V pěti měsících nechce ležet na bříšku

7.12.10 18:56

Nechce být na bříšku

Ahoj maminky náš Matýsek (5měsíců) nechce vůbec ležet na bříšku. Ale když ho položím tak chvilku pěkně pase koníčky a pak začne hulákat přitom má hlavičku pěkně zvedlou. Nevím co s tím má dělat jestli ho dávat nebo ne. Poraďte :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.12.10 19:00

Mně říkala paní doktorka, že mám dávat, jen když má náladu. Jak se začne zlobit, tak přetočit zpět ;) . Neboj, to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.10 19:01

No já doufám dělá mě to hodně zle jak začne plakat. Mě říkala doktorka že dávat několikrát denně ať si zvykne. Jenže já ho tak položím a ten řev je hroznej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
7.12.10 19:04

Našemu Kubíčkovi to taky nejdřív na bříšku moc nevonělo,ale k ničemu jsem ho nenutila…časem na to přišel sám, že je to docela zajímavý se na svět dívat taky trochu jinak…uvidíš přijde tomu na chuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flamenga
7.12.10 19:06

náš má 5 a pol a na bruchu vydrží cca minútu :mrgreen: Napriek tomu drží krásne hlavičku, už sa snaží aj loziť, pretáča sa… netráp sa tým a netráp bábo, ak nechce a plače, na bruško ho nedávaj… :-)

• Citovat
  • Upravit
10351
7.12.10 19:21

Tak ho nos na tygříka, nebo jako letadýlko, prostě že je bříškem dolů. To se líbí snad každému dítěti a líp si tak zvykne na tu opačnou perspektivu. Nebo se s ním nalož do vany, pokud má rád vodu, a dej si ho pupíkem na pupík, třeba tak vydrží dýl. Včera jsem se takhle s naší ochechulí rochnila hrozně dlouho a ta drržela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.12.10 19:26

Nebo jestli máte velký gymbalon, tak dát na něj na bříško a pohupovat, nebo ho dát na stůl, gauč (držet!!!) a dřepnout si před něj, ať máte obličeje proti sobě a povídat mu…
Pomoct mu s překulením - vzít nožku za kolínko a „táhnout“ ho na bříško - za levou nožku doprava a naopak.
On na to časem přijde, že na bříšku je to lepší=)
Ale jako nějak na sílu a za řevu bych ho vysloveně nenutila, spíš se snažit zabavit a rozptýlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
7.12.10 19:35

Zuzi to zacalo na brisku bavit ve chvili, kdy se umela otocit tam i zpatky, cca mezi 5-6 mesicem. Predtim to byl taky boj :roll: Zato od 8 mesicu, co umi lezt, uz neni na zadech ani vterinu, takze neboj, to prijde, a budes na ty klidne chvilky rada vzpominat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.12.10 19:36

Pokud ho budeš dávat na bříško proti jeho vůli, tak podle mě spíš docílíš toho, že mu to ještě víc zprotivíš. Anežka byla úplně stejná. Do tří měsíců odmítala být na bříšku třeba jen půl minuty, dobrovolně se překulila ze zad na bříško v 8 měsících (naopak to uměla). Pak jí sice všechno trvalo trochu dýl (seděla na 10 měsících, postavila se skoro na roce, chodila na cca 15 měsících), ale dneska rozhodně není pozadu, spíš naopak, takže se zkus tím netrápit.

My dokonce kvůli tomu byli i na neurologii (naše první pediatrička se vyžívala v tabulkách a Anežka do nich jaksi nespadala :roll: ), ale tam jsme narazily na rozumnou doktorku, která napsala do zprávy nerovnoměrný vývoj a nic s námi nedělala.

Mája naopak na bříšku byla odmalinka moc ráda (plakala, když jsem jí pak dávala zpět na záda), na zádech odmítá být dodnes, takže ani nevím, jestli se umí překulit z bříška na záda, nesedí, neleze, nestoupá si, ale naše druhá pediatrička je rozumná a říká, že je důležité, že její vývoj postupuje, jen si jde prostě svým tempem.

Takže buď v klidu, zkoušej to, ale když začne plakat, já bych ho hned převrátila zpátky. Uvidíš, že jednou se mu to zalíbí (asi potřebuje posílit svaly a pak zjistí, že na bříšku toho vidí mnohem víc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.12.10 19:53

Každé dítě je úplně jiné, buď v klidu. Samozřejmě dej na názor pediatra.
U nás první prcek sice na bříšku byl rád, ale neuměl se dlouho sám otočit. Náš druhý prcek se na bříško otáčí sám od 4,5měsíce. A je to nakonec úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
7.12.10 20:36

muj synek tez polohu na brisku nema rad, moje doktorka to zhodnotila tak, ze proste nektere deti to rady nemaji… moje mamka vzpomina, ze ja i bratr jsme na brisku nebyli skoro vubec, pritom jsem v 6 mesici sedela a v 10 chodila :nevim: syn se teprve nedavno zacal prekulovat, nemel motivaci- proc by se koulel na brisko, kdyz ho to nebavi, ze :lol: a vse je pry v poradku… kazde dite ma svoje tempo-ale ja mam tabulky rada a docela vysiluji, ze neni podle nich :mrgreen: jsem cvok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
7.12.10 20:45

Nase malá polohu na bříšku nasnášela skoro do 4 měsíců.Odmítala zvedat hlavičku /i když to jasně uměla/ a řvala a řvala…Tak jsem jí nenutila.Pak najednou ze dne na den se otočila a od té doby je na břiše pořád :lol: A nemyslím si, že by to něčemu vadilo.To přijde samo.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
7.12.10 20:52

ahoj, u nás to bylo to samé :-) první měsíc po narození byla v pohodě, pak to začalo, když jsem jí dala na bříško tak buď plakala a nebo zvracela :roll: chvilku před 4. měsícem se sama poprvé otočila ze zad na bříško a od té doby je tam pořád a já jen chodím a otáčím zpět a utírám vše poblinděné :lol: neboj, každé mimi je jiné, určitě bych dávala každý jen chvilku před jídlem, ale zbytečně bych netrápila… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
8.12.10 10:41

náš malý taky nechtěl být na bříšku, rehabilitační nám říkala hodně často dávat a pokud možno rozptýlit hračkou nebo dát na přebalovák obráceně aby viděl do prostoru, v kočárku vozit na bříšku aby viděl (v létě je to asi jednodušší když nemají fusak), vše dělat tak aby zapomněl že se mu to nelíbí, pokud začne hodně brečet tak vzít, jít dělat něco jinýho a zase za pár minut vrátit zpět, mělo by se to pomalu zlepšit. U nás taky hodně pomohlo dát před něj zrcadlo, nemohl se na sebe vynadívat a usmíval se na sebe a vůbec nemyslel na to že se mu to vlastně nelíbí :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
138
8.12.10 14:00

Ahoj,malej taky nechtěl být na bříšku,hrozně řval,měl hlavu zabořenou do deky a slintal,přitom ve 2 měsících mu to nevadilo a hlavičku zvedal..Teď jsou mu 4,5 měsíce a už je to v pohodě,trénovali jsme jak dávání na bříško(vždy min.hodinu po jídle) ale hl.jsem ho nosila jak už tu někdo říkal na tygříka a teď s ním takhle dělám i blbosti,narážíme do dráčků na kolotoči a jemu se to děsně líbí a chechtá se. Na neurologii jsme taky kvůli tomu byli,ale to už malýmu na bříšku být nevadilo i zvedl hlavičku,jen má špatně těžiště,takže nás cvičení stejně nemine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí