Přehřátí v supermarketu

963
6.12.10 19:03

přehřátí v supermarketu

Ahojda maminy,

byli jsme s naší 8 týdenní dcerou na nákupu v supermarketu. Venku je u nás šílenej marast a tak jsme ji vzali sebou do krámu v kočárku - zimně oblečená a ve fusaku. I když jsme ji co nejvíce odvětrali, stejně se nám za několikamálo minutový nákup přehřála - rudej obličejík a spocený temínko. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli se vám to taky stalo a jestli je to nějak nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
6.12.10 19:11

v obchode jsem malou uz jako malinkou vzdy vyslikala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.12.10 19:12

Podlemě je přehřátí nebezpečné dost, malá miminka mají sama o sobě co dělat s tou termoregulací a přidat jim ještě takovou zátěž, to není dobré. Mě se to stalo s 6m synem jednou v létě, v kočáru furt kvílel, ale pít nechtěl, rudej jak rak, pak jsem mu sundala gatě a najednou to bylo spokojené miminko.
Určitě bych oblékala tak, aby šlo dítě co nejsnadněji odsvléknout, takže třeba když je ve fusaku a má kombinézu, tak do fusaku dát deku a o to míň obléknout pod kombinézku, pak se fusak rozdělá, deka dápryč, rozepne kombinéza a pod ní už může být dítě oblečené prakticky jako do nějakých 20stupňů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
6.12.10 19:13

Nám se to stává permanentně. I když rozepnu fusak, bundu, sundám klukovi čapku a rukavice, stejně je celej zpocenej. Jediná moje rada je dítě pořádně zabalit, než vyjedete ven, aby je neofouklo. Jinak si dcerka zadělá minimálně na rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.12.10 19:13

Určitě bych ji svlíkla. Přehrátí je nebezpečné. My jsme vždycky vyslíkali, co to šlo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
6.12.10 19:15

my většinou jezdíme nakupovat autem, takže v tomto počasí má jen body, punčocháčky, kalhoty a mikinu. Když s ní někam musím s kočárkem, tak rozepnutej fusak, rozepnout bundu nebo kombinézu, a velmi rychlej nákup.
Pokud jste s ní se zponecenou hned nešli ven a chvíli počkali někde kde nebylo takové horko tak se snad nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.12.10 19:16

Taky jsem vždy vysvlékala. Já z toho měla panickou hrůzu, sama nesnáším přechody zima teplo a odsvlékám se i v MHD a ihned na chodbě po stupu do baráku. Proto to tak dělám i s dítětem.
K věci: mohla se přehřát a mít něco jako úžeh létě z horka. Projevilo by se to zracením teplotou. Tak pro jistotu změř teplotu a je třeba, aby dost pila.
Ale myslím, že až tak vážné to nebylo a všechno bude v pohodě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.12.10 19:16

Ahoj, když vím, že půjdu někam do obchodu (a do supermarketu zvlášť), tak jsem Máju moc neoblíkala, ale dala do fusaku (případně bych přes něj dala deku), právě proto, abych ji mohla jen rozepnout fusak a nebylo jí vedro. Tak ji můžu „odstrojit“ a přitom ji neprobudit, když spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
6.12.10 19:19

No, když malá byla vcelku vysvléknutá a stejně byla splavená. Chvilku jsme počkali a pak kvapili během 5 minut dom. Doma dostala trochu čaje a za chvilinku bude mít i jídlo. Sice prádlo bylo suchý, ale stejně jsem ji převléknula. A opravdu měla upocený jen vlásky na temínku a lehce vlhkej zátylek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.12.10 19:21

Předehřání je dost nebezpečné u takle maličkejch .nikdy se mi to nestalo.Vždycky sem dítě svlékla a vyndala s fusaku a fusak šoupla pod kočár.I když spal tak sem ho z fusaku vyndala.takové přechody ze zimy do tepla a pak se spocenim dítětem ven bych neriskovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.12.10 19:22
Teruna píše:
Jediná moje rada je dítě pořádně zabalit, než vyjedete ven, aby je neofouklo.

NE, jediná rada je pořádně vysvléknout. Ne jen rozepnout. Děti mají mnohem horší termoregulaci, než my. A to v obouch směrech, nejen více náchylní k prochlazení, ale i přehřátí. Nám stačí bunda rozepnout, dítě je obvykle více oblečené, proto je třeba odstranit vnější vrstvy komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.12.10 19:26
luciashek píše:
No, když malá byla vcelku vysvléknutá a stejně byla splavená. Chvilku jsme počkali a pak kvapili během 5 minut dom. Doma dostala trochu čaje a za chvilinku bude mít i jídlo. Sice prádlo bylo suchý, ale stejně jsem ji převléknula. A opravdu měla upocený jen vlásky na temínku a lehce vlhkej zátylek.

Ono se mže zdát, že celkem vysvléknutá, ale vem si, že v obchodáku sedí prodavačky v krátkém rukávu a je jim dobře. ty teplo dokážeš vyregulovat, dítě ne. Tomu může být vedro i pokud leží v korbičce, kde pořádně neproudí vzduch a má na sobě čepku a silnější svetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.12.10 19:26

Náš Matyášek - ledňáček - jako 10ti měsíční zažívá už druhou zimu a hodně sněhu. Potí se hodně, protože je to od narození cvalík.

Takže stále svlékáme a oblékáme…uf uf.

Určitě to nebezpečné je, mohl by minimálně nastydnout. Pokud to jde, nechávám kočár venku před obchodem (když na něj vidím) a rychle nakoupit. Totéž, když vyzvedávám druhého synka ve školce. Nemám sílu ho vyndavat a stále svlékat. Čeká dole v chodbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
6.12.10 19:27

Njn, tak jsem prostě hloupá a te´d je mi až do breku. přitom vždycky tohle stačí a dneska nechápu jak se přehřála :-( :cry: :cry: Snad se jí nic nestane, ani oči dneska nezahmouřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
6.12.10 19:27

Alpaka: Jenže ono vyslíknout dítě a pak ho znova oblíknout v obchoďáku nemůžu. Představ si tu situaci. Kam dítě položit (náš ještě nesedí a má 10,5 kila a 74 cm - takže opravdu macek). Když už ho vytáhnu z fusaku, sundám mu bundu, jak mu ji zas oblíknu zpátky? Mám jen 2 ruce a tohleto opravdu dost dobře nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí