Migrace do Německa s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26569
27.8.17 15:40

@Bábrdl To chces rict, ze nemuze jet navstivit vlastni mamu? Takhle vazne to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.8.17 15:47
@Loudy
@Loudy píše:
Já bych tedy nikam nejezdila, ani jako na dovolenou, to opravdu riskuješ to předběžné opatření a že o mladší dítě přijdeš. A jak si péči o dítě představuje on? Pořídí mu chůvu? Půjde na rodičovskou dovolenou? (To zase přijde o ten příjem.) Takhle malé dítě svěří soud otci jen ve výjimečných případech. Zatla bych zuby, oběhala si úřady, na které dávky máš nárok a pokusila se najít nějaký levný byt. Bude to určitě náročné, ale mě by za to děti určitě stály.

Pokud je to jak psala Bábrdl@, ze si nemuze jet do ciziny s ditetem prakticky ani na nakup, tak tohle bude asi nejlepsi reseni. Zmetek jeden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 15:57
@Lenka_Hal píše:
@Bábrdl To chces rict, ze nemuze jet navstivit vlastni mamu? Takhle vazne to funguje?

Může, ale protože je to v cizině, tak jen v rámci nepřekračujícím běžnou dovolenou, tzn. týden až 14 dní.

Pak se on obrátí na Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí a řekne, že jeho dítě bylo „zavlečeno do ciziny“, on matku vyzval, ať se vrátí, ona odmítla. A bude to únos.

Svoje dítě můžeš vzít třeba na týden do Chorvatska bez povolení druhého rodiče, ale ne na měsíc a dýl na „dlouhou návštěvu“, jak tys radila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 15:58
@Lenka_Hal píše:
@LoudyPokud je to jak psala Bábrdl@, ze si nemuze jet do ciziny s ditetem prakticky ani na nakup, tak tohle bude asi nejlepsi reseni. Zmetek jeden…

Na nákup můžeš (i on může), dokonce i na normální dovču můžete oba, ale jak by se ti líbilo, kdyby tvůj chlap zhaftnul tvoje děti a odvezl je třeba do Anglie na „dlouhou dovolenou“ ke své rodině. To už by tak super nebylo, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.8.17 16:03
@Bábrdl píše:
Může, ale protože je to v cizině, tak jen v rámci nepřekračujícím běžnou dovolenou, tzn. týden až 14 dní.

Pak se on obrátí na Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí a řekne, že jeho dítě bylo „zavlečeno do ciziny“, on matku vyzval, ať se vrátí, ona odmítla. A bude to únos.

Svoje dítě můžeš vzít třeba na týden do Chorvatska bez povolení druhého rodiče, ale ne na měsíc a dýl na „dlouhou návštěvu“, jak tys radila. :nevim:

Chapu, jen by me zajimalo, jak pri dnesnich otevrenych hranicich si overi, jak dlouho je dotycna pryc. :think: Stejne, pokud nekdo vyhazuje z bytu mamu trimesicniho mimina, at maji vztahy jakykoliv, je to zmetek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.8.17 16:06
@Lenka_Hal píše:
Chapu, jen by me zajimalo, jak pri dnesnich otevrenych hranicich si overi, jak dlouho je dotycna pryc. :think: Stejne, pokud nekdo vyhazuje z bytu mamu trimesicniho mimina, at maji vztahy jakykoliv, je to zmetek :roll:

To je pravda. Vyhazovat mámu tříměsíčního mimina je lumpárna.

Pokud se bude hájit, že má bydlení v Česku, může to říct u soudu. Ale soud snadno zjistí, že je to lež. Byt tu a) nebude, nebo b) bude ale sousedi ji nebudou znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.8.17 16:07
@Bábrdl píše:
Na nákup můžeš (i on může), dokonce i na normální dovču můžete oba, ale jak by se ti líbilo, kdyby tvůj chlap zhaftnul tvoje děti a odvezl je třeba do Anglie na „dlouhou dovolenou“ ke své rodině. To už by tak super nebylo, že.

Normalne by me to ani nenapadlo, ale akce vyvolava reakci, a to co udelal je tak mimo ramec etickeho chovani, ze nevidim duvod s nim pokracovat dal na eticke rovine. Ne nelegalne, to by se obratilo proti zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
27.8.17 16:14
@Lenka_Hal píše:
Chapu, jen by me zajimalo, jak pri dnesnich otevrenych hranicich si overi, jak dlouho je dotycna pryc. :think: Stejne, pokud nekdo vyhazuje z bytu mamu trimesicniho mimina, at maji vztahy jakykoliv, je to zmetek :roll:

Tak ten „zmetek“ si k sobě nastěhoval ženskou s malinkým dítětem někoho jiného, žena musela otěhotnět hodně brzy po seznámení (nebo ho uháněla ještě, když bylo mimino to první dítě?), a teď stojí o převzetí tříměsíčního miminka do svojí péče. Zmetek by pro mě byl ten, kdo ji zbouchne a opustí a nestojí o svoje dítě.
Zakladatelka píše v úvodu, že se na odstěhování dohodli, tzn. asi to není jednostranné ukončení vztahu z jeho strany, a ona reálně uvažuje, že mu dítě nechá a odjede pryč. Normální matka by asi začala řešit možnosti jeslí, hledala by garsonku, požádala by případně chlapa, zda by jí půjčil např. na dva nájmy dopředu apod., nechala si vyměřit alimenty na sebe a na dítě, a spolu s alimenty na první dítě a s rodičákem podle mě není nereálné si bydlení najít.
V tomhle případě bych fakt nesoudila chlapa, když neznáme jeho verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
27.8.17 16:30

O dceru prijit evidentne nechce, neco jineho je se dohodnout o rozchodu a odstehovani a zacit si neco hledat a neco jineho je dotycnemu nedat zadny cas na hledani a trvat na prakticky okamzitem odchodu. Jak pocali dite, nebudu komentovat, na to byli dva. At je to jak chce, on ji tlaci do toho, aby tri mesice po porodu opustila dite…tohle me osobne staci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.8.17 17:20

To tady opravdu chceš nechat tříměsíční dítě a odjet do Německa? To teda nikdy nepochopím. Nemůže ti matka spíš půjčit nějaké peníze do začátku, než se postavíš na nohy? Na tvém místě bych si sehnala levný pronájem, požádala o příspěvek na bydlení, otce o alimenty na tebe i dítě a spolu s rodičákem bys měla skromně vyžít, než bude možné dát dítě do jeslí a jít alespoň na částečný úvazek do práce. Takhle malé dítě otci nedají, pokud matka normálně funguje. Jak si otec představuje péči o dítě, nejspíš chodí do práce, to by dítě bylo s chůvou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.9.17 10:31
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v docela težké situaci a potřebovala bych radu.
S přítelem se, kterým momentálně ještě bydlím a mám dceru jsem se dohodli, že se odstěhuju. Problém je, že nemám kam jít-Moje matka mi nabídla, že mohu k ní než se dám dohromady. Problém je, že ona bydlí v Neměcku. Já německy neumím ani ň. Mám dvě dcery. Jednu z pedchozího vztahu (3 roky)a druhou s tím co s ním žiju (3 měsíce).Nevím co mám ted dělat. Co budu dělat v Německu. Jaké možnosti tam mám? Navíc přítel chce svojí dceru do péče, takže kdybych tam šla s tou starší mohla bych tam i pracovat i když těžko se budu vyrovnáva se ztrátou dcery. Přítel má vlastní byt a vysoký příjem a já jsem bezdomovec. Otázka je. jestli vůbec nějakou seženu s jazykovou barierou. Budeme naproto odžíznutý od rodiny od přátel. Přitom přítel chce abych co nejrychleji vypadla, nedá mi žádný čas. Co mám v Německu vše zařídit a mám vůbec šanci se tam dostat? Je tu někdo kdo by s tím měl zkušenost?

Zůstaň v Čechách a obrať se na nějakou organizaci, která pomáhá maminám s dětmi.
Nevím teď honem kde nějaká je, ale tady Ti někdo určitě poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.18 11:54

Do toho bych nešla. Mám 3 známe, kteří se z DE vrátili po letech do ČR. Měli tam dokonce i dobrou práci a dva dokonce rodilého němci za manžela a šli všichni raději k nám… situace tam není právě růžová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová