Pláč v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kazbegi
6.12.10 19:50

Ahoj, můj syn má 3 měsíce + týden. Asi 5 týdnů jsme ho s manželem střídavě oba uspávali na rukou, houpali na baloně, houpali v autosedačce, brali si k sobě do postele a podobně. Pak se najednou všechno samo změnilo, začal se v noci budit jen 1×, usíná sám v postýlce, jen vedle něj chvíli sedím, občas pohladím, dám dudel. Takže prosím vydrž, první měsíc je nejhorší, miminko neumí samo usnout, cítí se opuštěné. Mám teď velmi klidné a hodné dítě, brečí minimálně, pořád se směje. Hrozně bych si vyčítala, kdybych ho ten první měsíc nechala brečet. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
5173
6.12.10 19:58
petratavali píše:
hm. Takže po odpovědích jsem zjistila, že jsem hnusná máma. Takže budu furt chovat.
je mi z toho úplně do breku.

nejsi hnusná máma…podle tohohle se nedá poznat hnusná mámá …jen máma s jiným názorem…U nás to bylo podobný,ale spíš jen kvůli příbuzným,chovali malýho i kdyyž nechtěl a brečel jim v náručí a nenechali si vysvětlit ,že to taky není dobře… malej pak plakal taky v postýlce ( bylo mu asi 8 týdnů,první noc jsme nechali vyplakat a to byl děs,plakala jsem s ním :cry: druhý večer jsem stála u postýlky a hladila o tvářičce,nemluvila jsem na něj jen ho hladila po ani ne 10 min se uklidnil a v klidu usnul :wink: tak jsme to dělali týden a od tý doby spí moc pěkně.
Jen teda bacha aby jsi tak malýmu mimču neurčila Ty kdy půjde spát,ale určilo si to samo. Na tom není nic těžkýho,určitě už poznáš kdy je po jídle taky uvaný,že je to na postýlku,nebo u nás to tedy bylo poznat … Určitě bych zkusila taky stáhnout ručičky …
Jinak z holek co ti tady napsaly si nic nedělej :roll: každej má na to jinej názor a někdo ho prostě musí podat tak abys ses cítila špatně a pak z toho má asi radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
6.12.10 20:03

a pak tě uklidňují,že nejsi špatná,páč jim dojde jak to napsaly…( kamenujte) aneboj tohle nebude trvat věčně ,každý mimčo se naučila spát v postýlce samo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.12.10 20:05
mabit píše:
Jinak z holek co ti tady napsaly si nic nedělej :roll: každej má na to jinej názor a někdo ho prostě musí podat tak abys ses cítila špatně a pak z toho má asi radost

Tohle snad nebylo nutné :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
6.12.10 20:05

V knize jsem četla, že takhle malé miminko nepláče proto, že by tě chtělo vydírat nebo tak..Prostě má strach, chce mámu u sebe..Takže nenechávat vyřvat, na to přijde čas později..Rozhodně se ale neobvinuj, že něco děláš špatně, jsi mámou chvilku, musíte se sžít a přijít si na to, co děcku vyhovuje a jak ho ukonejšit :-) Já když večer malej pláče, vezmu si ho prostě k sobě do pelechu, přitisknu se k němu a dejchám mu na hlavičku - to u nás zafunguje hned.. :palec: A že nemá dítě spát u rodičů v posteli? Na to rejpalům odpovídám : :jazyk:
A když pláče přes den, dám si ho do kočárku do kuchyně, občas drncám a dělám si při tom svou práci…Nechovám, to už bych asi zcvokla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
6.12.10 20:10
Cappy píše:
mabit píše:
Jinak z holek co ti tady napsaly si nic nedělej :roll: každej má na to jinej názor a někdo ho prostě musí podat tak abys ses cítila špatně a pak z toho má asi radost
Tohle snad nebylo nutné :-?

bylo,páč z toho co jsem si přečetla co jste napsaly zakladatelce,mi to tak vyznělo :nevim: a ještě když si vemu,že je v 6 nedělí tak si myslím,že jste to mohly napsat šetrněji :nevim: ,ale možná jsem si to přečetla jen jiným tonem ,než to bylo myšleno ( to se u psanýho slova stává),ale zakladatelka se musí cítit strašně po přečtení prvních přízpěvků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.12.10 20:11

Petratavali: Vůbec si neumím představit vydržet takovou dobu pláč mojí malé :nevim: Jak zapláče, už jsme u ní a uspávání u prsu někdy praktikujeme ještě dnes, kdy je jí přes 8měsíců. Miminko do cca roka potřebuje náruč a péči, ne samotu. Navíc to tak strašně rychle uteče a už se nám nebude cvrček choulit v náručí. Je to občas náročné, ale je to jen na chvíli. Tak zkus vydržet, nic lepšího miminku dát nemůžeš. Jo a povídačky o tom, že se dítě rozmazlí? Hm, naše malá plače jen tehdy, když jí něco trápí (potřebuje odříhnout, má prdíky, hlad). Jinak usíná krásně sama a nikdy neplače.

Alfiček: Jj, souhlasím. Taky malé balíme ručičky ještě dnes. Jinak by s nimi šermovala a sama sebe rušila až do rána :mrgreen: Takhle krásně zabere a když nebolí bříško, spinká jak andílek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
6.12.10 20:17
mabit píše:

Jasně… všechny, co jsme byly kritické, máme děsnou radost, že můžeme napsat mámě měsíčního prcka, že dělá krávovinu, když ho nechá půl hodiny brečet. :roll: :roll:

Za sebe - kdo mne tu už zná, ví, že píšu impulsivně, ale nikdy to nemyslím ve zlém. Napíšu myšlenku rychleji, než o ní stylisticky popřemýšlím.

Ovšem Ty na tom nejsi líp. Jinak bys nemohla napsat takový blábol. :mavam:

Příspěvek upraven 06.12.10 v 20:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.12.10 20:17
mabit píše:
bylo,páč z toho co jsem si přečetla co jste napsaly zakladatelce,mi to tak vyznělo :nevim: a ještě když si vemu,že je v 6 nedělí tak si myslím,že jste to mohly napsat šetrněji :nevim: ,ale možná jsem si to přečetla jen jiným tonem ,než to bylo myšleno ( to se u psanýho slova stává),ale zakladatelka se musí cítit strašně po přečtení prvních přízpěvků :nevim:

Ano, je to psané slovo, stačí si k němu nedomýšlet bůhví jaké „tóny“.
Nikdo tu nikoho neuráží, nikdo tu nikomu nenadává, co si k tomu kdo domyslí, je už jeho problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.12.10 20:25
kazbegi píše:
Ahoj, můj syn má 3 měsíce + týden. Asi 5 týdnů jsme ho s manželem střídavě oba uspávali na rukou, houpali na baloně, houpali v autosedačce, brali si k sobě do postele a podobně. Pak se najednou všechno samo změnilo, začal se v noci budit jen 1×, usíná sám v postýlce, jen vedle něj chvíli sedím, občas pohladím, dám dudel. Takže prosím vydrž, první měsíc je nejhorší, miminko neumí samo usnout, cítí se opuštěné. Mám teď velmi klidné a hodné dítě, brečí minimálně, pořád se směje. Hrozně bych si vyčítala, kdybych ho ten první měsíc nechala brečet. Držím palce.

my sme na tom podobně, teď máme 3 měsíce, v šestinedělí to bylo tak jak říká tady zakládající a pak se to upravilo a malá spinká krásně, budí se jen jednou… prostě nádhera… takže vydrž, myslím, že měsíční miminko si ještě na nic moc nezvykne,nám to každý říkal, rozchováte si ji a jinak to nebude chtít, ale už teď je to jinačí… a na tom, že když ji něco bolí (prdíky) ji utěšuju v náručí nevidím nic zlýho (na rozdíl od budoucí tchýně)… takže každej říká něco jinýho, hlavně to zkus podle sebe… každý miminko je jiný a platí na něj něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 20:25
petratavali píše:
Ahoj maminky,

máme měsíční miminko a už si zvykla na to, že když si zapláče honem honem ji bereme do rukou a chováme do té doby, dokud neusne. Potom se velmi často stává, že ji třeba chovám 3 hodiny v kuse mezi kojením…přes den je s námi, protože už začíná být zvědavá, tak to nám nevadí, ale večer po vykoupání a napapání ji dám do postýlky a začne plakat (ale ne vždy). Nakojím, dám do rukou na odříhnutí a často mi tak usne. Tak ji pomalu položím do postýlky. 2 min. leží a pak spustí pláč. Vždy jsem ji hned vzala a chovala, dbnes jsem ji zkusila nechat. plakala tak 1/2 ho´dky a pak usnula.
Ale není to špatně? mě ji je hrozně líto, že je třeba smutná a já jsem hnusná a nepochovám ji…pak mám strach, jestli ji něco nebolí, ale to si zas říkám, že by mi neusnula v rukou..Trhá mi srdce, když pláče…Chci ji naučit, že večer když jde do postýlky, tak je to OK…ale bojím se, neudělá si nic pláčem, není to bezcitný ji nechat poplakat?

Ach jo, jak to děláte vy? Pak přece nejde, aby jsme ji večer drželi jen v rukou…

uspavala jsem u prsa. myslim, ze na takovou vychovu je jeste maluska. my zacali po 4tem mesci, kdyz uz to bylo cilene vynucene ten plac. podle me tak malymu mimiskovi proste chybi maminka, je na svete kratce a kdyz je samo ve tme bez tebe… zkus uspat u prsa a pak polozit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 20:29

jeste bych ti chtela rict, ze to resi kazda spravna mama, takze se toho neboj a zkousej co vam bude vyhovovat obema, ale neboj, urco nejsi spatna, protoze jsi nechala mimi plakat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.12.10 20:31

nějak se mi nepovedla citace:

uspavala jsem u prsa. myslim, ze na takovou vychovu je jeste maluska. my zacali po 4tem mesci, kdyz uz to bylo cilene vynucene ten plac. podle me tak malymu mimiskovi proste chybi maminka, je na svete kratce a kdyz je samo ve tme bez tebe… zkus uspat u prsa a pak polozit

jak přesně vypadá uspávání u prsa? hodně lidí to tu praktikuje a já moc nechápu, jak to děláte, protože mě když malá u prsa usne, tak se stejně probudí, protože ji musím nechat odříhnout… to už odříhnout nenecháváte? :-D (jestli je to hloupý dotaz, omlouvám se, jen nechápu, jak přesně to udělat, protože u prsa usíná taky, ale vždy ji probudím :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.12.10 20:56

Zakladatelko- radši si přečti starší diskuze, je to vše na jedno brdo. Tady se to zas jenom zvrhne, pokud už se tak nestalo- nedočítám. Maminky se rozdělí na skupinky. Jedna bude říkat, že nechat poplakat je nelidské a že dítě potřebuje maminku, že musíš vydržet a že je to normální. Druhá skupinka řekne, že si tak na sebe jenom ušiješ bič a budeš otrokem svého dítěte a čím dřív naučíš samostatně spát, tím víc ušetříš proplakaných nocí sobě i svému miminku. No a pak zbytek se bude plácat někde mezi tím. Asi nemá cenu říkat, jaký mám názor, tak jako tak to někdo zkritizuje, jenom dodám, že už hoodně dlouho spíme v kuse téměř 12h a že jsem ráda, jakou cestu jsem si vybrala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 20:57
janica252 píše:
nějak se mi nepovedla citace:uspavala jsem u prsa. myslim, ze na takovou vychovu je jeste maluska. my zacali po 4tem mesci, kdyz uz to bylo cilene vynucene ten plac. podle me tak malymu mimiskovi proste chybi maminka, je na svete kratce a kdyz je samo ve tme bez tebe… zkus uspat u prsa a pak polozit
jak přesně vypadá uspávání u prsa? hodně lidí to tu praktikuje a já moc nechápu, jak to děláte, protože mě když malá u prsa usne, tak se stejně probudí, protože ji musím nechat odříhnout… to už odříhnout nenecháváte? :-D (jestli je to hloupý dotaz, omlouvám se, jen nechápu, jak přesně to udělat, protože u prsa usíná taky, ale vždy ji probudím :) )

ja ji kojila, dokud neusnula a jak jsem ji prenasela do postylky, tak si odrihla, ale jen obcas… dost nam pomohlo ji davat lezet na bok… to si pak odrihla obcas na boku a kdyz ne, mela jsem jistotu, ze se neudusi, kdyz lezi na boku. mozna jsem to napsala jak tatar, ale snad chapes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí