Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
nedávno jsem četla článek a byla v něm zmíněna „metoda odkladu“. Nedaří se mi to dohledat, ale bylo to něco ve smyslu, když si nejsi jistý, tak to nechej vyhnít…
Necháváte věci vyhnít? A jakou s tím máte zkušenost? Naučí to člověka trpělivosti? Osvědčil se vám tenhle přístup? Dík ![]()
Jéééžiš, to dělám já. Ale není to žádná metoda, je to neschopnost se rozhodnout a fakt špatná vlastnost. Nedoporučuji. Většinou to vede jen k tvorbě kostlivců ve skříni, který ti v noci nedají spát. Jó, občas v nějaké situaci se to hodí a prospěje to, ale těch situaci je málo
@Magical-eyes no, já to občas vidím tak, že nic není tak horké, jak to vypadá a co bylo důležité včera, tak dnes již není. Jsem přesně ten opačný typ, který věci vyhnít nenechá, poněvadž mám za to, že se to moc nevyplácí. Ale někdy méně tlačit na pilu, když něco úplně nejde se začínám učit.
Hodně mě v tom ovlivňuje studium VŠ, do toho práce, dvě děti a vše do kupy.
Občas mě lidé nepoznávají ve smyslu, že dříve bych „nějak“ nejednala. A to právě ve smyslu „nechat věci vyhnít“, bohužel mě to spíše teď rozčiluje, poněvadž to nejsem já.
Jo, dělám to, když to nevyžaduje akutní řešení. Velmi často se totiž věci vyřeší samy a elegantněji, než bych to v první chvíli udělala já. Někdy je taky dobrý do věcí nešťourat, oni se vyšťourají samy… ![]()
@Magical-eyes píše:
Ahoj všem,
nedávno jsem četla článek a byla v něm zmíněna „metoda odkladu“. Nedaří se mi to dohledat, ale bylo to něco ve smyslu, když si nejsi jistý, tak to nechej vyhnít…
Necháváte věci vyhnít? A jakou s tím máte zkušenost? Naučí to člověka trpělivosti? Osvědčil se vám tenhle přístup? Dík
A neni to mysleno spise tak, ze se nemaji veci resit hned, ale popremyslet nad tim a resit to az s klidnou hlavou? Urcite to neni mysleno neresit vubec ![]()