Denní režim u 8měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
121
1.1.19 17:50

@Petul02 Presne, jak pise Kukacka. Proste jsou kazdej prcek jinej :) Hlavne neblazni s porovnavanim, a uz vubec ne treba jen podle toho, co jsem napsala ja. Nase mala je proste napred ve vsem, i velikostne, tak nejak celkove je mimo tabulky - v 6 mesicich mela 75 cm… Treba uz taky umi bezvadne Berany duc, umi se schovavat a delat baf, dava krasne pusinku, kdyz si reknes, taky reaguje na Nenene - teda samozrejme neposlechne, ale pozna, ze by to neco nemela delat dal a trosku zkameni. I v tom papani, apetit ma desnej, ale porad jen tahne do vysky a gate z ni padaji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
1.1.19 17:51

U nás hraní v ohradce nehrozí, respektive vydrží to 5-10min a pak si stoupne a lomcuje sní a řve. Už se pulka rozpadla jak s tím lomcuje, asi je to jen na hodný děti co si v klidu hrají :mrgreen: jinak musím být stále u něj, podávat hračky atd. Když poodejdu leze hned za mnou....... Můžu něco dělat jen když spinká, jinak než šance :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.1.19 17:54

@bardac souhlas :palec:

Hlavne neporovnavej tak striktne s tabulkami a ostatnimi detmi. To dite na to musi prijit stejne samo. Nebo jak myslis, ze ho donutis z plazeni lizt a pak chodit? :think: neblazni, akorat nervis uplne zbytecne sama sebe :P kamaradky mala do 7m jen lezela…zadne kouleni, lezeni…cvicila s ni vojtovku a ted uz jento velka holka, dela nekolik sportu, v ltrrych je fakt dobra, je chytra, hraje na nastroj…vse ma svuj cas a kazde mimco je jine proste…stejne jako my nejsme kazda stejna, tak je to i u deti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
1.1.19 18:03

@Petul02 tak male je uz skoro 15 mesicu,ale nejak v sedmi mesicich zacala lezt po ctyrech,nikdy se neplazila,chvilku pred osmym mesicem si sedla,par dni po osmem mesici si stoupla k nabytku a zacala ho obchazet, no a prvni samostatne krucky zacala zkouset nejak pred jedenactym mesicem,od cca roku chodi naprosto stabilne a kocar uz nechce :lol:

• Citovat
  • Upravit
1480
1.1.19 18:30
@Petul02 píše:
@Staworowski tyjo to budou asi zuby, nic jiného mě nenapadá. Já dávám malý homeopatika Camilii a vůbec o zubech nevíme.
Mě se malá plazí měsíc asi a dal nic. :nevim:

Kazdy má své tempo....... Časem se stejně všechnu děti srovnaji. A ty homeopatika kupuješ v lékárně? U nás teda zuby horor, proplace i celou noc. Už jsme zoufalí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
1.1.19 19:42

Moc dekuju, aspoň mě někdo uklidnil. To pořad slyším už sedí? Už leze? A mě už to nebaví.
Ona se plazením dostane kam potřebuje tak nema moc potřebu lézt, ale na všechny čtyři se krásně zvedne, ale ještě neprisla na to ze muže i hýbat ne se jen houpat :D
@Staworowski Jojo v lékárně. Camilia. Stojí kolem 200. Píšou tam 3-6 ampulek denně. My dáváme jednu a to večer před spaním a nevím o tom ze ji rostou zuby už máme 4. :potlesk: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.4.19 18:05

8měsíců režim - pořád mi to šrotuje

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat ohledně režimu, pořad něco čtu a sama v sobě asi už půl roku bojuju
Dceři je 7,5měsíce a půl roku přemýšlím nad režimem, který je prý vhodný dát dítěti, ze si i časem zvykne
Dcera ze začátku moc nejedla a teď vše dohnala a je pěkný jedlik -ťuky tuk
Do 6m jsem kojila, nyní na UM asi měsíc, od 5m obědy, od 6m svačiny
Dcera má 9,5kg já vím dost, ale potom vše co si zažila jsem ráda, že už baští
Od minulého týdne se plazi a měsíc jede sudy, neposedí
A teď bych se chtěla zeptat ohledně jídla
V době co jsem kojila se v noci budila co každý 2h, do minulého týdne už spala od 19-7h nyní se prevaluje hodně v noci, ale mlicko dávám 1za noc bez něj to nejde.
Vstává cca půl 7 dostane mléko, nejpozději v 7h UM 210ml
Někdy usne do osmi, ale poslední dny ne
9-9:30je unavená, tak jí v 9h dávám cca 100g ovoce pak jde spinkat, ale začínáme mít problém jak je unavená, prská a nechce jíst a cca do půl 12spí
12oběd - už jí asi vše
Po 13h jdeme na procházku
Pokud neusne nebo se spíše vzbudí, dostava mléko v 15h 210ml
16-17h spinka to je různé jak kdo ji venku na procházce budí, spí 30-80min
17-18h dostane ovoce nebo dnes kaši do půl 8by nevydržela
Dcera chodí spát 19-19:30 dostane mléko
Chtěla jsem ji dávat kaši, ale přišlo mi, ze ji bolí bříško a hlavně usne jedine u lahve tak nevím poměr kaše Říkám si, zda toho nemá hodně a nebo málo vyvážené, sní vše co ji dam -tuky tuk
Hodně se směje, ale tak 60%dne bručí :zed: :nevim:
A největší problém, že vypije tak 20ml vody, čaj už nechce vůbec :nevim: :?
Dnes po dlouhé době úplně jiný režim, ale nechci vás zahltit
Děkuji moc za rady a připomínky :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
15.4.19 18:25

Ahojky mam stejne stareho syna a taky bojujeme stridave s jidlem. posledni mesic se rozhodl, ze mi odmita um. dostanu do nej neco jen ve spanku talze ja mu zacala davat jogurt. takze u nas to je tak, ze spi celou noc ale narizuji si budik na 4 a dam mu mliko, nekdy vypije 200ml nekdy 40ml kdyz se mi u toho vzbudi. a pak vstava kolem 7,v 8 ma jogurt asi 150g, kolem 9-10 jde spat tak max hodinku, ve 12 masozeleninu 190g, pak bud jdeme ven tak spi tak hodinku v kocaru, ve 4 ma bud mliko vanilkove s kasi (to je jedine co mi vezme),nebo presnidavku, pak usina kolem 5 zase tak max hodinku a v 8 jde spat a ja mu kolem 9 davam zase um ve spanku.jsem uz z nej na palici ale co se da delat.caje vypije max 200ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
15.4.19 18:26

@Prdeli syn má teda 9,5M, ale režim má furt stejný poměrně dlouho, kromě toho, ze si zlikvidoval podvečerní spaní. Každopádně ti hezky pije mliko přes den, takže bych ten caj fakt nehrotila. Mě syn pije UM jen v noci a trosku před spaním. K snídani mi vypil asi tak 30ml, tak jsem to vzdala…

Režim: vstává v 7, v 7:30 kaše… v 10:30 ovoce, buď kapsicku anebo čerstvé (banán, maliny, pomeranč, jahody), 12:30 oběd (ten mi jist dost blbě, i když dřív pecka), pak spi většinou skoro 3 hodky… v 16 svaca (bílý jogurt, zakysana smetana anebo acidofilní mliko), v 19 večeře (chleba s máslem/lucinou a sunkou občas nebo to co zbyde z oběda), ve 20 tak 90ml mlika a spi, ve 4 se budí, to vypije max. 180ml mlika. A vypije mi za den tak 250ml čaje… taky mi prska jídlo, ale vždycky když má nějaký problém, teď ho bolí zuby, tak prska :nevim: nevím jestli ti to pomůže, ale přijde mi, ze ti ji fakt dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
15.4.19 18:29

@Kaci89 od 9M můžeš přidat zakysanku, kefír anebo acidofilní mliko :) syn mi odmítá taky um už strašně dlouho, jídelníček jsem psala výš, kdybys chtěla inspiraci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
15.4.19 18:30

@Verurizeckova dobre,kouknu dekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.4.19 19:20

@Prdeli řekla bych, že to děláš dobře, má 3 dávky mléka, tak nevadí, když už pak tolik nevypije, zatím není léto ;) já mám ted už 10 měsíční, spí 2 x přes den cca 1-1,5 hodiny, když dá hodinu ještě v podvečer, tak mi pak usíná dost pozdě, jídlo máme podobně, mléko již jen k snídani a večeři… k tomu vypije max. 150-180 ml, dávám bud vodu, nebo do vody rozpustný nápoj sunar, tatínek jí je schopný nacpat i džus naředěný kojeneckou vodou, toho vypije víc…

to noční buzení může být i spojené s růstem zubů, nám se takhle dost budila v noci, ve dne si ani nevzpoměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.4.19 20:28

@Verurizeckova ona dcera měla hodně i v půl roce kdy byla kojená
Já jsem za to ráda, protože první měsíc nejedla a krmili jsme stříkačkou a furt jsem odsávala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.4.19 20:32

@welovefashion
Děkuju trochu jsi mě uklidnila… Říkám si, zda není moc po sobě brzo v sedm mléko - snídaně a v 9 svačina, jenže jak je unavená, tak mi dopo svačinu prospala.
Pak odpo chce jist ve 2-3h a to zas nevydrží do 7-7:30do mléka kdy jde spát, takže ji tam vždy ještě šoupnu ovoce buď si vezme či ne
Dnes dostala v 15h mléko, v půl 6po dlouhé době kaši a v půl 8mleko a chrni. Říkám si, zda ji pak nebolí bříško
Ale je zajímavé, ze přes den spí v kočárku-ještě sporťák a to chrní a ani se nehne
Dnes jsem ji v noci sebrala hnízdečko a cestovala po postýlce :b :think: lush:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.4.19 20:35

@welovefashion a dnes jsem ji dala dětský džus, ale ten také neměl nějak úspěch cca 30ml za den +10ml vody
Dcera mi po týdnu po narození skončila dehydrovana, tak se to se mnou už nese a bojím se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí