Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
chci se zeptat - mate některá problém s metlickovymi zilkami, a to takový, ze by vas bolely na dotek?
Mam místa s temito zilkami na nohách, někdy me urcita místa bolí na dotek jako kdybych tam mela modřinu. Někdy víc, někdy méně.
Většinou je to místo právě s metlickama.
Může to byt citlivé právě kvůli nim? Všude píšou, jak metličky neboli, tak si nejsem moc jistá..
Mate někdo podobne zkušenosti?
Diky.
Taky mám metličky všude.. a taky nikdo nic.. Akorát kožní mi nabídla nějaké ošetření za 500kč sezení..
Ja na metlicky zkusila Ascorutin, zlepsilo se to po vybrani jedne krabicky o 50%
pri uzivani 2 denne. Musim si ale nekde zjistit, jak dlouho muzu uzivat, momentalne mi leky dosly. Jinak neboli na dotek.
@jjjanca Taky tě bolí na dotek?
Vím, že metlicky má každá druhá, ale právě mě zajímá, jestli má někdo zkušenosti s tím, ze jsou citlivé na dotek.
Mě taky bolí na dotek, přijde mu, že i v tom místě je to takové nateklé, metličky jen někde. U doktora s tím nic nedělali, dostala jsem na měsíc nějaký drahý prášky, že prej je můžu nárazově brát, ale pro další balení jsem nešla, zdálo se mi, že to nepomohlo. Prej náběh na křečové žíly… Konec.
@Fircon taky tak a je to čím dál horší, už mám nohy uplně modré, přemýšlím nad tou sklerotizací nebo jak se to jmenuje
Holky bolí vás ty metličky? Mě se dělaj na zadní straně stehna a lýtkách, na tom stehně se toho nemůžu ani dotknout jak to bolí ![]()
@Kolarkaa
Já jsem měla takové jedno místo s propletencem metliček ještě před otěhotněním a nikdy to absolutně vůbec nebolelo a ani nebyly teplé.
Teď při těhotenství se mi jich vyrojilo o hodně víc, občas jsou maličko teplejší, ale rozhodně nebolí. Bála bych se, jestli v tom nemáš nějaký zánět ![]()
@Kolarkaa píše:
Holky bolí vás ty metličky? Mě se dělaj na zadní straně stehna a lýtkách, na tom stehně se toho nemůžu ani dotknout jak to bolí
Mám metličky o dost horší a opravdu nikdy mě ani minimálně nebolely.