Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím Vás o radu. Mám astma, dcera taky, obě jsme dospělé. Dcera bere DuoResp, má 5 měsíční miminko, kojí. Brala před těhotenstvím, v těhotenství a musí dále. Zdá se mi to dost silné. Ubrala dávky nyní pouze jeden vdech ráno. Máte někdo zkušenost, jestli se dá přejít na slabší? Dříve měla Ecobec. Se mnou je to komplikovanější, protože jsem lajdák pacient. Brala jsem taky Ecobec, ale nárazově. Tak jsem dostala na výběr, plicní by dala jiný preparát, praktická taky. Jaké máte zkušenosti DuoResp, Flutiform nebo Combair. Spirometrii mám v pořádku, možná by stačil dál Ecobec. Neznám rozdíl ve složení, ale všude upozorňují u těch dvousložkových na bušení srdce, klidně i zhoršení dýchání, plísně v ústech a tak. Prosím Vás o názory jak na léky, tak na zkušenosti když máte miminko, kojíte. Děkuji Hana
Beru Seretide a jsem spokojená. Dcera bere DuoREsp myslím, ale ta je na tom hůř, potřebuje běžně Ventolin.
Ecobec nárazově nepomůže, musí se užívat dlouhodobě a pravidelně. Mně pomáhá skvěle. Podle mých doktorů je velice šetrný.
Ještě mám vyzkoušeny právě nárazové léky Ventolin a Berodual, které jsou jen pro akutní pomoc. Po Ventolinu mi právě silně buší srdce, takže mi doktoři dali raději Berodual, se kterým nemám problém.
Jako podpůrný lék pití šalvějového čaje. Mě pomáhá přežít bez leků, ale já mám astma dost slabé, spíš sezonní.
Salvej se nedoporucuje pit v těhotenství vůbec, pri kojení take radeji ne. Ve větším množství může menit chut mléka.
Dcera je jeste malá, ale zabírá ji jen Seretide. Pokud ma problémy, tak v kombinaci s Flixotide. Po tom ale mívá plísně v ústech.
Ja pouzivam relvar, predtim seretide a obe bez problemu. Seretide bylo 2 x denne, relvar staci 1× denne, coz je pro me velka vyhoda.. Obcas jsem zapominala. V tehotenstvi i pri kojeni jsem porad brala stejny lek a stejne davkovani jako pred tehotenstvim a kojenim.
Ahoj, já užívám Seretide a měla jsem ho i při kojení obou dětí. Mám ten nejslabší a stačí mi jedem vdech ráno. ![]()
@Jana206 to jsem nevěděla, díky. Škoda, tak třeba až pak nebude kojit.
Beru Flutiform a jsem spokojená, astma mám ale slabší a sezonní.
Anonym z důvodu zdrav. stavu, prosím o respektování, děkuji