Pláč v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
6.12.10 20:56

Zakladatelko- radši si přečti starší diskuze, je to vše na jedno brdo. Tady se to zas jenom zvrhne, pokud už se tak nestalo- nedočítám. Maminky se rozdělí na skupinky. Jedna bude říkat, že nechat poplakat je nelidské a že dítě potřebuje maminku, že musíš vydržet a že je to normální. Druhá skupinka řekne, že si tak na sebe jenom ušiješ bič a budeš otrokem svého dítěte a čím dřív naučíš samostatně spát, tím víc ušetříš proplakaných nocí sobě i svému miminku. No a pak zbytek se bude plácat někde mezi tím. Asi nemá cenu říkat, jaký mám názor, tak jako tak to někdo zkritizuje, jenom dodám, že už hoodně dlouho spíme v kuse téměř 12h a že jsem ráda, jakou cestu jsem si vybrala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 20:57
janica252 píše:
nějak se mi nepovedla citace:uspavala jsem u prsa. myslim, ze na takovou vychovu je jeste maluska. my zacali po 4tem mesci, kdyz uz to bylo cilene vynucene ten plac. podle me tak malymu mimiskovi proste chybi maminka, je na svete kratce a kdyz je samo ve tme bez tebe… zkus uspat u prsa a pak polozit
jak přesně vypadá uspávání u prsa? hodně lidí to tu praktikuje a já moc nechápu, jak to děláte, protože mě když malá u prsa usne, tak se stejně probudí, protože ji musím nechat odříhnout… to už odříhnout nenecháváte? :-D (jestli je to hloupý dotaz, omlouvám se, jen nechápu, jak přesně to udělat, protože u prsa usíná taky, ale vždy ji probudím :) )

ja ji kojila, dokud neusnula a jak jsem ji prenasela do postylky, tak si odrihla, ale jen obcas… dost nam pomohlo ji davat lezet na bok… to si pak odrihla obcas na boku a kdyz ne, mela jsem jistotu, ze se neudusi, kdyz lezi na boku. mozna jsem to napsala jak tatar, ale snad chapes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.12.10 20:59

Aaha, zhruba dočítám a holky…opět jste nezklamaly. Palec dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 21:04
zuzouš píše:
Aaha, zhruba dočítám a holky…opět jste nezklamaly. Palec dolů.

premyslela jsi nad tim, ze zakladatelka treba chce aby se nekdo bavil konkretne s ni o jejim diteti? A ne cist co se pise nekomu cizimu o cizim diteti?;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.12.10 21:22

tamichito, u nás to bylo tak, že dítě bylo blicí a nekrkací. Krkat neuměl, když jsem ho různě štelovala,maximálně se poblil. Takže jsem krkání odpískala jako takové. V noci jsem ho jen zlehka přesunula do postýlky, pokud jsem zrovna nevytuhla u kojení s ním - později jsem měla zábranu na posteli, takže jsem vytuhávala s klidným srdcem, že nikam nespadne

zuzouši, na každého to tady na emiminu jednou přijde, máš pocit, že už jsi tu takových diskuzí viděla milion, přesně víš, co kdo napíše, jak bude diskuze pokračovat… Moje rada je, vůbec pak takové diskuze neotvírej, ušetříš si nervy a nás ostatní ušetříš svých otrávených výlevů, na které není nikdo zvědavý. My se na rozdíl od tebe snažíme pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.12.10 21:25
tamichita píše:
zuzouš píše:
Aaha, zhruba dočítám a holky…opět jste nezklamaly. Palec dolů.
premyslela jsi nad tim, ze zakladatelka treba chce aby se nekdo bavil konkretne s ni o jejim diteti? A ne cist co se pise nekomu cizimu o cizim diteti?;)

Netřeba o tom přemýšlet, odpovědi budou stejné, jako u předchozích diskuzí, jen si je pročti a porovnej :-) Ale je to pořád stejné, když nechám dítě poplakat, naučím ho dřív usínat samostatně. Za cenu, že mě některé označí za tyranku. Nebo budu uspávat u prsa a chovat atd. a vyspím se mnohem hůř, ale budu suprová máma (nemyslím teď pojem supermatka). Každému je bližší něco jiného, ale nedá se čekat, že dítě uspávané u prsu si samo řekne dost, už nechci. No a pak někdo řekne- nevyspíš se? Vadí ti to? Šup Estivill. Pak někdo jiný řekne, že je to kruté a tak neustále dokola. Ani se nedivím, že se pořád další maminky ptají na to samé, spíš se divím, že se to vždycky v to samé zvrhne a že ani po tolika diskuzích a takové době tu nejsou některé schopné tolerance vůči jiným postupům a názorům. Co se týče např. posazování a domácí vs.kupovaný příkrm, tak ty samé diskuze ty byly už před několika lety, ale úroveň vyjadřování se nedá srovnat, dneska každá hned mrzačí a tráví svoje dítě, dřív se ten samý obsah dal říct s úrovní. Omlouvám se, že to není tak úplně k tématu, nějak to samo vyplynulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
6.12.10 21:26
Gladys píše:
zuzouši, na každého to tady na emiminu jednou přijde, máš pocit, že už jsi tu takových diskuzí viděla milion, přesně víš, co kdo napíše, jak bude diskuze pokračovat… Moje rada je, vůbec pak takové diskuze neotvírej, ušetříš si nervy a nás ostatní ušetříš svých otrávených výlevů, na které není nikdo zvědavý. My se na rozdíl od tebe snažíme pomoct
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.12.10 21:27

No a právě o tom mluvím.
Gladys- měj trošku charakter, nikoho neurážím, jistě jsi schopná taktéž neurážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.12.10 21:29

Mmch, pomohly jste čím, že se zakladatelka cítí jak hrozná matka? A jste na sebe pyšné? Kdyby koukla na staré diskuze, informační obsah bude stejný, ale do NÍ se nikdo navážet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 21:35

zuzi, uspavam u prsa, male bude 10m, ale i tak mi spi 13h v kuse.. takze nemyslim ze je to o otroctvi. Ale je fakt, ze kdyz se ti ta diskuze nelibi, proc ji otviras? Proc si neotevres neco, co tu jeste nebylo? Nebo se na materske nudis a chces si to tu vybit? :-) mame svobodu slova, ne? Nerada bych te urazila, ale nechapu to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.12.10 21:57
tamichita píše:
zuzi, uspavam u prsa, male bude 10m, ale i tak mi spi 13h v kuse.. takze nemyslim ze je to o otroctvi. Ale je fakt, ze kdyz se ti ta diskuze nelibi, proc ji otviras? Proc si neotevres neco, co tu jeste nebylo? Nebo se na materske nudis a chces si to tu vybit? :-) mame svobodu slova, ne? Nerada bych te urazila, ale nechapu to…

Protože se to jmenuje Pláč v postýlce, nenapadlo mě, že to bude o usínání, resp. jsem si říkala, že kdyby to o usínání bylo, tak se to asi bude jmenovat jinak. Příspěvky jsem nečetla, rovnou jsem psala a jak vidíš, celkem jsem se trefila. Myslím, že je jedno, jestli napíšu názory na téma obecně, pokud ten můj do jedné ze skupinek zapadá. Navíc čeho bych se asi dočkala, kdybych napsala, že jsem nikdy neuchovávala (ne uspávala u prsa, nekojím) ke spánku a že malá spí v postýlce sama odjakživa a nějakou dobu i v oddělené místnosti a odděleném patře? V tuhle chvíli bych byla toálně rozcupovaná, jak jsem krutá a nezodpovědné, prostě potrefené husy by se ozvaly a až pak by je zajímalo, že zdi jsou tenké, takže malou slyším, že při usínání plakala zatím asi 8× a to nejdéle ani ne 20min, i tak bych byla nematka.
Opravdu se nenudím, nechtěla jsem ale kvůli mému výlevu zakládat novou diskuzi, určitě víš, kam by vedla :-) Navíc můj první příspěvek neměl být pro nikoho myšlen nelichotivě a tentokrát zas já nechápu, proč jste se ho chytly. Ale jak řekla tuším Cappy, to je věc ostatních, jakým tónem si příspěvek vyloží :-) Nic víc už mě nenapadá, jenom doufám, že zakladatelka teď někde nepláče, protože trochu tý sody, a podle mě zbytečný, dostala. Strašně si cintám mašli. Vim to. Pracuju na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.12.10 22:00
zuzouš píše:
Mmch, pomohly jste čím, že se zakladatelka cítí jak hrozná matka? A jste na sebe pyšné? Kdyby koukla na staré diskuze, informační obsah bude stejný, ale do NÍ se nikdo navážet nebude.

Nikdo se do nikoho nenavážel.
Někteří jedinci jsou vztahovační a mají tendence si k psanému textu domýšlet podtext, popřípadě si něco málo domyslet (předpokládám, že až na zakladatelku máme všechny 6-nedělí za sebou, tak nač hledat konflikt tam, kde není?)
Nemluv, prosím, o toleranci. Ty sama nedokážeš pobrat fakt, že se dají věci dělat i jinak, aniž by to skončilo naprostým vysílením a selháním.
Nemám ráda, když někdo mluví o něčem, s čím nemá moc zkušeností, od takového člověka nemají ta slova vůbec žádnou váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
6.12.10 22:11

Měsíční miminko se nedá naučit - tak teď se bude spát, malá do 3 měsíců spala docela v pohodě, zavinutá v zavince a byl klid.
Teď v 8 je to horší - uspávám ji na dece, ležím vedle ní, hladím, držím za ruku a hlavně bráním v přetočení na břicho-to totiž neusne, ale stále se přetáčí :nevim:
Usne ta do 30 minut, pak přenesu do pokojíku do postýlku.
Vyřvávací metodu neuznávám.
Zuzouš má ale pravdu - o spaní, uspávání atd je tady diskusí už opravdu spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
6.12.10 22:17

mom.kri, přetáčí se na bříško, ale když se jí to povede, pláče, že?
Jestli ano, tak to je vcelku bežná fáze, zažilo to hodně maminek.
Snaž se to přežít, odezní to samo.
Dokonce to může vygradovat tak, že se bude přetáčet (a následně taky s řevem budit) i v noci :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.12.10 22:20

Zakladatelko, pokud by jsi chtela, nevim jestli mas facebook, ale mam tam kamaradku, ktera se venuje ruznym „problemum“ co se tykaji materstvi, porodu, 6nedeli, miminek atp… me treba dost pomohla i s kojenim, dlaa mi spoustu dobrych rad.. klidne se mi ozvi soukrome do zpravy, dam ti na ni kontakt a myslim, ze ona ma hodne zkusenosti a dokazala by ti na to odpovedet asi nejobjektivneji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí