Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@edding400 V zadečku se odečítá 0,5 stupně, takže v reálu má 36,9.
@edding400 u malých děti je normální teplota do 37,5 po odectu. Aspoň tak to bere nase dr.
@Tichošlápek To je celkem zvláštní přístup, když mají moje děti po odečtu třeba 37,3 tak je na nich vidět že jim není dobře. Naše doktorka neočkuje když má dítě 37 a víc, nebo se jí dítě nezdá úplně zdravé.
@Heivka jo já to taky na nich viděla, ale jsou na to nějaké tabulky - dostala jsem je i v porodnici, platí to jen tuším do jednoho roku veku u starších uz ne. Takže asi je to individuální a chce to posuzovat rozumem
naockovat bych je taky nenechala
@Heivka píše:
@edding400 V zadečku se odečítá 0,5 stupně, takže v reálu má 36,9.
Tak uvádím hodnotu po odečtu. Nechám ho přeměnit v ordinaci. Před odjezdem už měl 36.7. Po odečtu. Možná to bylo tím kakanim.
Já teda přestala měřit v zadečku, protože to odčítání mě dost mátlo. Ale většina lékařů tvrdí, že zvýšená je nad 37,5 u malých dětí. Každopádně bych teda neočkovala. Ale může být děcko přehřátý nebo tak. Já sem začala používat bezdotykový teploměr od Cemio. Myslím, že Metric 308. Změří ti to teplotu bez dotyku během vteřiny a nemusíš dítě budit ani se stresovat měřením rektálně. A hlavně žádný zmatený odečty ![]()