Půjčené věci, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116257
25.8.17 21:37
@Anonymní píše:
@aiwwa v pořádku. Četla jsem předchozí příspěvek až po dopsání toho svého…
:mrgreen: :kytka: já taky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.8.17 08:10

Zakladatelko, najednu stranu tě chápu, pokud ti jde o princip. Nicméně, co očekáváš že se ti asi vrátí? Dost pravděpodobně seprané, flekaté a žmolkaté věci. Vůbec nechápu smysl takové zápůjčky. To chceš teď prodat? To jsi měla udělat rovnou, pokud jsi samoživitelka, tak další dítě asi na cestě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.17 10:40

@pralinka2727 ano jde mi o princip.. Věci byli jako nové, některé. A o ty mi jde.. značkové věci z nextu které měl malý na sobě třeba 2×.. jak by čistotná ženská dokázala oblečení tak strašně „zrasit“ během třeba tří měsíců.. to snad jedině úmyslně.. :nevim: raději bych to všechno darovala někomu kdo to potřebuje.. a ne zlodějce.. je to moje hloupost, byla jsem důvěřivá a narazila jsem na husu co to moc dobře věděla.. :,( ale nic to nemění na tom, že se budu snažit věci dostat zpět :)

• Citovat
  • Upravit
4399
26.8.17 12:28

Tak na tovéhle honění za pomstou - a vsaď boty, že totálně neúspěšnou - je život moc krátký. Ale když tě to baví, tak do toho 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
26.8.17 13:20
@pralinka2727 píše:
Zakladatelko, najednu stranu tě chápu, pokud ti jde o princip. Nicméně, co očekáváš že se ti asi vrátí? Dost pravděpodobně seprané, flekaté a žmolkaté věci. Vůbec nechápu smysl takové zápůjčky. To chceš teď prodat? To jsi měla udělat rovnou, pokud jsi samoživitelka, tak další dítě asi na cestě není.

Taky nevím, co zakladatelka očekává. Pokud chtěla oblečky prodat nebo nechat pro druhé, tak je neměla půjčovat, hodně věcí se používáním zničí. Já jsem teda dost značkových oblečků od známé dostala a jsem fakt ráda, že je nemusím vracet, protože na některých jde to používání fakt dost vidět. Já bych se tedy s oblečky rozloučila, stejně už nikdy neprokáže, co a v jaké ceně půjčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.17 14:37

@Sofie2013 jak jsem již psala, jde mi hlavně o princip. Věci jsem půjčovala s tím, že asi ne všechny vydrží. Kdyby mi zavolala a řekla, hele pár věcí je zničených, řeknu ok, v pohodě..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.17 14:39

@ulice nechci se mstít :lol:

• Citovat
  • Upravit
3337
26.8.17 14:42
@Anonymní píše:
@pralinka2727 ano jde mi o princip.. Věci byli jako nové, některé. A o ty mi jde.. značkové věci z nextu které měl malý na sobě třeba 2×.. jak by čistotná ženská dokázala oblečení tak strašně „zrasit“ během třeba tří měsíců.. to snad jedině úmyslně.. :nevim: raději bych to všechno darovala někomu kdo to potřebuje.. a ne zlodějce.. je to moje hloupost, byla jsem důvěřivá a narazila jsem na husu co to moc dobře věděla.. :,( ale nic to nemění na tom, že se budu snažit věci dostat zpět :)

To že jsi je ty nezničila ale neznamená že je nezničí ona. Mě teď pár dní hlídala dcerku sestra a některé oblečení už nedoperu 8o takže si vůbec nedělej iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
26.8.17 15:02

Ani značkové věci nejsou nezničitelné. Jsem ráda, že nejsem jediná, která to tak vnímá. My nemáme rozdělené oblečení „na ven“ a „do školy nebo do školky“. Kromě svátečních kousků do divadla nebo na vystoupení mají děti prostě jedno oblečení. I proto, že bydlíme v centru města a přes park, na hřiště často procházíme náměstím a nechci, aby chodili jak hadrníci. A taky proto, že samy ze školy někdy jdou s kamarády na hřiště nebo ze školky chodíme rovnou na hřiště, nebudu s sebou tahat pytel oblečení na převlečení.
Používáme prostě jedno a taky se stane, že se nějaký kousek zapere nebo nevypere od skvrn od jídla. I u značkových legín se časem prodřou kolena nebo rozkrok. Nehledě na to, že větší děti už to oblečení mají na delší dobu, není jim to za pár týdnů/měsíců malé jako menším dětem.

Podle mě se takovému sporu všude akorát zasmějí :nevim:

Někdo si značkové oblečení šetří na lepší příležitosti, to potom chápu, že se nic nezničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3520
26.8.17 17:50
@Anonymní píše:
@Sofie2013 jak jsem již psala, jde mi hlavně o princip. Věci jsem půjčovala s tím, že asi ne všechny vydrží. Kdyby mi zavolala a řekla, hele pár věcí je zničených, řeknu ok, v pohodě..

Já tě chápu, bohužel ne každý se zachová férově. Asi s tím už nic nenaděláš, ber to jako poučení pro příště, radši věci nepůjčovat nebo jenom někomu, na koho je spoleh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.17 17:50

@Jana206 my jezdili k rodičům na vesnici, jinak jsme taky žili v praze. Teď jsem v bytě také na vesnici.. dávám mu na hřiště stejně ty lepší kousky a jedině u rodičů na zahradě má opravdu to lítací.. v praze měl samozřejmě „sváteční“ oblečení a u rodičů obyč.. půjčovala jsem jí oblečení ve velikosti 62,68 v době kdy její kluk měl velikost 62 a rostl jak z vody.. proto říkám že netuším jak by se jí to povedlo zničit.. snad opravdu jedině schválně.. ale nejde mi o to jestli oblečení zničila, jde mi o to že ho ukradla..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.17 01:22

@Sofie2013 já jsem doufala že na ní spoleh je.. nic jsem jí neudělala.. asi to spíš celé nedokážu pochopit, já bych v životě nic takového neudělala… taky mám spoustu věcí půjčených, naštěstí to jsem jí nepůjčovala, ale v životě by mě nenapadlo kvůli pár kouskům „hadru“ zahodit přátelství.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová