Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozhodně vesnice!
pokud máš město kousek není co řešit
ten klid a pohoda se nedá srovnat..
@Meha píše: Život ale přece není jen o škole, to Ty jsi to vztáhla na školu.
Různé zájmové kroužky, sporty, kulturní vyžití apod., nabídka ve městě se prostě s nabídkou ve standardní vesnici nedá srovnat.
No jasně, ale i v Praze to nikdy nemáš všechno u zadku, taky musíš zejména na ty kroužky pár stanic popojet nebo popojít a já bych teda právě v Praze dítě vodila snad až do 10 let. ![]()
Já si budu hledat novou práci. A manžel taky, je řemeslník. To neni problém. Auta máme 2. Já ale tady neridim, tam budu muset, to mi nevadí.
Jde o to jít do hotového,
Nebo rok dva rekonstruovat…? Podle nás.
Vůbec nevím fakt ne ![]()
@Gina108 píše:
No jasně, ale i v Praze to nikdy nemáš všechno u zadku, taky musíš zejména na ty kroužky pár stanic popojet nebo popojít a já bych teda právě v Praze dítě vodila snad až do 10 let.
Ale já nepíšu o Praze. Copak je město jen Praha?
Jak už jsem psala, žijeme ve městě s cca 30 tisíci obyvateli a vše máme do 10ti minut chůze od domu.
Já bych prostě neměnila, je to každého věc, jak a kde chce bydlet, jen jsem si dovolila vyjmenovat výhody města, resp. výhody bydlení v domě ve městě.
Domek se zahradou a piskovistem ocenis na materske a pak jeste trochu, nez zacnou deti chodit do skoly a ty do prace.Pak je to tezka logistika na dojizdeni, kdo vyzvedne kdy kde dite, cely den v tahu a v aute, na les a zahradu uz neni cas.Deti to tahne do sveta a za vrstevniky, tak jim to doprejete a taxikarite nebo je odriznete od akci kam by chtely.
@Meha píše:
Ale já nepíšu o Praze. Copak je město jen Praha?
Jak už jsem psala, žijeme ve městě s cca 30 tisíci obyvateli a vše máme do 10ti minut chůze od domu.
Já bych prostě neměnila, je to každého věc, jak a kde chce bydlet, jen jsem si dovolila vyjmenovat výhody města, resp. výhody bydlení v domě ve městě.
Tak já bydlím na vesnici a taky tady máme všechno do 10 minut (ono totiž do 10 minut se pěšky dostanu na jakýkoli konec vesnice
) Škola, školka, Sokolovna, ZUŠ, sportovní hřiště, sportovní centrum, tenisové kurty, akorát tu teda není plavečák. Ale i tak nenechám šestiletý dítě chodit po vesnici samotný.
Pocházím z města a už bych se tam nevrátila
bydlíme na vesnici s cca 400 obyvateli. Je tu škola(ale jen první stupeň), školka, obchod, hospoda, OÚ. Dojíždění mě nijak neobtěžuje. Myslím, že rozhodnout se musíte sami, zvážit pro a proti. Ve městě je super, že máš všechno u nosu. Ale tady je nádherná příroda, klid. Ale je to i povahou člověka, ne každému tohle vyhovuje.
@Gina108 píše:
Tak já bydlím na vesnici a taky tady máme všechno do 10 minut (ono totiž do 10 minut se pěšky dostanu na jakýkoli konec vesnice) Škola, školka, Sokolovna, ZUŠ, sportovní hřiště, sportovní centrum, tenisové kurty, akorát tu teda není plavečák. Ale i tak nenechám šestiletý dítě chodit po vesnici samotný.
Tak předpokládám že na vesnici je vše do 10 minut, to Ty jsi psala, že to musí být ve městě nutně jinak.
Jasný, na vesnici máš stejné možnosti jako ve městě, tak jo, vzdávám to.
@mado píše:
Domek se zahradou a piskovistem ocenis na materske a pak jeste trochu, nez zacnou deti chodit do skoly a ty do prace.Pak je to tezka logistika na dojizdeni, kdo vyzvedne kdy kde dite, cely den v tahu a v aute, na les a zahradu uz neni cas.Deti to tahne do sveta a za vrstevniky, tak jim to doprejete a taxikarite nebo je odriznete od akci kam by chtely.
Přesně, souhlasím.
Pokud by bylo na vyber byt ve meste vs. barak na vesnici, vahala bych, ale pokud je barak ve meste, tak je to podlee me udeal, zahradka budee, pritom jsi porad v civilizaci, kdyz to tak reknu.. Vesnice mozna dobra pro predskolni deeti, ale vetsi deti uz oceni rozmanitost mesta, skoly, krouzky, zabavu..
@Meha píše:
Tak předpokládám že na vesnici je vše do 10 minut, to Ty jsi psala, že to musí být ve městě nutně jinak.
Jasný, na vesnici máš stejné možnosti jako ve městě, tak jo, vzdávám to.
Ne, to jsem nepsala. Já tady celou dobu naznačuji, že v otázce „taxikaření“ je město a vesnice pro rodiče stejně náročné - alespoň do určitého věku dětí. Prostě buďto tam ty děti odvedeš nebo odvezeš, samotný je stejně nepustíš ani ve městě.
@Svandu píše:
Pokud by bylo na vyber byt ve meste vs. barak na vesnici, vahala bych, ale pokud je barak ve meste, tak je to podlee me udeal, zahradka budee, pritom jsi porad v civilizaci, kdyz to tak reknu.. Vesnice mozna dobra pro predskolni deeti, ale vetsi deti uz oceni rozmanitost mesta, skoly, krouzky, zabavu..
@Gina108 píše:
Ne, to jsem nepsala. Já tady celou dobu naznačuji, že v otázce „taxikaření“ je město a vesnice pro rodiče stejně náročné - alespoň do určitého věku dětí. Prostě buďto tam ty děti odvedeš nebo odvezeš, samotný je stejně nepustíš ani ve městě.
Zřejmě jsi mě úplně nepochopila.
Ano, do určitého věku je to stejné, ale od určitého věku je to rozdíl.
A pak právě hraji roli ta nabídka na vesnici a ve městě.
Protože ve městě je toho nepochybně více a pokud budeš chtít dítěti dopřát rozmanitost, tak ho tam prostě budeš muset vozit, zatímco když bydlíš ve městě, tak si tam prostě dojde samo.
@Meha píše:
Zřejmě jsi mě úplně nepochopila.
Ano, do určitého věku je to stejné, ale od určitého věku je to rozdíl.
A pak právě hraji roli ta nabídka na vesnici a ve městě.
Protože ve městě je toho nepochybně více a pokud budeš chtít dítěti dopřát rozmanitost, tak ho tam prostě budeš muset vozit, zatímco když bydlíš ve městě, tak si tam prostě dojde samo.
Jo, do určitého věku. Pak záleží jak moc velká díra ta vesnice je a jak tam jezdí třeba autobusy. Když už dítě chodí samo po městě, jistě také může samo jezdit busem z vesnice do města na kroužek.