Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zakladatelko, ja bych byla ve meste. Ale ono zalezi na tom, co preferujete a co mate na te vesnici dostupnyho. Uz tu vsechno padlo.
My mame stejny problem. Nase moznosti:
Co bych mela zvolit? Chci mesto…, u nas problem, ze chlap tihne k te vesnici. Problemy s organizaci, dojizdenim deti i nasim, nakupy, druhe auto atd, neresi ![]()
@Kaaatuska píše:
Za mě vesnici.. 27let jsem na vesnici na Vysočině, která má cca 90obyvatel.. Všichni se známe. Jsou to strejdové a tety a budou i pro naše děti. Ted jsme tu postavili a chceme tady zůstat.. auto máme.. autobus sem jezdí.. Já jsem dojížděla i na základku 7km busem.. Syn bude taky.. a zvládli jsme to.. Je tu klid a přiroda. Je kam se chodit koupat.. rybník není nacpaný k prasknutí.. jsou tu kolem lesy.. a hlavně klid.. Ve městě je sice všechno, ale kam to dítě můžete pustit samotný? Máte zahrady? Máte tam přírodu?
Jo představ si že i ve městě jsou zahrady a les máme za barákem a koupák pěšky 15 minut. Přitom v centru jsem za 10 minut taky pěšky ![]()
Toto je pouze čistě pocitová věc, Já osobně bych ve městě, třeba zešílela…
Teď bydlíme na vesnici, a jsme spokojení. S dětmi chodíme často ven do přírody, do lesa. máme čistý vzduch, ano do školky jí vodím pěšky a máme to 20min, ale to mě ani jí nevadí.
Město máme autem 10min. autobusy jezdí taky každou chvíli cca co 0,5-1h.
Ale jak říkám, je co čistě na vás, znám lidi co by nešli ani z paneláku do baráku a naopak, Některý jsou přímo typy do města. Mě stačí když do města musím, a trpím.
Les máme u obojího.
Srdcem chceme na chalupu
Ale rozumem do bbaráku do města
Je to těžké
@Anonymní píše:
Mám trochu strach i z náročné rekonstrukce chalupy.
A ten dům ve městě byste rekonstruovat nemuseli a mohli bydlet hned?
@Meha ano hned, střecha je rok stará. Chtělo by to novou kuchyň, zateplení, okna ale nehoří to..
To je těžký, každému vyhovuje něco jiného. Pokud bych si třeba hůř hledala kamarády, spíš bych se přiklonila k té vesnici, protože když máš někde dobrou partu a zábavu, spíš skousneš některá omezení.
Mě teda vesnice ser…
přistěhovala jsem se za manželem, i když uznávám, že to tu má hodně výhod - nízká kriminalita, mnohé děti chodí od 6 let na hřiště i po vsi samy, nemusíš je nikam moc vodit. Lepší prostředí, příroda, blízko do školky i školy…
ALE za vším musíme dojíždět, nákupy, lékárna, doktoři, zábava, práce, já za kamarády, protože tady jsem si je nenašla…nutnost jsou dvě auta.
Teď se školními dětmi jsou problém kroužky, na vsi jsou tak akorát hasiči, fotbal a mažoretky, což nesnáším
, takže to hrozně limituje. My pracujeme oba dlouho, do toho delší dojíždění, takže není pořádně kdy a kdo by děti někam vozil…
Já bych si saam zvolila okraj menšího města, ale člověk chce vždy to co nemá ![]()
U tvé volby bych já osobně asi volila město, ale nevím, záleželo by jak moc dobré kamarády an té vsi máte ![]()
Vyrustala jsem v malem meste cca 4500obyvatel, ale bylo tam vse potrebne. pak jsem se prestehovala s pritelem (je myslivec) na vesnici a trpim tady! bydlime tu tri roky, a porad to tady nesnasim. nemam tady co delat, strasne se tu nudim, nikoho tu nemam (kamaradku), a hlavne se vsichni staraj o ty druhy, to mi vadi snad nejvic. takze ja bych sla do mesta hned, kdybych mohla ![]()
@ospalámyš tak tady ve vesnici se o nizke kriminalite mluvit neda
asi pul roku tady byl cikan, takovy posuk, vecne ozraly, nosil u sebe kudlu, kazdou chvili se pral, kdyby mohl vrazdil by ocima. chodil do obchodu kde jsem pracovala, strasne sem se ho bala. nakonec tady umlatil chlapa kvuli lahvi rumu. nastesti uz sedi, ale toho chlapa je mi lito…:)
@simcaP píše:
@ospalámyš tak tady ve vesnici se o nizke kriminalite mluvit nedaasi pul roku tady byl cikan, takovy posuk, vecne ozraly, nosil u sebe kudlu, kazdou chvili se pral, kdyby mohl vrazdil by ocima. chodil do obchodu kde jsem pracovala, strasne sem se ho bala. nakonec tady umlatil chlapa kvuli lahvi rumu. nastesti uz sedi, ale toho chlapa je mi lito…:)
Jestli to nebude tím, že tu nemáme cikány
ne, tak jen o nich to není. nedávno tu někdo ukradl truhlík kytek z náměstí, natočila to místní webkamera, byl to nějaký „solidní“ bílý místní občan, jméno neprozradili, ale má ostudu u obecní rady.
tady mě teda ta nízká kriminalita fakt příjemně překvapila, nebojím se tu, nekrade se, nebo jen výjimečně nějaký náplava, popř puboši. Navíc je tu dost důchodců,, což jsou takové místní „hlídky“ a vše mají pod kontrolou. ![]()
@Meha píše:
Tak já v tom rozdíl vidím, jestli jde dítě ve městě nebo musí někam samo jet busem, ale my dvě se prostě v tomto tématu neshodneme.
Asi ne ![]()
@ospalámyš rekni mi. Musite deti do skolky a do skoly vozit? Jak to delate, kdyz konci brzy ve skole a s chlapem jste v praci? Neumim si to organizacne predstavit.
@Anonymní píše:
@Meha ano hned, střecha je rok stará. Chtělo by to novou kuchyň, zateplení, okna ale nehoří to..
Tak to bych asi vůbec neváhala a šla do hotového domu ve městě.
Tak já v tom rozdíl vidím, jestli jde dítě ve městě nebo musí někam samo jet busem, ale my dvě se prostě v tomto tématu neshodneme.