Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
moje 9.měsíční dcerka se v noci několikrát vzbudí a brečí tak dlouho, než ji znovu dám prso. Hlad nemá, zkrátka si ze mě udělala jeden velký dudlík ![]()
Spí se mnou v posteli, vím, že jsem si ji tak rozmazlila sama, ale ted nevím co s tím. Zkoušela jsem si k ní jen lehnout, zpívat ji, hladit po vláskách, ale vzteká se, přetáčí na bříško, vstoupá na všechny čtyři a brečí a brečí až to nevydržím a povolím.
Už mě to unavuje, nemáte podobné zkušenosti a jak na to?
Díky za tipy ![]()
ja myslim ze je to proste blby obdobi…nase mala taky spala dlouho s nama (ted nema potiz spat sama)…byly doby kdy se budila..pak se zase nebudila…pak treba rostly zuby…pak zas pohoda…ted spava ve sve postylce…nekdy si preleze v noci ke me…nekdy spi az do rana… ![]()
Moje dcera se mnou taky do nedávna spala v posteli. V devíti měsících se taky budila na kojení. Že by neměla hlad bych neřekla, protože vždy polykala jako by týden nejedla. Začala jsem s tím něco dělat krátce po roce. Prostě jsem vydržela to vztekání a dala jí třeba poprvé až ve dvě, pak zase ne, pak v pět a tak. Občas jsem to nevydržela, protože jsem byla moc uspaná, ale většinou jo. Než jsem se rozhodla skončit s kojením, tak jsem kojila 1-2 za noc a jinak jsem ji nabízela vodu.
Jde o to vydržet, pokud si můžeš dovolit nechat dítě vztekat (sousedi a tak), tak to udělej. Na konci už mi dítě nadávalo třeba jen 10 vteřin ![]()
V 17. měsíci jsem přestala kojit. V noci se pije jen voda a dítě už spí sama dobrovolně bez křiku ve vlastní postýlce u mojí postele ![]()