Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak za mě rozhodně město, více možností, nebudeš dělat dětem taxikáře, já osobně bych se na vesnici zbláznila.
A jak daleko je ta vesnice od města?
Jsme v podobné situaci, oba váhy, dvě děti a zvažujeme odchod z Prahy do přilehlého okolí (asi 15 km). Děti budou chodit do školy a školky tam, my oba budeme dojíždět do města.
Za mě zase vesnice, jde teda o to jak velká to je vesnice, pokud má kolem 1000 obyvatel což asi má, když má školku a školu.
Asi takhle, do skoro 20 jsem žila na vesnici, až na střední dojížděla, i matka měla práci tam, pak jsme se odstěhovali a jako už bych nikdy nešla.
Asi jsem rozcapená, ale ty možnosti všeho jsou úplně o něčem jiném. Co se týče škol, školek, páce a dojíždění. Bydlíme v okresním městě, asi 50 tis obyvatel a zvládnu si všude dojít pěšky, mhd využíváme fakt minimálně. Na vesnici by mně kleplo ![]()
Známé a kamarády si najdeš všude a na vesnici můžete jezdit za svými stálými i dál ![]()
Bydlela jsem 23 let v Brně. Ted dva roky bydlím 20km od Brna ve vesnici s asi 1200 obyvateli. Máme tu školku, školu, gymnázium, dva obchody, poštu, zdravotní středisko, lékárnu, vinárnu, pár hospod a jednu velice slušnou restauraci… a jsem tu spokojená
Máme velký dům, zahradu a za barákem les, je tu neskutečný klid. Kdyby ten dům nebyl v Brně o 50% dražší, tak bych se na vesnici nikdy nestěhovala, ale ted nelituji. Oba máme řidičák, jezdit autem není problém, autobus tu jezdí každých 15 minut, vlak 2× za hodinu.
@Meha píše:
Tak za mě rozhodně město, více možností, nebudeš dělat dětem taxikáře, já osobně bych se na vesnici zbláznila.
A jak daleko je ta vesnice od města?
Tohle mne zaujalo. To jako ve městě pustíš šestileté dítě samotné, ať si maže na kroužek, nebo chodí samo do školy?
Já mám pocit, že je stejně musíš vodit nebo vozit akorát ve městě mužeš jet sockou.
@Gina108 píše:
Tohle mne zaujalo. To jako ve městě pustíš šestileté dítě samotné, ať si maže na kroužek, nebo chodí samo do školy?Já mám pocit, že je stejně musíš vodit nebo vozit akorát ve městě mužeš jet sockou.
A nebo je vezeš 5 minut, a ne 50. Případně je odvedeš. Takhle malí mívají školky a základky u nosu. V rámci denního rozvrhu to může hrát doceli velkou roli.
Za mě rozhodně město. Pak barák můžete nechat dětem a na stará kolena se odstěhovat na vesnici, pokud to tam tak chlapa táhne. Ale to už stejně zjistíte, že z praktického hlediska (lékaři, nákupy,…) je to nesmysl a ve městě zůstanete. ![]()
Stojíme před jedním velkým životním rozhodnutím. Máme rodinu, 2 děti a dvě možnosti.
Oba jsme váhy a nevíme pro co se rozhodnout. Bydlíme ve velkém krajském městě v malém bytě a máme možnost (na Moravě) buď zrekonstruovat vlastní chalupu na rodinný dům / nebo za krasné peníze koupit barák ve městě, po prarodičích.
Na vesnici máme kamarády.
Ve městě je mhd ale nikoho tam neznáme.
školka je v obojím, škola také.
Zajímá mě váš názor > vesnice nebo město? manžel má bližší vztah k té vesnici jezdí tam odmala. Ale zase barák je barák.
prosím anonymně, je to pro mě důležité a soukromé téma děkuji
a díky za každý tip a radu