzké uzdravení. ![]()
mě přijde, že je docela normální, že nemocný dítě (často ani dospělý) nejí. Důležitý je hlavně pití.
Byli jste u dr, když jste nemocní? Pokud ne, pokud by se to za pár dní nespravilo, tak bych k dr zašla pro sichr
Jinak krom nemocí mi děti nejedi ani, když jim rostou zuby
Nasi Zuzi je skoro rok, ted ma rymu a do toho ji rostou zuby a mam doma skoro kojence
Za den da tak jednu presnidavku a jinak jen mliko, mliko, mliko (tedy Nutrilon). Klidne tri ctvrte litru denne
Takze normalni to je ![]()
naprosto normalni, den nebo dva bez jidla neuskodi, hlavni je aby pil, to mi rekl dr
Jako holky, nemocný dítko běžně nejí, ale hlavně aby pil.
Jinak se může i stát, že bude i po nemoci chvíli trvat, než se zase rozjí, jakože ti bude jíst chvíli třeba míň, hůř a tak, tak se nelekni, on se zase chytne a všechno dožene ![]()
Je to normální, hlavně, že pije. Taky jsme teď pár dní bojovali s jídlem, verunce se posouvaly zuby. Asi týden byla skoro jenom na mlíku a světe div se, i tak přibrala a už je zase usměvavá. Ani dospělí moc nejedí, když jim není dobře.