Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Lenka987
Ono je to tak - jací lidé kolem tebe jsou a v jakých situacích se nacházíš, si způsobuješ jen ty sama. I když občas není snadné si tohle opravdu uvědomit a přijmout to, je to tak. Dokud jsem žila v tom, že být smutná a zažívat spoustu neúspěchů je normální, dělo se to mně i lidem v mém okolí. Jinými slovy jsem viděla jen to, co jsem měla v sobě. Jakmile jsem ale v sobě objevila sílu a chuť to změnit, začala jsem potkávat lidi úspěšné, šťastné a vědomé. Známá věta „podle sebe soudím tebe“. Pokud je někdo stále naštvaný a nic se mu nedaří, přitáhne si k sobě takové lidi, kteří ho v tom budou jenom utvrzovat. Já sama jsem objevila díky rušce obrovskou svobodu. I když jsem toho o ní moc nevěděla a jediný „skutečný člověk“, který ji absolvoval byla @Apocalypse, se kterou jsem si vyměnila několik zpráv zde na emimi, stejně jsem do toho šla. Pocitově. Ne racionálně. Tímto ti chci @Apocalypse opravdu nesmírně poděkovat. Jsem momentálně po kurzu R3 a vím, že tím s ruškou zdaleka nekončím. Ruška se stala součástí mého života a jsem za ní nesmírně vděčná. Ale jak píše Apocalypse - je to každého věc, nikdo vás nenutí kurzy absolvovat. A ještě k tomu vykřikování do světa - já to vidím tak, že člověk, který je velmi nespokojený, opravdu do světa vykřikuje. Protože tím ať už vědomě či nevědomě hledá pomoc. Oproti tomu ten, který je spokojený sám se sebou a s životem, který žije, nemá potřebu nic vykřikovat. Žije si šťastně. Někdo to na něm vidí a zajímá se, druhý ne. To už je zase o tom, co si přitahujeme. Krásný den. ![]()
Můžu se zeptat, jak metoda funguje? Ráda bych se něco dozvěděla. Dokončila jsem jiný kurz, tak bych si toto chtěla porovnat s tím, co jsem absolvovala já.
Já mám kus práce za sebou a velký kus práce před sebou. Ale musím na sobě pracovat. Nemám to tak, že by se mi všechny problémy vyřešily během jedné akce.
Díky
.
@Passenger Tak to mám velkou radost, že jsi do toho šla
. Gratuluju k tomu rozhodnutí
.
@Kobea Metoda RUŠ vyhledává a odstraňuje tzv. negativní programy, neboli bloky. Jsou to věci, které vznikly převážně v dětství, ale i v dospělosti nám způsobují nepříjemné pocity, dokud si je nevyřešíme. Klient je celou době plně při vědomí, terapeut ho pouze intenzivně vede.
Dám příklad takového bloku - musím pořád spěchat - blok jsem si udělala v dětství když jsme s maminkou ráno spěchaly do školky, chodívaly jsme velmi brzo a já se musela rychle rychlo ráno oblékat a prostě spěchat. Než jsem jela na rušku, celý muj život byl takový jakýsi niterný spěch, nikdy jsem neuměla pořádně odpočívat, všechno jsem jakoby dělala rychle, byla jsem pořád jaksi vnitřně nervózní. Teď už mám konečně klid
.
@Apocalypse Děkuji za vysvětlení
. Dá se tím třeba vyřešit problém, že si někdo hledá pořád stejně nevhodné partnery nebo že v určitých situacích jedná pořád stejně zkratovitě?
@Kobea
Ano. Krásně logicky najde příčinu v dětství, která se „vyčistí“ a následně už jí nežiješ. Pochopíš tím i proč se ti děly nějaké další situace v životě, které s tím blokem souvisí. Např. pokud si stále nacházíš partnery, kteří se o tebe moc nezajímají a kašlou na tebe i když ty by ses pro ně rozdala. Ruškou se vrátíš do situace, kdy sis tenhle blok vytvořila, třeba v pěti letech, kdy chceš aby si s tebou tatínek hrál, ale z nějakého důvodu tě odbývá. Ty si řekneš třeba „nevšímá si mě“, „nemá mě rád“, „nechce se mnou být“. A pak tyhle bloky ti předvádí další lidé ve tvém životě, dokud si je nevyřešíš. Takže i pak zpětně pochopíš, proč se ti to dělo. Doporučuji prozkoumat webové stránky RUŠky, www.**..cz. Je tam i spoustu příběhů a odpovědí na otázky. ![]()
Edit admin - odkaz
@Passenger Díky. ![]()
Toto mi připomíná kineziologii, tedy tím návratem až do dětství.
Já jsem se naučila metodu, kdy se dokážu dostat do úplně jiných podstat, dětství je moc blízko. Ale nemůžu si tím pomoct sama. Jedná se také o odbloky a musí mi je dělat někdo jiný (nebo je můžu dělat já někomu). Ale nesmím je dělat já sobě. Je potřeba k tomu mít průvodce. V mé metodě se samozřejmě můžeme dostat i do dětství, taky jsem toho tam měla dost, ale drtivá většina práce je dávno před tím.
@Kobea Myslím, že Passenger to vysvětlila skvěle. K tomu co píšeš dále, že většina příčin je dávno před tím, tak RUŠka pracuje s tím, i když mám nějaký blok z minulého života, tak pokud ho mám zjitřený teď, už jsem ho zažila i v tomhle životě, takže se to v dětství dohledat dá, případně v období prenatálu, při či před početím.
@Kobea s tím si dovolím nesouhlasit. I Marta Foučková (napsala Já jsem,… doporučuji přečíst), která provádí regrese to doporučuje jen lidem, kteří nedokáží vyřešit problémy v tomto živoře. Píše, že by si s tím člověk neměl zahrávat a jít na ni, jen když opravdu řeší vážné problémy. Ano, pokud má někdo deprese, totálně rozhozený život, hodně vážnou nemoc. Ale když třeba já chci na sobě pracovat, cítit se šťastná a hlavně otěhotnět, je pro mě RUS super. Už jsem zažila 2× kinezku a vždy mě to hodně posunulo.
Ahoj. Zaujala mě vaše diskuze. Jsem terapeutem metody už několik let, takže vám můžu dát konkrétní informace.
RUŠku vymyslel autor, který dělal regrese a který zjistil, že rýpat se v hluboké minulosti opravdu nemá cenu. To co se stalo v minulých životech, tak v minulém životě nevyřešíte, ale můžete to vyřešit v tomto životě. Kdo ale chce řešit minulé životy regresní terapií, jde na regresní terapii - je zdlouhavá. RUŠka je proti tomu rychlá
a o to jde, ne? Vyřešit si problémy rychle efektivně.
Co se týká kurzů, nebo individuálních terapie, tak hlavní rozdíl je tento:
Na kurz jde ten, který chce na sobě pracovat a naučit se metodu používat primárně pro sebe, nebo dále se stát terapeutem.
Na terapii jde ten, kdo je rozhodnutý vyřešit si primárně své problémy v životě. Jestli se pak rozhodne klient jít na kurz je na něm.
Cenu terapie určuje terapeut, kterého si klient může vybrat jakého chce. Cena kurzu je daná.
Pokud vás zajímá více, dejte vědět, nebo koukněte na stránky metody.
Zaujala mě diskuse.. čtu knihu Ruš aneb já to mám jinak.. no a nějak si nevím rady.. těm negacim z dětství věřím… Ale nejde mi je vyčistit.. podle knihy si mám opakovat Přijímám…atd… Ale co pocit křivdy který mám..jak to mám vyřešit..nejde mi to přijmout a pak vyčistit.. ráda bych na to dostala jiný náhled.. občas mi to hooodne pomůže.. děkuji
@brulinka píše:
Zaujala mě diskuse.. čtu knihu Ruš aneb já to mám jinak.. no a nějak si nevím rady.. těm negacim z dětství věřím… Ale nejde mi je vyčistit.. podle knihy si mám opakovat Přijímám…atd… Ale co pocit křivdy který mám..jak to mám vyřešit..nejde mi to přijmout a pak vyčistit.. ráda bych na to dostala jiný náhled.. občas mi to hooodne pomůže.. děkuji
Čistíte to přímo v dětství v té dané situaci, kdy se to stalo? A jak to myslíte, že to „nejde přijmout a vyčistit“. Jakože po odpříjmání tam máte stále špatný pocit? Pokud je a to tak, použijte techniku „Schody“, může tam být jedna nebo více spojených negací.
A ještě se zeptám, jak přesně přijímáte pocit křivdy? Napr. přijímám, že mi křivdí?
No když třeba dám konkrétní příklad.. „matka mě neocenila“ přijímám že mě matka neocenila… Ale já pořád přemýšlím, že ji to mám za zlé, že jí to nemůžu odpustit a babřu se v tom.. nebo třeba táta mě uhodil (podle.me neprávem) a mám si to opakovat, ale přece to nemůže přijmou jako jak přijmout? Já to ani nechci přijmout…
Na kineziologii jsem byla, ale paní že mě vytáhla spoustu peněz a dělala se mnou regresi ( té nevěřím) pak jsem k ní nechodila..