MEZERNÍK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
2.9.09 14:39

MEZERNÍK

Ahoj! Máte někdo zkušenosti s mezerníkem? Snášejí ho děti dobře?
Synovi ve 2 letech museli vytrhnout 2 přední zuby a hůř mluví, myslíte, že se to zlepší, když mu dáme udělat mezerník? A kolik ten mezerník tak stojí?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
2.9.09 14:57

pardon za OT - mě při prvních slovech dotazu napadl mezerník v klávesnici a říkala jsem si: Proč by ho měly děti snášet a proč se na to vůbec ptáš? pak tepr jsem pochopila :lol: dneska jsem prostě mimoň, tak se omlouvám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
2.9.09 15:30

omyl :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.9.09 18:50

My mezerník máme a není to žádný problém, dcera ho má asi od 4 let, zvykla si na něj hned. Stál asi 570-, Kč a musí se měnit, podlo toho jak rychle roste čelist. Určitě je to lepší než být bez zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
2.9.09 21:14

Díky Bubino. A jak často se to musí měnit? A to je jako normální vyndavací zuby, že si to musí na spaní sundat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
2.9.09 21:38

Ahoj
Myslíte,že to,že chybí zuby může mít špatný vliv na mluvu? Raďulka má vybitou levou spodní jedničku a dvojku.Mám raději koupit ten mezerník??? Zatím se to nijak neprojevuje.Zatím toho moc nenamluví.Spíš nemluví vůbec až na tata,dudu,ham,mňam,papa apod.
Děkuju za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
2.9.09 22:04

To by mně taky zajímalo, jestli, když mu koupíme ten mezerník, se ta jeho mluva zlepší. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.9.09 06:45

My jsme museli na trhání horních předních zoubků letos v únoru. To bylo Matyáškovi asi 2,5r. Nechali mu tam jen oba špičáky a obě zadní stoličky. Mezerník v pusince nesnesl, takže jsme ho nepořizovali. Mluví krásně, jen zatím neřekne Ř a občas mu nejde F. Ale on mluvil hodně dobře už před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.09 07:27

Na mluvu to určitě vliv má, protože když přijdou dospělí o zuby tak začnou šišlat. Nejsem teda logoped, ale myslím, že vliv mají spíš horní zuby.
Magrátka

• Citovat
  • Upravit
847
3.9.09 10:51

Na mluvu to má asi také vliv, ale hlavně to má vliv na růst dalších a nových zubů. Pokud ty zuby nemají souseda, tak se tím zmenšuje dáseň a pak je problém, když rostou nové zuby, že namají místo a rostou křivě a dáseň je také vyvinutá špatně.

Jinak na noc se to vyndavá, je to jako protéza pro dospělé, ale mi ji máme moc hezkou s tou dospěláckou se to nedá srovnat. Dcera se s dědou vzájemně kontrolují, kdo má a nemá protézu. V ničem jí to neomezuje ani nevadí, jen na plavání jsem jí to nedávala, ale pokud jde plavat s náma, tak jí to klidně nechám. Občas když je z něčeho nervozní, tak si s ní v puse hraje a dost jí to pomáhá v navazování vztahů v kolektivu - ukáže zuby a hned je středem pozornosti !!

Máme už jeden rok a půl a zatím jsme ho neměnily, mění se až začne tlačit, když roste čelist, ale to je individuální. U menších dětí asi častěji, víc rostou.

Víc mě nenapadá. Zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
3.9.09 10:53

Ahoj,

Matyáš má už 2 roky pryč jedničku nahoře. Doktorka mi říkala, že by to mohlo dělat problémy hlavně při sykavkách. Máťa i bez mezerníku mluví dobře, sykavky v pohodě. Neříká teda R, ale to nebude chybějícím zubem, spíš řešíme krátkou uzdičku pod jazykem :-)
Jo a doktorka mi říkala, že dřív než ve 3 letech je docela problém udělat dětem otisk patra, který kvůli té náhradě musí pořídit.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
3.9.09 12:03

No právě s písmenem es má problémy a místo c a ch říká k, tak do toho asi půjdeme. Oni právě v Motole říkali, že to jde až po 3 letech, tenkrát mu byly asi 2 roky a 3/4. No a začneme taky chodit na logopedii. :? Ale on je strašnej lenoch, když ho opravuju, jak mluví, tak po mně nechce nic opakovat, já se z toho asi zblázním. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 19:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 19:12

Prosím kde vám dělali mezerníček malá má 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit