Město vs.vesnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.9.15 17:51

Město vs.vesnice

Stojíme před jedním velkým životním rozhodnutím. Máme rodinu, 2 děti a dvě možnosti.
Oba jsme váhy a nevíme pro co se rozhodnout. Bydlíme ve velkém krajském městě v malém bytě a máme možnost (na Moravě) buď zrekonstruovat vlastní chalupu na rodinný dům / nebo za krasné peníze koupit barák ve městě, po prarodičích.
Na vesnici máme kamarády.
Ve městě je mhd ale nikoho tam neznáme.

školka je v obojím, škola také.

Zajímá mě váš názor > vesnice nebo město? manžel má bližší vztah k té vesnici jezdí tam odmala. Ale zase barák je barák.

prosím anonymně, je to pro mě důležité a soukromé téma děkuji
a díky za každý tip a radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
6.9.15 17:53

Tak za mě rozhodně město, více možností, nebudeš dělat dětem taxikáře, já osobně bych se na vesnici zbláznila.
A jak daleko je ta vesnice od města?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
6.9.15 17:53

Mě by vesnice zabila. Pomohlo ti to? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.9.15 17:55

Jsme v podobné situaci, oba váhy, dvě děti a zvažujeme odchod z Prahy do přilehlého okolí (asi 15 km). Děti budou chodit do školy a školky tam, my oba budeme dojíždět do města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
6.9.15 17:55

Za mě zase vesnice, jde teda o to jak velká to je vesnice, pokud má kolem 1000 obyvatel což asi má, když má školku a školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
6.9.15 17:56

Město :palec:

• Citovat
  • Upravit
6578
6.9.15 17:58

Já bych šla do města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.9.15 17:59

Asi takhle, do skoro 20 jsem žila na vesnici, až na střední dojížděla, i matka měla práci tam, pak jsme se odstěhovali a jako už bych nikdy nešla.
Asi jsem rozcapená, ale ty možnosti všeho jsou úplně o něčem jiném. Co se týče škol, školek, páce a dojíždění. Bydlíme v okresním městě, asi 50 tis obyvatel a zvládnu si všude dojít pěšky, mhd využíváme fakt minimálně. Na vesnici by mně kleplo :-)
Známé a kamarády si najdeš všude a na vesnici můžete jezdit za svými stálými i dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
6.9.15 18:04

Mě by zabilo město :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
6.9.15 18:06

Bydlela jsem 23 let v Brně. Ted dva roky bydlím 20km od Brna ve vesnici s asi 1200 obyvateli. Máme tu školku, školu, gymnázium, dva obchody, poštu, zdravotní středisko, lékárnu, vinárnu, pár hospod a jednu velice slušnou restauraci… a jsem tu spokojená :) Máme velký dům, zahradu a za barákem les, je tu neskutečný klid. Kdyby ten dům nebyl v Brně o 50% dražší, tak bych se na vesnici nikdy nestěhovala, ale ted nelituji. Oba máme řidičák, jezdit autem není problém, autobus tu jezdí každých 15 minut, vlak 2× za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.9.15 18:11

Za mě město

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.9.15 18:11
@Meha píše:
Tak za mě rozhodně město, více možností, nebudeš dělat dětem taxikáře, já osobně bych se na vesnici zbláznila.
A jak daleko je ta vesnice od města?

Tohle mne zaujalo. To jako ve městě pustíš šestileté dítě samotné, ať si maže na kroužek, nebo chodí samo do školy? :nevim: Já mám pocit, že je stejně musíš vodit nebo vozit akorát ve městě mužeš jet sockou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.9.15 18:14
@Gina108 píše:
Tohle mne zaujalo. To jako ve městě pustíš šestileté dítě samotné, ať si maže na kroužek, nebo chodí samo do školy? :nevim: Já mám pocit, že je stejně musíš vodit nebo vozit akorát ve městě mužeš jet sockou.

A nebo je vezeš 5 minut, a ne 50. Případně je odvedeš. Takhle malí mívají školky a základky u nosu. V rámci denního rozvrhu to může hrát doceli velkou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.15 18:15

@Meha 9 km :roll:

• Citovat
  • Upravit
14637
6.9.15 18:15

Za mě rozhodně město. Pak barák můžete nechat dětem a na stará kolena se odstěhovat na vesnici, pokud to tam tak chlapa táhne. Ale to už stejně zjistíte, že z praktického hlediska (lékaři, nákupy,…) je to nesmysl a ve městě zůstanete. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí