Půjčené věci, co s tím?

Anonymní
24.8.17 23:49

Půjčené věci, co s tím?

Ahoj. Půjčila jsem někomu nějaké věci a ten dotyčný se teď neozývá, nebere tel. Mám jinou možnost jak věci dostat zpět než stát u dveří dotyčného a čekat až vyjde z domu a dělat zle? Nemám nic co by dokazovalo že jsem věci půjčila. Jedná se o dětské oblečení, docela velké množství, a nic kromě pár fotek mého dítěte v něm, nemám… :( prosím o anonym, jinak smazat.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.8.17 00:21

Nedá se nic dělat, příště budeš vědět, že je dobré mít vše papírově podložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
25.8.17 00:22

Já si myslím, že kromě otravování dotyčného moc šancí nemáš. Důkaz žádný nemáš a ani si nedokážu moc představit, že policie bude řešit to, že ti někdo nevrátil oblečky na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
25.8.17 01:03

Asi se nic delat neda. Ja jsem takto „prodala“ veci na splatky, az bude dotycna mit a misto penez mi zpet prislo za rok a pul onosene sactvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.17 06:07

@tulipán alespoň přišlo zpět :lol: já nechtěla ani korunu, jen vrátit a místo toho tohle.. narazili jsme teď ještě na jednu možnost. Policie to řeší, za určitých okolností. Takže to ještě budu zkoušet po dobrém a při nejhorším se obrátím na ně :roll:

• Citovat
  • Upravit
14895
25.8.17 06:57

To ja jsem tu koupila věci pro mimčo pro kamarádku a ta dotyčná je do dnešního dne už neposlala..Hlavně že tu říká že je maminka v nouzi a chtěla obleceni.. :zed:
400,– a oblečení už prostě neuvidím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.8.17 07:13

Pokud to nemáš podložené smlouvou o půjčce nebo výpůjčce, tak žádnou šanci nemáš, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41134
25.8.17 07:21
@Anonymní píše:
@tulipán alespoň přišlo zpět :lol: já nechtěla ani korunu, jen vrátit a místo toho tohle.. narazili jsme teď ještě na jednu možnost. Policie to řeší, za určitých okolností. Takže to ještě budu zkoušet po dobrém a při nejhorším se obrátím na ně :roll:

A za jakých okolností to řeší policie? o tom slyším prvně :think: napřed je tu civilní právo a až pak trestní…nicméně pokud nemáš žádný důkaz, řešení přes soudy atd.je zbytečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
25.8.17 07:55

Take by me zajimaly ty okolnosti, za kterych by se policie pripadem zajimala. Nemas zadny dukaz, jen nejake fotky tvych deti. Jak dokazes spojitost obleceni na fotkach s udajne pujcenym oblecenim? Proste nad tim mavni rukou, pouc se do budoucna a odskrtni si jednu kamaradku… Vic s tim nenadelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
25.8.17 08:50

U nás je to jiné, my s kamarádkou směňujeme oblečení (ona mě po synovi a já jí po dceři), obě jsme se předem dohodly, že věci vrátit nechceme, že další mimča nechceme a co už dětem nebude, pošleme dál…
V Tvém případě fakt nevím, když to není podložené, tak se to bude těžko dokazovat. A byli to drahé, značkové věci? Je možný, že to dotyčná zničila a proto dělá mrtvého brouka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.8.17 08:58

Vzhledem k tomu jakou cenu má obnošené dětské oblečení, tak se divím že to vůbec řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.17 10:04

Pokud mám na to svědka který mi to potvrdí, tak to můžu řešit :) našla jsem nějaké zprávy ve kterých o tom píšeme. Věci hodnotu mají. O ty onošené mi nejde, to jsem jí řekla ať si klidně nechá ale ty značkové, něco jednou vzaté, chci zpět.. právník říkal že se to dá řešit i soudně ale to doufám nebude třeba. :) nechápu jak třicetiletá matka, kamarádka, může být zlodějka.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
76445
25.8.17 10:11
@jakanas píše:
Vzhledem k tomu jakou cenu má obnošené dětské oblečení, tak se divím že to vůbec řešíš.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
25.8.17 11:38
@Anonymní píše:
Pokud mám na to svědka který mi to potvrdí, tak to můžu řešit :) našla jsem nějaké zprávy ve kterých o tom píšeme. Věci hodnotu mají. O ty onošené mi nejde, to jsem jí řekla ať si klidně nechá ale ty značkové, něco jednou vzaté, chci zpět.. právník říkal že se to dá řešit i soudně ale to doufám nebude třeba. :) nechápu jak třicetiletá matka, kamarádka, může být zlodějka.. :roll:

Ani ty značkové nemají žádnou cenu, nosilo to tvoje dítě, pak i její dítě. Hodnota nula nula nic. Já bych se na to vyflákla. Na policajtech z tebe budou mít srandu a bude tě probírat celé místní oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
25.8.17 12:59

Komu jsi to půjčila??Dotyčná byla tvoje kamarádka nebo de facto cizí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová