Denní režim u 8měsíčního dítěte

23033
6.12.10 19:16

Denni rezim u 8.mesicniho ditete

Zakladam diskuzi, jaky mate denni rezim u 8. mesicniho ditete, v kolik rano vstava, jak spi pres den.. atd. kolik davate prikrmu za den? diky :)

a muzete pripsat i s cim si nejradeji hraje, zdali uz ma i oblibenou hracku:), kterou preferuje pred ostatnima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
6.12.10 20:03

Ráno vstane kolem půl 7, dostane mlíko, v 8 dostane mlíko a jde spát.Vstane kolem 11, kolem 12 dostane oběd a jde spát, spí tak do půl 3, pak dostane mlíko, kolem 16 dostane svačinu, když jdeme ven usne v kočárku tak na půl hoďinky, mezi 18-18.30 koupem, dostane mlíko(zatím mu na noc stačí), když jsem v dobrém rozmaru udělám kaši, jinak jen to mlíko a chrní.
Oblíbené hračky-všechno co se dá narvat do pusy, ale vede slikonové tvořítko na led, odsávačka nudlí, víčko od ramy, a občas vezme i hračky :wink:

• Citovat
  • Upravit
243
6.12.10 20:34

Monji, snad se taky můžu přidat, Matýsek má teprve ukončený 7 měs. a začínáme 8 měs. Vstáváme asi kolem půl osmé, dopoledne mu dávám banán a hrajeme si na dece, kolem 10 hod. chodí spinkat, buď doma nebo jdeme na procházku do města a do obchodu. Pak vařím obídek, Matýsek si hraje, dostane maso-zeleninový vařený příkrm, ale moc mu to nejede. Kolem jedné, druhé hodinky chodíme spolu spát asi na hodinu a půl, pak si zase hrajeme, ven už podruhé nechodíme (v létě jo, ale teď již ne), kolem 16 hod. mu dávám ovocný příkrm, večer kolem 18 hod. dávám někdy kaši. Jinak mezi tím MM, podle jeho chuti a přání. Spinkat chodí po 19 hod. ale budí se hodně často i 10× za noc. Jeho oblíbené hračky jsou hrazdička, chrastící špendík, omyvatelné knížečky, trhání časopisů a tahací telefonek. A samozřejmě ovladač, mobil apod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902

Ty bláho, vždy´t ti pořád spí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Ahoj, to je přesně aktuální :palec:

Spinkání: dopoledne hodinku, v poledne 1,5hod, odpoledne v kočárku i 2-3 hodiny (když hodně mrzne, tak spí doma a trochu méně), obojí i na 2× (kratší spánek). Večer od 19hod uspáváme a vstáváme tak v 7-8hod ráno.

Jídlo: Stále pouze MM, nabízím příkrmy (domácí přesnídávku a jogurty), ale nechce je. Dá si s velkým zájem pár lžiček, pak mě chytne za výstřih a dá jasně najevo, kde jsou její priority :mrgreen: V noci kojím 3×. Krásně přibírá a roste jak z vody.

Hračky: objevuje vlastní dovednosti, takže košík s kolíčkama je super, přendavá je do misky a zpět. Baví ji pokládání různých malých hraček třeba na čelíčko a sama si je vezme do ruky. Taky krabička s různými otvory - zkouší prostrkávat kolečko kulatou dirkou, atd. Pak žužlací textilní 2 oblíbené hračky. Taky jsou strašně in moje nohy, pes, mobil, sklenička (sama umí pít) a všechno, co není hračkou (počítač, zásuvky, zavařovací sklenice, lžička, prádlo…) :mrgreen:

Pohyb: už sama vstane a tak týden capká kolem nábytku, což je teď úplně NEJVÍC zajímavé :mrgreen: takže stačí deka na zemi a něco stabilního, oč se může postavit. A můj neustálý dohled max půl metru od ní :mrgreen:

Mluvení: říká „bába, táta, máma, haf, ham, jé, aha“ a další, ale jak začala chodit, další slůvka nepřibývají. Nemá teď zájem o učení se dalších.

Je to náročné, ale strašně moc krásné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.12.10 20:38

Jsme sice už starší, ale pamatuju si to :-) Tehdy jsem vzdala rvát do něj mlíko, takže tak od toho 8. měsíce to máme stejné až doteď, jen teď baští na svačiny a oběd o pár lžic víc.
V půl druhé ráno do něj zvrhnu láhev mlíka ve spánku, vstane 6-6:30, v sedm 150g jogurtu se 4 sunarkama sušenkama, po osmé trandí na balkon chrupat, tak cca do půl desáté, v deset svačina - 140 g ovocné přesnídávky kupované, pak si hrajem, někdy požmoulá pár kostek chleba nebo křupky nebo jdeme na prochajdu, v jednu masozelenina 180g, ve dvě opět balkon a chrupčí tak do čtyř, budím max. v půl paté, pak svačina kolem třičtvrtě na pět - tehdy jsem začínala střídat ovocné jogurty 150g kelímek, hraní, obden v sedm koupání, cca ve čtvrt na osm kaše 180 g, cca ve třičtvrtě na osm do postýlky a nazdar :-)

Tehdy začal ztrácet zájem o hračky, jen zvukové měl a má pořád rád a tehdy hlavně objevoval byt. Jo ale knihy miluje, leporelek máme plný koš a věčně se v něm hrabe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6410
6.12.10 21:06

Takže ať se pobavíte, náš režim (prcek má 8,5 měsíce)
Vstávačka 7-7,30h. V 8h snídaně 50 něčeho ovocnýho+kojo. V 10h kojo a jde spát, uspávám 30-60 min, spí asi hodinu a ještě se mezitím vzbudí. Oběd ve 13h, ve 14h jde spát - stejná scéna jako dopoledne. V 19h kaše, koupačka a ukojím do bzvědomí. Vstává v průměru 10× za noc, pokaždé znovu uspávám 10-15 min.
Hračky - šustivý pytlíky, cokoliv co není určeno jako hračka, ovladače, mobily, krémy, můj kartáček na zuby (ten jeho považuje za hračku) a knížky - leporela, má docela slušnou knihovnu.
Hodaka moc mě s tím vaším spaním nes.r ! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
6.12.10 21:10

Je fakt,že jak spí mimís Hodace je fakt hodně! asi ze mě mluví závist :lol: Ne, sranda!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ladyl
6.12.10 21:12

Teda zírám, kolik vám broučkové naspí hodin 8-o My ráno vstáváme v 6h, následuje MM, vypravování do školky se starším bratrem, krátká procházka (obchod apod.), po návratu mléčná kaše. Kolem 11 h usíná, někdy na půl hodiny, maximálně na 3h (svátek :lol: ) Po probuzení následuje masozeleninový příkrm (jí cokoliv), druhá procházka pro bratra do školky, na svačinu MM, na večeři mléčná kaše. Usíná v 19h naprosto bez uspávání,což je výhra. Nebýt toho, nevím, jak bych ukládala staršího, zarputilého milovníka dlouhých a ještě delších pohádek na dobrou noc.
Hračky: obličej kohokoliv, obrovské plastové auto, které bliká (po bratrovi, pro děti od 18 měs. :oops: ), volný pohyb po vyhřívané a klouzavé podlaze v koupelně (začíná lozit).

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
6.12.10 21:28
iva2009 píše:
Takže ať se pobavíte, náš režim (prcek má 8,5 měsíce)
Vstávačka 7-7,30h. V 8h snídaně 50 něčeho ovocnýho+kojo. V 10h kojo a jde spát, uspávám 30-60 min, spí asi hodinu a ještě se mezitím vzbudí. Oběd ve 13h, ve 14h jde spát - stejná scéna jako dopoledne. V 19h kaše, koupačka a ukojím do bzvědomí. Vstává v průměru 10× za noc, pokaždé znovu uspávám 10-15 min.
Hračky - šustivý pytlíky, cokoliv co není určeno jako hračka, ovladače, mobily, krémy, můj kartáček na zuby (ten jeho považuje za hračku) a knížky - leporela, má docela slušnou knihovnu.
Hodaka moc mě s tím vaším spaním nes.r ! :mrgreen:
Ivo proto už nic nepíšu k nám, jak jsem slíbila :lol: a ty mě vypátráš tady.Já toho kluka snad začnu budit nebo co? :lol:
  • Citovat
  • Upravit
9166
6.12.10 21:42

malá má 8 měs., vstává v 7-7:30hod, dostane mléko, přebalím, šupnu do postele a ještě poležíme tak do půl desáté, někdy usne, někdy ne. V 10hod svačina(ovoce), pak jdeme ven, spí pouze půl hod., ve 13hod oběd(cokoli maso-zelenina), pak spát do postýlky(opět pouze půlhod.), v 16hod jogurt, jdeme ven, někdy dá ještě půlhod spánku, v půl sedmé kaše a okoupat a spát. Spí celou noc. Zatím se plazí asi 2 měsíce, zkouží na kolínka, šmejdí po bytě, hračky nic moc, radši zkoumá a montuje co se dá. Je moc hodná holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.12.10 21:44

Nám je 10, ale mám to napsané. Časy jsou cca, ale v podstatě nám to tak vycházelo:

7:30 Nutrilon
10:00 ovocná přesnídávka
spánek (hodinu až dvě)
13:00 oběd (masozeleninový)
16:00 bílý jogurt Holandia - miluje
spánek (po hodině budím, protože pak večer nechce spát)
18:00 musí mít něco malého: rohlík, sušenku, mrkev
20:00 rýžová kaše a spát - někdy usíná i po 22.h :(

Přes den pije meduňkový čaj

Hračky: kabely, ovladače, dětský mobil, mluvící pejsek

V noci se budí 3× - 5×, jen mu dám dudlík a spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
7.12.10 08:24

Holky a jak dlouho malým trvalo než začali více jíst příkrmy. Malý je jí již přes měsíc, ale sní mi jen pár lžiček a víc nechce. Už jsem zkoušela i přidat MM, křupky a nic nezabralo. Tak doufám, že se to brzo srovná a začne jíst více hlavně maso-zeleninové příkrmy. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
7.12.10 08:57
suzanne13 píše:
Holky a jak dlouho malým trvalo než začali více jíst příkrmy. Malý je jí již přes měsíc, ale sní mi jen pár lžiček a víc nechce. Už jsem zkoušela i přidat MM, křupky a nic nezabralo. Tak doufám, že se to brzo srovná a začne jíst více hlavně maso-zeleninové příkrmy. Díky :palec:

Hm, tak se zeleninou neporadím, tu měl malej od začátku rád a zvlášť, když jsme najeli na maso :-) Máte už maso? Třeba to pomůže.
Ovšem ovoce nám trvalo z pár lžiček na těch cca 150 g tak dva měsíce minimálně, ne-li víc. Jí teda kupované výživy.
Možná zkus vypozorovat, jestli mu něco chutná víc než něco jiného a zkusit mu to dávat nebo všude přidávat, my takhle nakonec trochu porazili ovoce broskvo-hruškovým Sunárkem, jablka ze začátku moc nechtěl a banán nechce doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
7.12.10 11:04

Mně malá maso zeleninu začala pořádně až asi v deseti měsících. Začala jsem jako svačiny dával ovoce a to šlo líp. Pak bez problémů najela i na maso zeleninu. A dneska sní všechno, co dostane :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí