Město vs.vesnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12833
7.9.15 11:34

Já bych na vesnici „umřela“. Zabilo by mě, že tam všichni o všech vědí a znají se, ta ztráta anonymity, to bych opravu nedávala.
Kamarádky, které se stěhovaly z většího na vesnici, tak si stěžují na omezenost nabídek kroužků a vůbec malou pestrost nabídek čehokoli bez toho, aby ta musely dojet autem. Ono tam sice je tak nějak všechno, ale nemůžou si vybírat.
A když na to byly zvyklé, tak se na něco jiného zvyká těžko.
Ale je to o lidech, někdo to nepotřebuje a to menší soukromí mu nevadí.

Příspěvek upraven 07.09.15 v 18:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.15 16:55

Je to tak 50/50 což jsem i čekala. Stále nevíme. :-(

• Citovat
  • Upravit
6569
7.9.15 17:06

Vesnice. Ale každá jsme jiná. My jsme na samotě, nejbližší bus, který jede 3×denně, je to 5km, město s 1000 obyvateli 19km. Do vsi, která má 16 obyvatel to máme necelý kilometr. A já jsem tu tak spokojená! Ale vím, že jiné by to zabilo, kor když je chlap pořád pryč, prakticky celý týden, vídáme se o víkendech. No, záleží na vás, každý máme jiný život a jiné priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
7.9.15 17:23

Za mě určitě město ;)

Ale beru to ze svého pohledu. My bydlíme na okraji Prahy, všechno hned po ruce, školu i školku máme hned u baráku, obchody taky, to samé lékaře a nemocnice (s mladším jsme v nemocnici docela často) a i práci máme s manželem oba taky blízko. Přírodu kolem máme taky a pokud chci vypadnout z Prahy, tak stačí jet dvě zastávky vlakem :mrgreen: Spoustu dětských hřišť, vůbec nic nám tu nechybí.

Na vesnici máme chatu, kde trávíme spoustu času, víkendy, prázdniny, v létě jsme tam skoro nonstop, jezdím tam už od svého dětství a super, miluju to tam, ale bydlet bych tam nechtěla ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
7.9.15 18:43
@Pomka píše:
@ospalámyš rekni mi. Musite deti do skolky a do skoly vozit? Jak to delate, kdyz konci brzy ve skole a s chlapem jste v praci? Neumim si to organizacne predstavit.

Babičky nás zachraňují, bez nich bych třeba tuhle konkrétní práci mít nemohla. Bydlí tu tchýně, takže vodí i vyzvedává buď ona, nebo když to stíháme tak my rodiče, popř. někdy přijede i moje mamka a vyzvedne děti ona.
Vozit nemusíme, školka i škola je od nás tak 400 m a hned vedle sebe, školák už klidně chodí sám. Předškolačka je na to ale ještě malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.9.15 19:36

@ospalámyš tak to jo. Ja myslela pripad, kdy deti dojizdi do skolky a skoly a navic jeste jinam nez rodice prace a bez babicek. Jak to lidi na vesnicich delaji? Ja to nechapu a tak nejak nevim, jak to chlapovi vysvetlit, ze je to nerealny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
8.9.15 12:50
@ospalámyš píše:
Jestli to nebude tím, že tu nemáme cikány :mrgreen: ne, tak jen o nich to není. nedávno tu někdo ukradl truhlík kytek z náměstí, natočila to místní webkamera, byl to nějaký „solidní“ bílý místní občan, jméno neprozradili, ale má ostudu u obecní rady.tady mě teda ta nízká kriminalita fakt příjemně překvapila, nebojím se tu, nekrade se, nebo jen výjimečně nějaký náplava, popř puboši. Navíc je tu dost důchodců,, což jsou takové místní „hlídky“ a vše mají pod kontrolou. :mrgreen:

místní hlídky :-DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
8.9.15 16:20

@Pomka Tak já myslím, že to ale není až tak častý případ, že by byla školka a škola někde úplně jinde než práce, resp. že by třeba nebyla po cestě do práce, nebo někde poblíž. Myslím, že většina obcí svoji školku má a většinou i první stupeň. Případně je někde ve vedlejší vesnici, takže odvezeš děcko a jedeš do práce. Od druhého stupně už snad není problém samostatné dojíždějí někam trochu dál… :think: Aspoň teda u nás to tak bylo, když jsme byli malí a u mých dětí to bude stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
8.9.15 17:29
@Pomka píše:
@ospalámyš tak to jo. Ja myslela pripad, kdy deti dojizdi do skolky a skoly a navic jeste jinam nez rodice prace a bez babicek. Jak to lidi na vesnicich delaji? Ja to nechapu a tak nejak nevim, jak to chlapovi vysvetlit, ze je to nerealny.

No ta škola a školka většinu asi někde poblíž je, i když třeba mně by se líbila Waldorfská a ta sídlí ve městě na druhou stranu, než mám práci, syn by musel dojíždět a to je prostě nereálné. Navíc tam nemá žádné kamarády. Na vesnici je prostě ta jedna škola/školka a výběr není, což může být někdy průser, ale nemusí.
Mně přijdou horší ty kroužky, to je odpoledne, kdy jsme většinou v práci a prostě nevím, jak to uděláme. Ráda bych, kdyby syn chodil do skautu, bavily by ho o jiné věci, ale takové kroužky tu nejsou. Vesnice tě prostě limituje v rozletu :) a třeba přijdeš i o nějakou tu šanci, jak se něco naučit, nebo v něčem vyniknout. Ale zas někdo je tu spokojený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.9.15 10:17
@kacaba379 píše:
@Pomka Tak já myslím, že to ale není až tak častý případ, že by byla školka a škola někde úplně jinde než práce, resp. že by třeba nebyla po cestě do práce, nebo někde poblíž. Myslím, že většina obcí svoji školku má a většinou i první stupeň. Případně je někde ve vedlejší vesnici, takže odvezeš děcko a jedeš do práce. Od druhého stupně už snad není problém samostatné dojíždějí někam trochu dál… :think: Aspoň teda u nás to tak bylo, když jsme byli malí a u mých dětí to bude stejně…

Skolka v miste prace je, ale chlapovi jsem nedokazala vysvetlit, ze dite by melo chodit do skolky tam a ne do vesnice, ktera jeopacnym smerem. Navic provozni doba skolek je omezena a nevychazi to s pracovni dobou. Ja jsem tedy presvedcena, ze neustoupim a zustanu ve meste, chlap bude na vesnici asi zit sam :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí