Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Prosim o rychlou radu…
syn ma jeden rozezrany zoubek, zubar na posledni kontrole (cca pred pul rokem) rikal, ze to nema cenu spravovat, ze uz mu to vypadne.
Jenze synka zub nejak ted chytil a boli… uz 2 noci poradne nespime, davame od bolesti nurofen a od densniho rana uz fakt pul dne pofnukava a place, ze to boli.
Nechci s nim na pohotovost, pac ma problem i s nasim zubarem (je to nas kamarad, takze ho zna a aspon trochu mu veri, ze mu nechce jen tak ublizovat a trapit ho, ale stejne je to vzdycky boj).
Tak pokud mate nekdo nejaky tip treba na obklad, jaky, z jaky bylinky, studeny x teply… budu vdecna.
Dekuji
A kamarád zubař není k mání? Je pátek odpoledne a víkend na bolavý zub hooooooooooooooodně dlouhý. Přeci nemůžeš dáva Nurofen dokud mu zub nevypadne. Samo to bolet nepřestane, takže bych někam zašla.
Halka
Prave ze bude asi az v pondeli… asi uvidim co to udela pres noc a kdyztak budem muset na pohotovost… ja mu prave chtela aspon ulevit od bolesti do pondelka ![]()
Já teda sama na sebe používám gel Kamistad, v podstatě to ten zub umrtví, takže to pak tolik nebolí. Občas mně bolí jeden zub moudrosti, vždycky jednou za čas si vzpomene poporůst a pak mám vždycky strašně nateklou dáseň a bolí to jako čert. Jinak já bych ten zub radši vytrhla, nechávat totiž zkaženej zub je pěkný zvěrstvo, je to semeniště různejch infekcí. Taky můžeš zkusit potírat dáseň Tee tree oilem, taky to uleví, ale nevím, jestli se klučina nechá.
Markéta
Tak uz jsme bez zubu
diky za rady, ja to asi puvodne spatne napsala, my bychom sli k tomu nasemu zubari hned v pondeli, ale pac ho to fakt bolelo jeli jsme uz dnes a uz ma zub venku ![]()
Věř mi, že je to tak lepší, ale stejně si kup ten gel, páč ta dáseň ho bude nějakou dobu bolet.
Markéta
vy se mate ted me taky boli zub asi zachvily pude ven ale zatim to boli jako čert nevite co si zatim na to mam dat opravdu to boli a nemuzu si na to prestat sahat a porad zkouset to vytrhnout prosila bych neake napady jestli vite za kazdy napad budu velice vdecna dekuji moc.
![]()