Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky,
moje mala 5mesicni holcicka ode me chytla kasel i rymu.
Dr mi doporucila na kasel stoptussin a na rymu vincentku a odsavacku na vysavac. Docetla jsem se ze se da vincentka pouzit i na kasel.
Jak vytirate nosanek? nakapat na spejli do usi a vytrit tim nos? a na kasel ji dat do pusy par kapek?
moc diky za rady
My doma používáme Vincentku na rýmu a bolest v krku. Dětskou jsem bohužel zatím neměla, jenom kapky na rýmu a synovi jsem je normálka kapala do toho nosu.
My vincentu používáme na rýmku a kšlík.
Docela pomáhá, ale ne nějak extra. Jinak kapičky taky normálně kapeme do nosu. ![]()
Vincentku mu normálně do nosu stříkám. Žádné vytírání a pěkne odsaju vysavačem. Ale s kašlem zkušenosti nemám. ![]()
Kup Vincentku ve spreji, junior. Doplnit se dá potom normálně V. v lahvi. Jestli se bojíš, že i když je pro děti (nevím, od kolika je), že stříkátko hodně stříká, nezaváděj nástavec úplně až do nosní dírky.
My jsme taky používali vincentku od mimi, poradila mi to dětská dr, je to přírodníminerální voda, rozpouštějící hlen a na krk se normálně pije. Je to spíš na rozpuštění hlenu, né porti kašli. Kupuji v lahvi, doplňuji do stříkátka a mimi jsem kapala kapátkem asi do 3 měs. pak sprejíkem. Dokonce jsme začli používat do uší, páč synovi se často tvořily špuntíky tak mi dr na ORL také doporučil Vinc. lila jsem to klukovi po lžičce do ouška, zašumělo, rozpustilo a pak ksme nechali vytéct a dočistili špajchličkama do uší. Lepší než chemie a navíc za pár kaček. Taky mi bylo řečeno že vydrží v lednici moooc dlouho, pokud není kontaminovaná. Můžu doporučit.
![]()