Město vs.vesnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.9.15 18:16

Děti 3 roky a 6 měsíců :think:

• Citovat
  • Upravit
7140
6.9.15 18:19

Za mě vesnici.. 27let jsem na vesnici na Vysočině, která má cca 90obyvatel.. Všichni se známe. Jsou to strejdové a tety a budou i pro naše děti. Ted jsme tu postavili a chceme tady zůstat.. auto máme.. autobus sem jezdí.. Já jsem dojížděla i na základku 7km busem.. Syn bude taky.. a zvládli jsme to.. Je tu klid a přiroda. Je kam se chodit koupat.. rybník není nacpaný k prasknutí.. jsou tu kolem lesy.. a hlavně klid.. Ve městě je sice všechno, ale kam to dítě můžete pustit samotný? Máte zahrady? Máte tam přírodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
6.9.15 18:22
@Gina108 píše:
Tohle mne zaujalo. To jako ve městě pustíš šestileté dítě samotné, ať si maže na kroužek, nebo chodí samo do školy? :nevim: Já mám pocit, že je stejně musíš vodit nebo vozit akorát ve městě mužeš jet sockou.

Ale můžeš je vodit, nemusíš pořád jezdit autem, navíc jen do určitého věku.
Osmileté dítě bych už samotné pustila, školu máme od domu 200 metrů.

• Citovat
  • Upravit
Meha
6.9.15 18:24
@Kaaatuska píše:
Za mě vesnici.. 27let jsem na vesnici na Vysočině, která má cca 90obyvatel.. Všichni se známe. Jsou to strejdové a tety a budou i pro naše děti. Ted jsme tu postavili a chceme tady zůstat.. auto máme.. autobus sem jezdí.. Já jsem dojížděla i na základku 7km busem.. Syn bude taky.. a zvládli jsme to.. Je tu klid a přiroda. Je kam se chodit koupat.. rybník není nacpaný k prasknutí.. jsou tu kolem lesy.. a hlavně klid.. Ve městě je sice všechno, ale kam to dítě můžete pustit samotný? Máte zahrady? Máte tam přírodu?

Tak to mě přímo děsí, ráda si zachovávám svou anonymitu, takže pro mě i to je další argument pro život ve městě. Mám ráda přátele, ale nikoli „komunitní“ způsob života.
Holt každému vyhovuje něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
6.9.15 18:26
@Meha píše:
Tak to mě přímo děsí, ráda si zachovávám svou anonymitu, takže pro mě i to je další argument pro život ve městě. Mám ráda přátele, ale nikoli „komunitní“ způsob života.

přesně, to bych fakt nechtěla

• Citovat
  • Upravit
2226
6.9.15 18:29

Asi záleží, jak daleko je ta vesnice od nějakého většího města. Ale já bych byla asi spíše pro vesnici. Žiju na vesnici celý život, jen na studiích jsem byla 6 let v Brně (což je pro mě vlastně taky taková velká vesnice :-) )., ale nakonec jsem se vrátila. Pro mě by bylo hodně důležité to zázemí kamarádů, jako můžeš si najít nové, ale taky nemusíš třeba tak fajn lidi potkat…Jinak já bydlím ve vesnici o cca 2 tis. obyvatelích, máme školku, školu jen do 5. třídy. Dětská lékařka tady ordinuje pouze v domluvené dny (snad 1×14 dní, takže to je spíš jen na preventivky), ale chodíme k jiné, takže dojíždíme do města cca 12 km. Mně to přijde v pohodě, je to hodně o zvyku, ale i ve městě přece musíš někam dojet, není všechno hned u domu.Pro mě se 2 děckama super vlastní zahrada, stromy, pískoviště, houpajda, v sousedství 3 děti stejného věku…Většího už můžu vypustit na zahradu na chvíli i samotného…Do města mě to netáhne. :mavam:

Příspěvek upraven 06.09.15 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
6.9.15 18:29
@Anonymní píše:
@Meha 9 km :roll:

Tak není to nejblíž, ale ani nijak extra daleko, taky záleží, jak je ta vesnice velká, jak je vybavená, ale jak jsem už napsala, za mě jednoznačně město.
Na druhou stranu nemám srovnání, na vesnici jsem nikdy nežila, mě to prostě odpuzuje.
Když jsme kupovali dům, tak nám hodně lidí říkalo, proč nejdeme na vesnici, že jsou tam domy o polovinu levnější, ale koupili jsme dům ve městě a jsme tady moc spokojení.
Máme tady klid, zahradu, přitom je vše blízko - centrum, obchody, lékaři, kino, kavárny, restaurace, bazén, park, dětské hřiště, školka, škola, prostě vše ;)

• Citovat
  • Upravit
Meha
6.9.15 18:32

@kacaba379 My žijeme v menším městě, cca 30 tisíc obyvatel a vše máme do 10 minut chůze od domu.

• Citovat
  • Upravit
23847
6.9.15 18:48
@Meha píše:
Ale můžeš je vodit, nemusíš pořád jezdit autem, navíc jen do určitého věku.
Osmileté dítě bych už samotné pustila, školu máme od domu 200 metrů.

To maj někteří na vesnici taky :nevim: Dejme tomu do těch 8 let je člověk taxikářem, chcete-li převaděčem :mrgreen: ať žije kdekoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
6.9.15 18:52
@Gina108 píše:
To maj někteří na vesnici taky :nevim: Dejme tomu do těch 8 let je člověk taxikářem, chcete-li převaděčem :mrgreen: ať žije kdekoli.
Život ale přece není jen o škole, to Ty jsi to vztáhla na školu.
Různé zájmové kroužky, sporty, kulturní vyžití apod., nabídka ve městě se prostě s nabídkou ve standardní vesnici nedá srovnat.
  • Citovat
  • Upravit
5808
6.9.15 18:55

A jak to máte s auty(em) a prací(emi)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
6.9.15 19:03

Žili sme v byte v meste a sťahovali sme sa do baráku na vesnici-nemáme tu ani školku ani obchod, to všetko je v neďalekej vesnici vzdialenej cca 1 km. A musím povedať, že nám tu je moc dobře. A susedia nás nepoznají a ani my ich, bo při nás sú len dvaja a zbytok to má jako chalupy. A mne to vyhovuje.

Inak je to tu super, celé leto sme trávili v bazéne zo synom-kvôli pokožke by sme do veřejného ani nemohli ísť. Boli u nás spousty kamarátov, grilovačky-fakt pohoda. Za barákom máme les, ktorý syn miluje a my tiež.

Syn začal chodiť akurát do školky-vozí ho chlap a vobec mu to nevadí, bo musel by ho voziť aj v meste. A tu potom existuje školní autobus, ktorý nám odveze a priveze syna domov.

Samozrejme má to aj svoje negativa ale pozitiva prevyšujú :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7140
6.9.15 19:05
@Meha píše:

Tak tak.. každému vyhovuje něco jiného. kdybyste vyrůstala na vesnici, mluvíte jinak a naopak.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
6.9.15 19:06

Inak ale musím podotknúť, že máme 2 veľké mestá-Mělník a Mladú Boleslav blízko, asi 20 minút autem a Praha a Kralupy nad Vltavou 40 minút. To je dosť důležité aj kvôli práci, veĺkým nákupom atd.

Ak by sme nemali v blízkosti nejaké město tak sem asi nejdeme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.15 19:06

Rozhodně vesnice! :) pokud máš město kousek není co řešit :) ten klid a pohoda se nedá srovnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí