Migréna a hořčík

192
27.4.17 13:36

Migréna a hořčík

Ahoj všem,

migrenici, prosím o radu. Trpím migrénama hlavně v období, kdy se často mění počasí. Takže třeba minulý týden jsem měla migrény tři. Dočetla jsem se, že na migrénu pomáhá hořčík. Má s tím někdo zkušenost? Zatím jsem to nezkoušela, bojím se, aby to nemělo třeba spíš opačný efekt. Ocením jakékoliv zkušenosti.
Mám doma Magnezium laktát, tabletky. Pomáhá něco jiného? ANebo na migrénu hořčík vůbec?

(Na tu bolest léky nezabírají, zabere jedině ležet a spát, ale i tak mě ta nesnesitelná bolest nenechá v klidu)

Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
27.4.17 13:43

@Lisdoonvarna trochu to pomuze (mne to přímo doporučila neurolozka), spis jako prevence. Brala jsem magnosolv. Ale zázraky bych od toho nečekala.

• Citovat
  • Upravit
2047

@Lisdoonvarna Ahoj, nemyslím, že by hořčík pomohl už při rozjeté migréně, já piju rozpustný, když začínám cítit, že to na mě jde a většinou to pomáhá. Taky se říká, že pro urychlení nástupu účinku prášku na bolest se může zapít rozpustným hořčíkem, mně se zdá, že to funguje, ale jestli na každého, to nezaručuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143

Ahoj, na migreny take trpim. Chodim k neurologovi a ten mi pise horcik pokazde. Mg laktat jsem take uzivala, nekolik let jednu tabletu denne. Pri posledni kontrole mi napsal jiny horcik-Magnerot, ale asi hlavne zalezi na mnozstvi horciku v tablete. Urcite ho uzivej dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.17 13:59

Mívám migrény před MS a někdy při změnách počasí. Při nástupu migrény mi hořčík nepomáhá, spíš naopak, jinak ho ale užívám. Pomáhá mi ale meduňkový čaj, který piju před MS a jindy při náznacích, že by mohla přijít migréna.

• Citovat
  • Upravit
192
27.4.17 14:52

Díky moc všem. Při nástupu migrény nepomůže už nic, zkusím si ten hořčík vzít už během aury anebo jakmile začnu cítit tuhnutí svalů za krkem. Napadá mě, jestli třeba na uvolnění těch ztuhlých svalů by braní hořčíku nepomohlo, od toho mě většinou ta hlava přímo třeští.
Takže dík, vyzkouším. Ne že bych si tím chtěla migrénu přivolat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
27.4.17 15:34

Mam migreny od puberty, naprosty klid jsem mela v tehotenstvi a za plneho kojeni, zajimalo by me, zda by to neslo nejak navodit umele, asi jedine az prechod. Hodne jsem se zlepsila nahodou, kdyt jsem chtela zhubnout a najela na krabickovou dietu, ted mam migrenu 2× mesicne, predtim 3× tydne, prakticky jsem vysadila rychle cukry, sladkosti, chce to i pravidelnost spanku, to zajistuji deti ;) Taky chodim na rehabilitaci a cvicim kvuli kostrcovemu syndromu a take to ma pozitivni vliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
27.4.17 16:50

Mám taky migrény při změně počasí, nepomáhá mi nic kromě triptanů, ty mi zabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
27.4.17 19:20

Zdravím, mě také bolívala hlava a od doby, kdy jsem si upravila stravu a hodně si dávám chlorofylu (spousta hořčíku, venku a zdarma :) ), tak mě hlava už nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.9.17 11:34

Hořčík na migrénu opravdu pomáhá, ale je to spíš o dlouhodobém přijmu.

Hořčík je totiž v těle přítomen u většiny fyzických i duševních procesů, a tak jeho nedostatek oslabuje tělo i ducha.

V dnešní hektické době každý druhý doporučí „zobat“ nějaké hořčíkové tablety, které do těla sice nějaký ten minerál dostanou, ale vlastně jen tlumí následky hektického životního stylu.

Stejně tak spreje, které se aplikují přímo na kůži. Vstřebávání kůží sice méně zatěžuje tělo, protože se hořčík dostává do oběhu přímo a nemusí procházet trávením, ale zase je to jenom taková náplast, která neřeší příčinu, jen snižuje následky.

Za sebe doporučuji epsomskou sůl, které se říká i „hořká“ podle vysokého obsahu hořčíku. Nejlepší je se v soli vykoupat, většinou stačí jen krátká koupel do patnácti minut. Ale když nemáte vanu, je fajn si i jen tak namočit na deset minut nohy do škopku s touhle solí.

Taková koupel má totiž trojí účinek - jednak doplňuje hořčík, člověka to donutí na chvilku „vypnout“ a nehonit se a ještě pokud to budete dělat pravidelně - stačí i jednou týdně, tak si už vytvoříte zvyk, že někdy odpočíváte a tělo vydrží víc, protože ví, že ten pravidelný odpočinek přijde.
Zkuste to. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
26.9.17 14:21

@Lisdoonvarna Mám silné migrény na 2 dny každý týden, jediné co mi zabírá jakž takž jsou čípky a triptany popř. mě napíchají na pohotovosti. Zkoušela jsem na doporučení brát vyšší dávky hořčíku+b-komplex a záchvaty se ani nezmírnili, brala jsem i kapky řimbaby, gingko biloba…všem potravinám které obsahují glutamát a podobný sajrajty se snažím vyhýbat, nejím moc sladké a stejně nic. Teď mě čeká další kolečko po doktorech ale co mi říkal můj doktor tak to bude pravděpodobně migréna bez příčiny, nesmířím se ale s tím že takhle budu žít po zbytek života, budu hledat dál a snad přijdu na to jak záchvaty zmírnit alespoň o 50%.Můžeš zkusit třeba i ty kapky nebo tablety řimbaby, mě nepomáhají ale jedné známé zase ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
27.9.17 09:33

Ahoj, já beru hořčík pravidelně a mně tedy nepomáhá vůbec. Ale to je tím, že mívám silné migrény, napomáhají akorát injekce a léky na tlak.

• Citovat
  • Upravit
Narax
7.12.17 14:27

Míval jsem migrény až jsem se ztoho chtěl zabít nejdříve párkrát za měsíc to bylo ještě v pohodě pak 1× týden pak 3× týden a nic nezabíralo a to už byl mazec, já i rodina nešťastní. Doktoři nepomohli-jen prášky a všelijaké s***** - každopádně nic co by zničilo příčinu maximálně trošku co tlumilo následky - tu nesnesitelnou bolest. Já absolutní skeptik který by nevěřil něčemu jako je milá starší paní která mi přiložila ruce na hlavu a řekla mi ať si představím něco hezkého no a prý že už migrénu mít nebudu (ruce na hlavě měla cca 1min). No samozřejmě jsem nevěřil že by to bylo tak jednoduché a v duchu jsem se smál a zároveň jak jsem v *. První týden když mě hlava nebolela jsem si říkal náhoda, po měsíci štěstí, teď po pár letech vlastně ani nevím co si o tom myslet, každopádně migrenu jsem už neměl. Bohužel nevím kdo to byl :-( Každopádně tímto chci dát šanci, že nějak to jde jen najít někoho kdo to umí odstranit…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex