Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak s tím ti snad může poradit máma, když tam žije ne?
Tak hlavne zacni resit aliment na dceru a alimenty na sebe, tam bych zacala.
U pritele mas trvaly pobyt?
A otec starší dcery se stěhováním souhlasí? A ty bys klidně nechala malé miminko ex? To nekojíš? ![]()
No obavam se, ze pokud s tim otec dcery nebude souhlasit aby jsi sla tak daleko, budou jen problemy. Bydlet tu samozrejme muzes, otazka je jak s pojistenim, to si nesem jista.
Ahoj. To je tedy velmi těžká situace.
Každopádně si vydechni, trošku se uklidni a přemýšlej.
Za prvé, není možné, aby tak malé miminko dostal do péče otec. Pokud má vysoké příjmy, tak lépe pro tebe. Bude platit výživné na maličkou a na tebe, myslím do 2 let dítěte?
Jsi teď na mateřské asi ne? Pak budeš brát rodičák. Muzes dát malou do jesliček třeba na půl dne a jít pracovat. Také asi dostáváš alimenty na první dceru a dosáhla bys možná na příspěvek na bydlení ne? Poptej se!
Nejdříve bych se zastavila na sociálce a probrala s nimi všechny možnosti.
Pak bych vyrazila k mamince na takovou delší „dovolenou“, pár měsíců, a hledala bych si v místě současného bydliště levný byt a vše zařizovala. Rozhoď sítě po kamarádech, známých.
Držím palce a nevěš hlavu. Bezdomovec nejsi- jen tě současný „přítel“ dostal do svízelné situace ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem v docela težké situaci a potřebovala bych radu.
S přítelem se, kterým momentálně ještě bydlím a mám dceru jsem se dohodli, že se odstěhuju. Problém je, že nemám kam jít-Moje matka mi nabídla, že mohu k ní než se dám dohromady. Problém je, že ona bydlí v Neměcku. Já německy neumím ani ň. Mám dvě dcery. Jednu z pedchozího vztahu (3 roky)a druhou s tím co s ním žiju (3 měsíce).Nevím co mám ted dělat. Co budu dělat v Německu. Jaké možnosti tam mám? Navíc přítel chce svojí dceru do péče, takže kdybych tam šla s tou starší mohla bych tam i pracovat i když těžko se budu vyrovnáva se ztrátou dcery. Přítel má vlastní byt a vysoký příjem a já jsem bezdomovec. Otázka je. jestli vůbec nějakou seženu s jazykovou barierou. Budeme naproto odžíznutý od rodiny od přátel. Přitom přítel chce abych co nejrychleji vypadla, nedá mi žádný čas. Co mám v Německu vše zařídit a mám vůbec šanci se tam dostat? Je tu někdo kdo by s tím měl zkušenost?
Bez souhlasu obou otců tvých dcer se vystěhovat do ciziny nemůžeš. Tedy, ty můžeš, děti ne.
@quinsley píše:
Za prvé, není možné, aby tak malé miminko dostal do péče otec.
Já to pochopila tak, že mu ho tady nechá, aby mohla jít do Německa. Bez jeho souhlasu to nepůjde.
Otec starší dcery souhlasí a otec mladší dcery ne, proto jí chce do péče. Pokud já nebudu v Německu pracovat, budu zase na někom závislá (na matce).On strašně chce abych se odstěhovala a přitom chce dceru. Myslím si, že šanci na ní nemám já. Já nekojím, kvůi práškum, co beru. Matka mi s tím poradit může, ale nebudue vedět co.Ona se tam provdala já tam jdu jako samoživitelka s jedním nebo s dvěma dětmi. Už nevím kam postavit hlavu.On má známé, které mu stím, aby holku dostal do péče pomohou a já mám co? Jsem v bezvýchodný situaci.
A ty se odstehovat musis hned? Pritel na tom trva? To te jen tak chce vyhodit s tak malym miminkem na ulici??
Tak se tam oficialne nestehuj, jen jed na dlouhou navstevu. Jed na pojisteni doma, materskou, alimenty. Stejne je mimco male, nemusis spechat do prace, mas podporu mamy. Ze to neni fer, otec ma pravo na dite…hm, vzhledem k tomu co dela, bych mu to pravo klidne uprela.
@Lenka_Hal píše:
Tak se tam oficialne nestehuj, jen jed na dlouhou navstevu. Jed na pojisteni doma, materskou, alimenty. Stejne je mimco male, nemusis spechat do prace, mas podporu mamy. Ze to neni fer, otec ma pravo na dite…hm, vzhledem k tomu co dela, bych mu to pravo klidne uprela.
No, ty možná, ale soud asi ne…
Udělá předběžko a mimino má on. To není dobrá rada.
A to se jako s klidnym srdcem vzdate 3mesicniho mimina? To jste tedy frajerka.
@Anonymní píše:
Otec starší dcery souhlasí a otec mladší dcery ne, proto jí chce do péče. Pokud já nebudu v Německu pracovat, budu zase na někom závislá (na matce).On strašně chce abych se odstěhovala a přitom chce dceru. Myslím si, že šanci na ní nemám já. Já nekojím, kvůi práškum, co beru. Matka mi s tím poradit může, ale nebudue vedět co.Ona se tam provdala já tam jdu jako samoživitelka s jedním nebo s dvěma dětmi. Už nevím kam postavit hlavu.On má známé, které mu stím, aby holku dostal do péče pomohou a já mám co? Jsem v bezvýchodný situaci.
Tak soudy nerady svěřují takhle malé miminko do péče otce, ovšem právě pokud matka nezačne trojčit a neodjede „na dlouhou návštěvu do ciziny“ (a tomu se, milé děti, říká únos, což sice není trestný čin, ale bude to řešit Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí a to matce u soudu moc neprospěje).
Já bych tedy nikam nejezdila, ani jako na dovolenou, to opravdu riskuješ to předběžné opatření a že o mladší dítě přijdeš. A jak si péči o dítě představuje on? Pořídí mu chůvu? Půjde na rodičovskou dovolenou? (To zase přijde o ten příjem.) Takhle malé dítě svěří soud otci jen ve výjimečných případech. Zatla bych zuby, oběhala si úřady, na které dávky máš nárok a pokusila se najít nějaký levný byt. Bude to určitě náročné, ale mě by za to děti určitě stály.
Ahoj, jsem v docela težké situaci a potřebovala bych radu.
S přítelem se, kterým momentálně ještě bydlím a mám dceru jsem se dohodli, že se odstěhuju. Problém je, že nemám kam jít-Moje matka mi nabídla, že mohu k ní než se dám dohromady. Problém je, že ona bydlí v Neměcku. Já německy neumím ani ň. Mám dvě dcery. Jednu z pedchozího vztahu (3 roky)a druhou s tím co s ním žiju (3 měsíce).Nevím co mám ted dělat. Co budu dělat v Německu. Jaké možnosti tam mám? Navíc přítel chce svojí dceru do péče, takže kdybych tam šla s tou starší mohla bych tam i pracovat i když těžko se budu vyrovnáva se ztrátou dcery. Přítel má vlastní byt a vysoký příjem a já jsem bezdomovec. Otázka je. jestli vůbec nějakou seženu s jazykovou barierou. Budeme naproto odžíznutý od rodiny od přátel. Přitom přítel chce abych co nejrychleji vypadla, nedá mi žádný čas. Co mám v Německu vše zařídit a mám vůbec šanci se tam dostat? Je tu někdo kdo by s tím měl zkušenost?