Pláč v postýlce

10142
6.12.10 19:20

Pláč v postýlce

Ahoj maminky,

máme měsíční miminko a už si zvykla na to, že když si zapláče honem honem ji bereme do rukou a chováme do té doby, dokud neusne. Potom se velmi často stává, že ji třeba chovám 3 hodiny v kuse mezi kojením…přes den je s námi, protože už začíná být zvědavá, tak to nám nevadí, ale večer po vykoupání a napapání ji dám do postýlky a začne plakat (ale ne vždy). Nakojím, dám do rukou na odříhnutí a často mi tak usne. Tak ji pomalu položím do postýlky. 2 min. leží a pak spustí pláč. Vždy jsem ji hned vzala a chovala, dbnes jsem ji zkusila nechat. plakala tak 1/2 ho´dky a pak usnula.
Ale není to špatně? mě ji je hrozně líto, že je třeba smutná a já jsem hnusná a nepochovám ji…pak mám strach, jestli ji něco nebolí, ale to si zas říkám, že by mi neusnula v rukou..Trhá mi srdce, když pláče…Chci ji naučit, že večer když jde do postýlky, tak je to OK…ale bojím se, neudělá si nic pláčem, není to bezcitný ji nechat poplakat?

Ach jo, jak to děláte vy? Pak přece nejde, aby jsme ji večer drželi jen v rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
6.12.10 19:26

já jsem si dítě strčila do šátku a rázem byli ruce volné. Uspávala jsem u prsa, když jsem odstavila, tak se můj syn naučil usínat v postýlce normálně, na nic si nezvyknul. nosíme do teď, nyní už čistě prozaicky kvůli přepravě v mhd, nebo když zkrátka nechci koupit kočár. Miminko není možné rozmazlit, jen plnit jeho potřeby.

A ano, nechat plakat tak malé miminko považuji za velice bezcitné. Malý tvor, který zná jen mámu, mlíčko a pamatuje si jen jaké to bylo v bříšku většinou přichází do světa, kde se všichni diví, že tu maminku potřebuje cítit a slyšet, ten to má s okolím velmi těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5544
6.12.10 19:27

myslím že je hodně malinkatá a potřebuje cítit prs a maminku,mám už 8letou dceru,ale taky jsme si užila..musíš vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5544
6.12.10 19:30

ještě bych doporučila hodně balit i ručičky,mim se pak cítí jakov děloze a je klidnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
6.12.10 19:31

Peťko já to tak taky dělala, že jsem chovala na rukách. No a v 7,5 měsících při 8mi kilech už jsem si prostě řekla, že to nezvládnu a musí se to naučit. Dnes už vím, že jsem měla být tvrdší dřív a nechat ho usnout samotného i s řevem - u druhýho mimča to tak jednou určitě udělám. A neboj, půl hodinky je v pohodě, my začínali na 50ti minutách a známí na 2 hodinách - to už je na prášky :-))). Tak hodně zdaru, do budoucna budeš jenom ráda, že jsi ji to naučila

Příspěvek upraven 06.12.10 v 19:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
6.12.10 19:34

Já bych ji taky plakat nenechala, ale večer dělám to, že jsem u postýlky, hladím ho a čekám až usne… ale je fakt, že brouček usíná celkem rychle… má to tu výhodu, že se mi jinak po položení do postýlky taky budí, takhle už chrní až do 3, kdy se vzbudí na kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
6.12.10 19:36
petratavali píše:
dbnes jsem ji zkusila nechat. plakala tak 1/2 ho´dky a pak usnula.
Ale není to špatně?

Je to špatně.

Nechat měsíční dítě plakat půl hodiny jenom proto, aby si zvyklo na režim, to je něco, nad čím mně osobně zůstává rozum stát.

Miminka mají stejný nárok na šestinedělí jako maminky. Musejí se srovnat s novou situací, jediné, co potřebují, je blízkost mámy. Na zavádění režimu bude dost a dost času později. Teď by se měl denní režim podřídit potřebám miminka - ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
6.12.10 19:38

No je fakt, že v měsíci je na to ještě brzo, ale myslím, že do 4 by mimčo režim mít mělo. Já to nezvládla a teď, po týdnu večerního řvaní lituju, že jsem nebyla silnější dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.12.10 19:39

Ono vlastně jen záleží na tobě, jak si to zařídíš.
Jsou dvě cesty, buď nechej vyřvat nebo chovej a naplňuj potřeby dítěte.
Co je ti bližší? Jak to cítíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.12.10 19:39
BohunkaP píše:
petratavali píše:
dbnes jsem ji zkusila nechat. plakala tak 1/2 ho´dky a pak usnula.
Ale není to špatně?

Je to špatně.

Nechat měsíční dítě plakat půl hodiny jenom proto, aby si zvyklo na režim, to je něco, nad čím mně osobně zůstává rozum stát.

Miminka mají stejný nárok na šestinedělí jako maminky. Musejí se srovnat s novou situací, jediné, co potřebují, je blízkost mámy. Na zavádění režimu bude dost a dost času později. Teď by se měl denní režim podřídit potřebám miminka - ne naopak.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
6.12.10 19:40

hm. Takže po odpovědích jsem zjistila, že jsem hnusná máma. Takže budu furt chovat.
je mi z toho úplně do breku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.12.10 19:45
petratavali píše:
hm. Takže po odpovědích jsem zjistila, že jsem hnusná máma. Takže budu furt chovat.
je mi z toho úplně do breku.

Prd hnusná máma, jdi ty :hug:
Máš teprve měsíc po porodu, asi se v tobě něco pere (já bych to tipla na chytré řeči příbuzných typu - tohle nedělej, rychle si na to zvykne, atp 8-) )
Důležité je, jak to cítíš ty, kašli na ostatní, poslouchej svoje instinkty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
petratavali píše:

Ne,nejsi hnusná máma, jen je v naší společnosti velmi pevně zakořeněno, že dítě se má nechat vyřvat, aby neobtěžovalo svými nároky rodiče. Jen jsi o tom nepřemýšlela. Nicméně jsi založila tuhle diskuzi, takže asi nějaké pochybnosti o daném postupu jsi měla a to z tebe naopak dělá dobrou mámu :kytka:

Podle mě je důležité si uvědomit, že každé dítě má jiný režim a když si ho vytvoří, tak je potřeba ho respektovat či jemně navádět, ale rozhodně ho nepřetvářet tak, že děti mají třeba v 8 spát a tomoje bude spát,i kdyby si mělo uřvat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
petratavali píše:

Nenapsala jsem, že jsi hnusná máma. A nemyslím si to.

Víš, my Ti nemůžeme poradit, co zrovna na Tvoji malou zabere - to musíš vyzkoušet a vyzkoumat sama. Určitě na to přijdeš, všechny jsme na to přišly… a všechny jsme byly stejně bezradné jako Ty.

V tomhle věku je každý den jiný - zítra může usnout bez problémů, pozítří ji pronosíš celou noc a popozítří celou noc prospí bez kojení. Prostě není žádný univerzální recept, co a jak by se mělo, to si musí určit miminko samo. S každým týdnem, o který bude starší, se bude srovnávat, zklidňovat a dny (i večery a noci) se začnou podobat jeden druhému. Teprve pak bude čas na zavádění režimu, jaký si budeš představovat - i na učení usínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
6.12.10 19:48

Já si nemyslím, že seš hrozná matka. Už že o tom přemýšlíš.
Po zkušenostech s Matym, jsem se rozhodla naučit malou usínat samotnou hned. Ano, proseděla jsem hodiny u postýlky a hladila ju, ale bylo to rychlejší a jednodušší (= pláč byl nesrovnatelně menší), než odnaučování na uspávání staršího.
Miminka potřebují mámu, cítit její blízkost, ale taky jsou neuvěřitelně vyčuraný. Nebo aspoň moje děti, a hned od narození. Je na každým, jak stanoví a bude udržovat hranice. I když mluvit o hranicích u pidimiminka je vtipný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí