Jak si hrajete s 10m mimčem?

351
6.12.10 17:47

jak si hrajete s 10m mimčem?

maminky,

jak si hrajete s 10měsíčním miminkem? Říkala jsem si, že bychom mohli najít novou inspiraci a rozšířit náš hrací den o nějakou novou fajn zábavu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
6.12.10 17:55

Ahoj. Májina nejoblíbenější činnost je shazování věže z kelímků, kterou jí stavím já nebo Anežka. A pak si taky ráda hraje s káčou - já ji roztočím, ona se za ní odplíží a snaží se jí zastavit, ovšem většinou do ní jen trochu strčí, takže káča se buď převalí a zastaví se, nebo poskočí o kus vedle a točí se vesele dál, dokud se k ní Mája zas nedostane.

Jinak si „hraje“ s legem duplem a nebo mi probírá dostupné šuplíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.10 18:15

Kramování šuplíků je i u nás nejoblíbenější činnost. Pak ještě stavění kostek - respektive já stavím a malá bourá. A taky kutálení míčku je hodně v oblibě.
Jinak Lego Duplo dostane k Vánocům, tak jsem strašně zvědavá, jak ji to zaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.12.10 18:17
Krteček + linda píše:
tak jsem strašně zvědavá, jak ji to zaujme.

Mája hlavně ochutnávám panáčkům hlavy :lol: a když postavím domeček s otevíracími dvířky a oknem, tak je zavírá a otevírá tak dlouho, dokud drží :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
6.12.10 19:53

Náš prcek konečně pochopil hru na schovku - buď dělá kuk ona nebo já a taky v tomto věku objevují, že se dají věci dávat do sebe - kostka do kelímku a ven, pro pokročilé pak kelímek přiklopit víčkem, my na to máme takové hrací kostky, které mají jednu stranu na suchý zip a uvnitř kostky je hračka. Vařila myšička atd. A hodně ji baví čtení - jednoduché obrázky zvířátek a kravička dělá, pejsek dělá a do zblbnutí opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.12.10 21:53

Nejvíc ho baví to, s čím si hraje 4letý bráška. Mluvící pokladna, dětský mobil, mluvící pejsek, autíčka, letadla, vláčky…

Stavění - bourání kostek.

Jinak nejvíc ho baví rozdělávání pěnových puzzle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.12.10 08:00

pošlu míček a on mi ho podá do dlaně zpátky
kelímky - otevírá a zavírá „soudky“ ( http://www.maxikovy-hracky.cz/…be-playskool ), dělám z nich věže a on bourá
vyndavá a zandavá věci z a do popelářskýho auta
strká do auta a leze za nim
má takový zatloukadlo, ale už dlouho, takže ho už moc nevzrušuje a spíš ho bere jako vkládačku (klasickou vkládačku ještě nemáme)
pak hlavně knížky - malý, velký, leporela, odklápěcí obrázky …
mobil
nandavání kroužků na tyč (pyramida)
letáky a obaly od něčeho (papírový)
petlahev od velký coly s trochou vody
a pak hopsání do úmoru - stojí u gauče a hopsá do nekonečna … dokud se nesvalí a s brekem nepřileze :-) se pomazlit šublata - podle toho co smí šoupací dveře u vestavný skříně - leží a posílá je doprava, doleva, doprava a doleva … občas se zajímá o obsah - koše na prádlo, vysavač, štafle, koště … ale to ví, že nesmí, tak jen kouká a pak zase jedou dveře …
naše boty na zemi - neustálej cíl útoků
pozoruje svuj odraz ve dveřích trouby
kolečková židle …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
7.12.10 20:20

Holky a jaké lego duplo jste koupily? Uvažujeme co ještě za dáreček, malý má sice teprve 7 měs., ale roste rychle a babičky chtějí poradit nějaký zajímavý dáreček. Díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.12.10 20:54

Zkus pročíst diskuse na Lego Duplo - je tu toho parta.
(třeba https://www.emimino.cz/…cnika-50518/ )
My budeme JEDNOU kupovat asi ZOO a pak nějakou jen s kostičkama na stavění … Ale usoudili jsme, že to nemusí mít hned teď, když si s tím smysluplně vyhraje až tak za půl roku nejdřív - takže teď jsme to opustili, že počkáme na nějaký výprodeje (po vánocích?) nebo klidně z druhý ruky časem pořídíme.
Teď k Vánocům spíš nějakou motorickou kostku ( http://www.google.cz/images?… )a asi něco hracího/mluvícího/blikacího (hrnec? nebo něco v tom smyslu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
8.12.10 23:35

Ja jsem moji male Viktorce mimo jine koupila na Vanoce toto http://www.hracky-radovanek.cz/…-vody-t.html miluje vodu a hry ve vode, tak doufam, ze se bude libit ;)

Jinak dekuji za inspiraci vsem maminkam, nejake „lego“ pro malicke zakoupime ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí