Migréna žaludku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14832
2.11.12 11:40

Migréna žaludku

Ahoj mamky, chci se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s migrénou žaludku - ať už u sebe nebo u miminka.
Jak na ní?
Naše 4,5m holčička na ně trpí kvůli jednomu syndromu, který má, ale bohužel naše doktorka o tom nic neví.. :roll:
Předem díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12429
2.11.12 12:59

Migréna žaludku? Pokud vím tak migréna se týká pouze hlavy a žaludeční nevolnosti jsou při migréně téměř běžné. Ale migréna žaludku slyším poprvé. Co to má být jak se to projevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
2.11.12 13:08

Ahoj, trpím na migrény od puberty, ale o žaludeční migréně slyším poprvé. Podařilo se mi vygooglit akorát to, že to je nevolnost při migréně, což je celkem běžné. Ale nerozumím, jak by mohli čtyřměsíční holčičce diagnostikovat migrénu, když tu lékaři diagnostikují na základě přesného popisu a sledování příznaků. Žádný hmatatelný test na migrénu myslím není…
Jinak tedy ano, já zkušenosti mám s migrénou letité. Takže pokud tě zajímá toto, klidně se ptej, ale tobě asi o klasickou migrénu nejde, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
2.11.12 13:16

Opravdu je to migréna žaludku - když je miminko krmeno, po nějaké době začne nekontrolovatelně plakat, bolestivě, a nejde to zastavit. Musím jí dát dlouhou pauzu a pak zkoušet pokračovat - bohužel je to pak spojené s nechutenstvím..
Naše doktorka o tom sice už slyšela, ale to je tak všechno.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
2.11.12 13:23

Tak to opravdu nevím… A opravdu je to „migréna“? Pořád o tom nemůžu nic najit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
2.11.12 13:23

Tak na to se teda musím zeptat doktorky. Příjde mi to jako nesmysl. Pokud pláče po krmení tak ji může bolet bříško z nějakého důvodu nebo by mohla mít vředy v žaludku (ale to je asi nepravděpodbné).A jak to doktorka zjistila? Dělala nějaké testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 13:53

@Kaspinka Abdominální migréna vážně existuje a je to dost svinstvo. Má podobné spouštěče jako obyč migréna, akorát holt místo hlavy bolí žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
2.11.12 13:59

Tak to teda mrňouska lituju, že to má takhle malé miminko:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
2.11.12 14:08

No ona to má spojené se syndromem.. Proto by mě zajímalo, jestli s tím má někdo zkušenost a jestli se to dá nějak řešit.. Ona nepláče po krmení, ale začne třeba chviličku po začátku krmení - možná jsem to předtím špatně napsala.. Naštěstí to není při každém krmení - to bych se z toho asi šla oběsit, je to i pro mě jako pro matku strašně psychicky náročné a ničí mě, že jí nemůžu utišit.. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 14:11

@IvkaV Já jsem jenom prostý migrenik :( Ale v moudrých knihách se píše, že máš vynechat co nejvíc potravinová aditiva a kyselé potraviny. Jako migrenik ti můžu napsat jen toliko, že nejlepší je vystopovat spouštěč a zdaleka se mu vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
2.11.12 14:16

@kotyk No to je u miminka docela blbý, protože baští jenom mlíko a zkouším teda nějaký ty příkrmy, ale u těch se zdá v pohodě (zatím teda jen mrkvička, brambora a dýně).
Ale fakt je, že je to možná u konkrétního mlíka - my máme 2, tak to zkusím vypozorovat..
Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
2.11.12 14:24

IvkaV jestli máš UM tak změň značku, třeba je to v ní :nevim: A co ti řekla dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
2.11.12 14:38

@Kaspinka Ta mi řekla, že o tom jenom slyšela, že o tom sama nic neví.. :zed: Zkusím změnu - ona to naštěstí nemá vždycky, to by mi asi hráblo, už tak je to dost náročný.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
2.11.12 14:39

@kotyk Prosím tě a co jsou to vlastně potravinová aditiva? :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.11.12 14:46

Barviva, dochucovadla… Řekla bych, že to ve vašem případě asi ještě moc roli nehraje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí