Metoda RUŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1555
8.1.18 05:31
@brulinka píše:
No když třeba dám konkrétní příklad.. „matka mě neocenila“ přijímám že mě matka neocenila… Ale já pořád přemýšlím, že ji to mám za zlé, že jí to nemůžu odpustit a babřu se v tom.. nebo třeba táta mě uhodil (podle.me neprávem) a mám si to opakovat, ale přece to nemůže přijmou jako jak přijmout? Já to ani nechci přijmout…
Na kineziologii jsem byla, ale paní že mě vytáhla spoustu peněz a dělala se mnou regresi ( té nevěřím) pak jsem k ní nechodila..

Matka mě neocenila - to vnímáš až teď zpětně, nebo ti to vadilo, už jako malé? Pokud už jako malé, přijímej v přít. čase (tj. neocení mě), pokud zpětně, nech to takto v minulém. Základ je přijímat tak dlouho, pokud se u toho jakkoliv mění tvé pocity. Pokud přijímáš, a už se při tom nic nemění, ale vadí ti ti pořád, tak se ptej: Co je na to nejhorší, např. neváží si mě, následně přijímám, že si mě neváží. A pak kontrola od zadu, čili Neváží si mě, pocit? Je ok, tak pak neocení/nila mě, pocit? V knize je to určitě popsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.1.18 14:35

@brulinka pořád platí, že nepříjemný pocit je po myšlence. Takže pokud máte pocit křivdy, tak ho máte po nějaké myšlence v situaci, kdy jste tu křivdu v dětství prožívala. Pokud vám to nejde podle knihy, tak to nevadí, nebudete jediná, doporučuji zajít k terapeutovi a on vám s tím pomůže.

Co se týká příkladu „matka mě neocenila“… tak ten program bude znít jinak… „Neocení mě“ a přijímáte, že vás neocení… případně, jako malá holka jste si to řekla/myslela jinak… „nemá mě ráda“ třeba.

Přijmutí neznamená, že s tím souhlasíte, ale že akceptujete to že se to děje. Přijetím se rozpouští negativní pocit u programu. To že to nechcete přijmout je zase program, který vám v tom brání a může klidně způsobovat to, že vám to nejde.

Přeji ať se vám to podaří. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.9.18 21:29

Nějaká nová zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.9.18 23:13

Obnovuji

Ahoj. Vyskočila na mě tady vaše diskuze - musím říct, že velmi zajímavá. Chci se zeptat také na jednu otázku. Je možné „vyřešit“ i to, proč se necítím šťastná ? Vědomě teď nejsem schopná říct důvod (dluhy nemám, mám kde bydlet atp., takové ty normální věci, co si myslím, že dělají lidi šťastnými/spokojenými). Nicméně já už hodně dlouhou dobu se na nic netěším (i když jsem byla na super dovolené, nedokážu ji jakoby „prožít/užít“) a tak bych mohla pokračovat. A vzpomínám si kdysi ještě na ten pocit, kdy jsem se dokázala z něčeho upřímně radovat.
PS: doufám, že nezním nevděčně; také si nechci stěžovat atp. Spíš by mě zajímalo, jestli i tomuto je možné přijít na kloub ?
PS2: od jakživa nemám ráda negativní lidi :-) a myslím, že ani tak na ostatní nepůsobím, ale vnitřně se cítím nešťastná… :nevim: děkuji za odpověď a hezký večer :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 21:42

Mohu se touto metodou zbavit citove zavislosti na zlem a sobeckem manzelovi? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.9.18 21:59
@Ridicovazena píše:
Mohu se touto metodou zbavit citove zavislosti na zlem a sobeckem manzelovi? :roll:

Pokud to vnímáte jako váš problém, tak ano :) Buď vyřešit vaší závislost, nebo od něj odejít nebo s tím nic nedělat a nic se nezmění. Vaše závislost je jeden problém, a zlý a sobecký manžel je druhý problém. Záleží na vašem záměru, co chcete. RUŠkou to jde vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 22:04

Jsem na nem financne zavisla potrebuji se od nej citove odprostit proste potrebuji aby mi byl volny 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 22:06

Proste ho mit na haku jako on ma me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.9.18 09:51

Mám taky problém, snad by to pomohlo, manžel mi řekl, že už to není jako kdysi a že už se mnou nebude sdílet intimní chvilky. Jinak se o rodinu stará, i teď je na mě milý. Děti malé 3 a11, tak rozvod nechci. Neumím si to vyložit, beru to jako zradu, nenávidím ho. Jsem z toho nešťastná. Byla jsem na kineziologii..ta mě částečně pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.18 16:12

Ahoj, tak já stejně jako creaminess řeším, že i když mě zrovna netrápí nic závažného, stejně nemám z ničeho radost, na nic se netěším a nedokážu se pro nic nadchnout. Začala jsem pracovat s knihou, protože teď vůbec nejsem v takovém rozpoložení, že bych chtěla před cizím člověkem opakovat, že přijímám, že mi je to a to.
Manžel ale 2× navštívil individuální sezení s terapeutem a posun ohromný. Poprvé po asi 30ti letech přestal mít vodnatou rýmu (čistil si vzpomínky, kdy závodně v dětství plaval a 2× denně musel skočit do studeného bazénu) a také mu to velmi pomohlo s vyřešením vztahu s otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.18 18:10

Zofous

No co je to taky za vola jestli se vam naskytne nejakej hodnej chlap tak sup do nej nic jinyho si takovej citovej mrzak nezaslouzi. : :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.10.18 20:59

Já jsem to Teda přes měsícem vyzkoušela, taky jsem řešila, že jsem nešťastná, že mi vadí přetvárka u lidí a podobně. Vyšlo mi z toho, že jsem moc hodná. Prostě jsem všechny omlouvala, i přesto, že mi ublížili a ubližovali, vždycky jsem si říkala, že to mají těžké a proto to dělají apod. Pramenilo to z jedné učitelky, která mě na základce celkem šikanovala a shazovala mi seběvědomí, i přesto, že jsem ji měla jenom jeden rok, tak to ve mě zanechalo hluboké kořeny… Teďka se snažím být tvrdá nejen na ostatní, ale i na sebe, uvidíme jak mi to půjde v budoucnosti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.18 19:08

Ahoj všichni, chystám se ještě letos na kurz R1. Potřebuji toho hodně vyčistit. Kdyby měl někdo stejný záměr, prosím pisněte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
6.1.19 22:49

RUŠ

Ahoj,
přemýšlím o kurzu Ruš, ale zajímala by mě jedna věc…když se hledají příčiny našich problémů v dětství, co když si například nepamatuji žádnou situaci z dětství, která by osvětlovala mé problémy? Nebo například fóbie z pavouků, tu mám snad od narození, nepamatuji si tedy na žádnou vzpomínku z dětství, která by mi tuhle fóbii přivodila. Pomohl by mi terapeut najít příčinu/danou vzpomínku?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.1.19 11:48

@phavran ve většině případů lze dohledat příčinu v dětství (někdy se hledá i před). Terapeut vás tam zavede. Ve vašem případě fóbie z pavouků je jen „nálepka“, opravdový problém bude znít trochu jinak - nejspíš nějaký strach, že vás může kousnout, vleze vám do pusy a vy ho spolknete)… každý tam má něco jiného. Doporučuji se ozvat terapeutovi a domluvit sezení.
Z mé praxe: klient měl fobii z klíšťat - bál se jít i na posekanou trávu i v holinkách. Špatně si vzpomínal, ale našli jsme místo v dětství, kdy mu maminka říkala něco ve smyslu: „Nechoď tam, nebo tě něco kousne.“ - když byli na procházce jako 5ti letý kluk a maminka nechtěla aby jí utíkal. To jsme vyřešili a pár věcí kolem a dnes už klient jde na trávu i naboso 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková