Městská hromadná doprava :(((

Napsat příspěvek
Velikost písma:
625
19.4.06 18:53

Ahoj,
já jsem z Prahy a asi jsem nějak extrémně sympatická :D , protože mám spíše pozitivní zkušenosti. Je fakt, že jsme oprsklá a nebojím se požádat o pomoc, ale stalo se mi jen párkrát, že mi někdo pomoc odmítl. Občas se někdo tváří otráveně, ale tím se nenechám mást-některý lidi jsou prostě otrávený pořád, i když nemusej pomáhat s kočárem. Spíš mě vyvádí z míry, že se mi občas někdo vrhá na kočár, nic neřekne a najednou je kočár už z půlky ve vzduchu a já skoro nestíhám vystupovat :D

Nenechte se holky odradit a zářivým úsměvem nikd ynic nezkazíte!
Jana+Kačenka 16m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
19.4.06 18:54

Mikino , bydlím na Pankráci a na Muzeu se dosteneš na metro C.
Já se bojím cestovat mhd, ale 2× mi lidi pomohli nést kočárek jen s manželem, abych ho nemusela nosit já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.4.06 19:36

Na MUzeu je vytah i na A- ten je vlevo za muzeem, zatimco C je u Mcdonalda vlevo a za parkovistem. doufam ze jsem si ty linky nespletla.

Taky cestovani nesnasim, v nizkopodlaznim jsem se jednou pohadala s pani co nechtela vstat z tech sedatek co se zvedaj, chtela pristoupit dalsi maminka a pry je to jen na 1 kocar. pani bylo tak 40 let a pry mame sedet doma a nejezdit ve spicce. …narvano ale nebylo, proste chtela skodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
19.4.06 19:38

S MHD mám z 98% dobré zkušenosti. Dokud jsem měla jen jedno dítě, kočár jsem si většinou nosila sama, po otěhotnění jsem si golfky taky nosila sama asi do 30 tt. Snažím se jezdit nízkýmu busy, metrem s jezdícíma schodama, výtahem nebo plošinou (ale fakt je to často zklamání, že něco nejede). S tandemem jsem se skoro vždy dokázala někam dostat tak, abych vše zvládla sama (i přes celou prahu, proste to jde zkombinovat). POkud jsem potřebovala pomoc, vždy mi někdo celkem ochotně pomohl. Je tedy fakt, že nesem vůbec odkázaná na tramvaje, to bych byla namydlená. Tam to bez pomoci jde fakt blbě :-(

Ted jezdím s dvou a půl letým synem za ruku a s ročním v golfkách, do metra mi po schodech ochotne vždycky staršího někdo snese nebo vezme za ruku a já nesu kočár. Abútobusama jezdim jen nízkejma, vždycky se nějaká trasa najde, i když občas delší :-(

Jediný problém mám občas v autobuse, než zabrzdím kočár, u:,–(ím staršího syna na sedačku (občas tam lidi dřepí a čumí co tam jako nacvičuju), tak se bus rozjede a já tam horko těžko chystám balanc. . Když je tam víc kočárů, tak se nikam necpu a počkám nebo se zeptám nahlas řidiče, jestli nás vezme, aby lidi věděli :-). Ale často mi někdo naopak pomůže mateje po:,–(it, podrží kočár, někdy i mě :-)

Nesmíš se nechat odradit tím, že ti nekdo nepomůže ze zdravotních důvodů a hned myslet, že se vymlouvá. Taky kyselý ksich někdo má od narození, třeba můj táta. Ochotně pomůže, ale tváří se požád vážně až hrozive.

Jako těhotná jsem občas taky pomohla s kočárem (ještě to nebylo vidět), ale když maminka vezla 13 kilové dítě v 17 kilovém sportáku, tak jsem musela pomoc zamítnout.

Nemám řidičák a vím, že jsem na MHD odkázaná, proto jsem si vždycky vybírala kočár i s ohledem na váhu a velikost.

MHD zdar :-) a nenechte se odradit

Martina a synové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.4.06 19:42

Ahoj.

U nás jezdí nízkopodlažní občas a jen na některých linkách. Nejvíce trolejbusy - to je mi k ničemu, protože bydlím na jiném konci města. Mnou velmi preferovaná linka bohužel jako nízká nejezdí. Než jsme se přestěhovali, nemohla jsem nikam bez autobusu - z vesnice normálního kloubového (řidičák nevlastním). V ti dobu jsem otrla. Obvykle nemám problém, někdy jsem velmi milá s pusou od ucha k uchu a v nejhorším poněkud přidrzlá. V nízkopodlažních bývá sranda, protože avizované jízdním řádem jsou často doslova přecpané kočárky ( a bude hůř). O neschopnosti některých řidičů zastavit v přiměřené vzdálenosti od nástupiště nebudu mluvit. Předevčírem jsem nosila kočár nejen já, o akrobacii pána s nechodící sádrou radši nebudu psát.
Když to shrnu. Jsem zvyklá jezdit MHD, protože mi nic jiného nezbývá, a občasné problémy překousnu. Jen bych uvítala levnější měsíčník. Když ho mohou mít uchazeči o práci a spousta dalších skupin, proč ne matky ( otcové) na mateřské a rodičovské?

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
19.4.06 19:48

Ahojky!
Tak já jsem jezdila s jedním kočárem, s tandemem, s golfkama a teď se chystám na jízdy se dvěma dětmi (4 roky a 2,5) a se třetím dítkem v kočárku. Jsem z Prahy a musím říct, že špatné zkušenosti rozhodně nemám, mladí kluci jsou fajn, pomáhají sami od sebe, pánům od 45 nahoru je třeba se trošičku vnutit, nejhorší zkušenosti mám kupodivu se ženskými mezi 45 a 60, ty jsou někdy kyselé až hrůza a přihazují průpovídky typu „mně taky nikdo nepomáhal“, ale v podstatě to jde. Tak přeju jenom samé pozitivní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
19.4.06 19:50

Ahoj,
tak přidám zkušenost z Olomouce… Tady se také všichni svalnatí mladí muži okamžité rozprchnou do jiných dveří :? a většinou se ke mně hrnou ženský okolo 50-ky… a mladší :D Je to legrační, ale mám takovou teorii, že to jsou čerstvé babičky, které znají to trápení od svých dcer a nebo již zasloužilé matky, které se na to taky pamatují… :)
Každopádně se mi podařilo vždycky včas nastoupit i vystoupit. Asi jsem vždycky vypadala zoufale, protože jsem jezdila s kočárekem a ještě s kosnou na zádech… :)
Cestování v MHD zdar!

Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.4.06 20:03

Cesta busem a v pohodě? 8O 8O :twisted:
Já si připadám pomalu jak žebrák, když žádám aby mi někdo pomohl. A to busem jedu snad jednou za měsíc. Málo kdo je ochotný a pomůže. Ale kamarádka mi říkala, že když se nikdo nebídne a nepomůže, má to udělat řidič, že si prej na něj klíďo můžu na celý bus zavolat.
A v těhu se mi stalo jen jednou jedinkrát, že mi jeden pán uvolnil místo. Jinak každý dělá že nevidí a neslyší.
Nemůžu ani jednoznačně říct, která „věková kategorie“ je nejochotnější. Ale jednou jsem žádala pána tak cca 40, stál docela kus odemě, a on šel, a dědula sedící u dveří se ze srandy rozčiloval že mi chtěl pomoct, ale že si radši vezmu mladýho :lol: .
Jinak ještě teda, linkou kterou já jezdím do města, jezdí důchodci z domova důch. do nemocnice a zpět. Takže narazit na mladšího je někdy umění :wink: .

A s tím tandemem (jestli je to kočár jak sedí děcka za sebou) jsem pomohla jednou a víckrát nepomůžu. Tedy té dotyčné paní. Ta jela, v kočáru tak 3měs. mimi a 2letý kluk, ale pod kočárem nákup jak prase.No, jak jsem ho čapla za rukojeť a paní ho dole nadzvedla, tak mě ta tíha strhla zpět a docela mi louplo v zádech. Takže pomůžu ráda a všem, ale ne když má nákup jak blbec, to se na mě nezlobte :? .
A u nás někteří řídiči nevezmou víc jak 2 kočáry :evil: , byť jsme se jednou naskládali 4…
 A.

• Citovat
  • Upravit
945
19.4.06 20:15

Musím se přiznat, že docela zírám, že má někdo takhle špatné zkušenosti. Já jezdím pražskou MHD denně a je to naprosto v pohodě. Mám dobrou trojkolku, se kterou v pohodě vyskáču i seskáču jakékoli schody (už to tady tuším někdo přede mnou popisoval), takže jsem soběstačná. Většinou se lidi ale docela hrnou, aby mi pomohli a mám spíš potíže je usměrňovat, když mě třeba bez varování začnou tahat z kočár ven z tramvaje, jen se přiblížím k východu. S neochotou jsem se vážně ještě nesetkala ani jednou. Naopak mi připadá, že jsou lidi dost milí, když viděj malý dítě.
Musela jsem to sem napsat, až si to bude číst nějaká těhotná, aby nepropadla depresi, že bude muset s kočárem jenom kroužit kolem baráku a do autobusu se v životě nedostane :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.12 03:22

Zajímavej příběh. Doprava u nás je vůbec dost pozadu. Jinde je ale pokrok znát. Docela pěknej článek o dopravě ve městech je tady: doprava ve městech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5865
4.9.12 09:02

@Mikina
ahojda, já úplně nerada cestovala MHD, pokud to bylo faaakt ńutný a neměla jsem nikoho sebou, tak jsem si počkala na invalidku, abych se nemusela doprošovat, popřípadě jsem šla ťacha, ale pokud člověk spěchá, tak na to není čas…Proto jsem to řešila nízkopodlažníma a jak jsem měla golfky, tak jsem si je tahala sama, i když to byla taky fuška kolikrát :roll: Jednou jsem se zasekla na prvním schodě v autobusu a myslíš že mi někdo pomohl??? :lol: :lol: :lol: NEEE, spíš všichni čuměli že zdržuju a nedali se zavřít dveře :cert: takových je tedy většina, ale najdou se i slušní lidé ;) :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí