Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No kupodivu to šlo už v porodnici, taky jsem se docela divila, já to u starší holky dělala až od určitýho věku, protože bych nezměřila nic.
Nám říkali v porodnici -měřit v zadečku.V podpaží si to neumím u mimča představit -jak bych jí mačkala,aby ten teploměr dostatečně „tiskla“
Digit.teploměr je rychlý,pípne,tak vím,kdy je doměřeno,takže pohoda.A naše malá měla taky ze začátku normálně teplotu 36,8 -37,4. ![]()
ta jsem to včera zkoušela - byly jsme na očkování a tak jsem večer přeměřovala jako divá a co myslíte, ze zedačku 38,3 a v podpaží 36,6°
Tak si vyber ![]()
( stejným teploměrem a shodou okolností tím nejlépe vyhodnosceným v testu MF Dnes z minulého týdne )
Ano.přesně to se stalo i mě..V zadečku 37,9 a, v podpaží 36,9…Tak jak měřit sakra…
Já osobně neodečítám…Když jsme jeli na pohotovost a naměřili jsme 40 a setřička taky tak ani nic neodečítala!
Ahojky prosím o radu co mám dělat když sem malému naměřila teplotu 35,5 po odečtu jinka měl rovných 36
@MarketaJ Ahojky prosím o radu co mám dělat když sem malému naměřila teplotu 35,5 po odečtu jinka měl rovných 36 je to normální? nezdá se mi podchlazený teplotu těla má normální
@Ainah píše:
@MarketaJ Ahojky prosím o radu co mám dělat když sem malému naměřila teplotu 35,5 po odečtu jinka měl rovných 36 je to normální? nezdá se mi podchlazený teplotu těla má normální
A z jakého důvodu si mu tu teplotu měřila?
Je to normální teplota.
@RyBANA byl uplkaný celý den a zdál se mi horký myslela jsem že má teplotu, ale naměřila jsem 36 rovných takže po odečru 35,5 není to moc málo?
Ahoj maminky, prosím Vás když se měří teplota v zadečku tak se pokaždé odečítá? Nebo se to dělá jen u miminek
?Malá má 20 měsíců a nevím zda i u ní se odečítá
.Děkuji moc ![]()
@maminka22 v zadečku by se mělo vždy odečíst
tak Ti fakt nevím. Já odečítala vždy. I na pohotovosti a u dr se ptali, jestli jsem to odečetla, když jsem měřila v zadečku ![]()
Ahoj, me to minuly tyden vysvetlovala detska dr. behem sestinedeli se neodecita a po sestinedeli se odecita 0,5°C ![]()
Tak se změř a uvidíš, že i ty tam máš víc. Tudíž se odečítá.