Zánět středního ucha a kurz plavání

109
1.11.12 21:50

Zánět středního ucha a kurz plavání

Malá bude mít 7měsíců a cca před měsícem a půl prodělala oboustranný zánět středního ucha. Od té doby se nemůžeme zbavit rýmy, naštěstí ouška jsou v pořádku. Máme zaplacen do konce prosince kurz plavání, bohužel malá absolvovala jen asi 3lekce, potom jsem ji z dalších musela odhlásit. Doktorka na ORL tvrdí, že ten zánět oušek měla nejspíše právě z plavání a vody v oušku. Nemáte někdo podobnou zkušenost, nebo nějakou radu jak moci pokračovat v plavču, ale ochránit ouška? Samozřejmě zdraví je na prvním místě a jsem již rozhodlá plavčo ukončit, příp. posunout alespoň na jaro. Tahle diskuze je spíš taková poslední šance záchrany plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
1.11.12 21:57

Zkušenost nemam, jen chci říct, že nám na plavání radili po plavání pořádně ouška vysušit a nechodit hned ven. A na ORL radili před plaváním stříknout do ouška ušní olej, že voda líp vyteče a nezůstává tam. Třeba by vám to pomohlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
1.11.12 22:03

Ahojky, my chodíme taky na „plavání“. Po každé lekci dá lektorka buničitou vatu do ouška a nechávám jí to až do příchodu domů. Vysaje to vodu z ucha (dělám to i doma, po koupání). Lektorka se dušovala, že to tak dělají a nikdy nemělo žádné mimčo problém s ušima.
Ten čtvereček vaty má několik vrstev. Odloupnu tak 2, sroluju, dá se to do dírky a zbytek zahne a nechá v oušku, v tom prostoru kolem dírky, udělá se takový šneček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
1.11.12 22:24

Ja ví, ze o tomhle ta diskuze nemela byt, ale ja bych to plavání vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.11.12 22:29

@kačka25 souhlasím.. Myslím si, že jakmile vlezete do vody, že obět budete mít uši..
Asi bych nešla do vody i když je teď rýma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
1.11.12 23:22

Tak blbý je, že jak ten zánět jednou byl, začínají být ouška citlivější. Jednak na plavání by se nemělo chodit ani s rýmou, nejen že je to častý původce zánětu středního ucha, ale i je v tu dobu děťátko oslabené a spíš onemocní, plavání je zátěž. Jinak pokud je dítko zcela zdravé, po plavání se ouška vysuší čtverečkem buničité vaty (né tyčinkou) a dodrží se minimálně 30 minut aklimatizační doba v herničce než se jde ven (na podzim samozřejmě už s čepičkou přes ouška), tak by to neměl být problém. Plavání je navíc velmi prospěšné. Ale jsou taky citlivý jedince a těm třeba i stačí, když jim ouška „ofoukne“ studenější vítr a je to. Hlavně na plavání jen když je dítko zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.11.12 23:36

Ahoj, já myslím, že plavání se zánětem středouší nemusí mít nic společného.
Náš 1.syn chodil od malinka několik let a nikdy žádný problém neměl, 2.syn na plavání nikdy nechodil a zánětů prodělal tolik, že nás to dohnalo až na operaci, ale protože je taky vodomil, jedna z mých prvních otázek byla jak ochránit ouška a přímo z ORL jsme dostali doporučení- špuntíky do uší a navrch ještě plaveckou čepici a cíleně nepotápět. Tak to tak praktikujeme a už se nám i potopil a špuntíky s čepicí uši udržely v suchu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.11.12 00:27

Díky za ohlasy :hug:. Malá je právě taky vodomil, z plavča byla nadšená, mrzí mne, že ji o něj chci ochudit :?. Pořád se to ve mne pere, zda tomu dát ještě šanci, nebo to raději nepokoušet :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.11.12 00:35
@Hanulínek píše:
Ahoj, já myslím, že plavání se zánětem středouší nemusí mít nic společného.
Náš 1.syn chodil od malinka několik let a nikdy žádný problém neměl, 2.syn na plavání nikdy nechodil a zánětů prodělal tolik, že nás to dohnalo až na operaci, ale protože je taky vodomil, jedna z mých prvních otázek byla jak ochránit ouška a přímo z ORL jsme dostali doporučení- špuntíky do uší a navrch ještě plaveckou čepici a cíleně nepotápět. Tak to tak praktikujeme a už se nám i potopil a špuntíky s čepicí uši udržely v suchu. :mavam:
Špuntíky do oušek jsou i pro takhle malé drobísky? Napadlo mne, že něco takového jistě bude, tak jsem ráda, že jsem se nespletla. Jen nevím jak by mi na to malá reagovala, zda by si to nechala líbit :nevim:. Ještě je prý nějaký olejíček do oušek, co pomáhá ty ouška chránit před vodou. Ještě se zkusím poradit s instruktorkou na plavču, ale na ORL nám bylo doporučeno kurz alespoň přesunout na jaro, samozřejmě na plavču k tomu nepřistoupili a kurz za x tisícpropadne :zed:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.11.12 00:36

Až bude úplně zdravá, tak to zkus. Dodržuj všechny doporučení (viz můj předchozí příspěvek) a uvidíš. Jo a k té aklimatizaci, nestačí jen vydržet půl hodinky po plavání, ale je důležité i přijít na plavání s předstihem. Když je venku osm stupňů, né-li míň, maminka se vřítí do přetopené šatny s dítětem na poslední chvíli, svlékne ho a hned šup do vody, tak si taky zahrává. Chodit včas a děťátko postupně aklimatizovat, v klidu. Já jsem taky všude na poslední chvíli, ale mám štěstí, že je Davídek pořád zdravej, za tři roky jen jedna nemoc. Ale taky bych zasloužila:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
2.11.12 11:09

@Jammiee25
Já se po dětských špuntících pídila, ale bohužel nenašla. Tak jsem na radu naší lékárnice koupila normální, ono je potřeba je jakoby sežmoulat a v tomhle stavu nacpat do ouška- pak se v tom oušku roztáhnou a dokonale vyplní otvor. Pokud je potřeba, jdou i sestříhnout, Lukymu tenkrát byly 2 roky a při dokonalém sežmoulání to nebylo potřeba, jen to chce trénink.
A vydržel v nich bez problémů- viděl vodu a nic jiného ho nezajímalo, navíc měl přes uši ještě tu těsnou koupací čepici.
Jediné blbé je, že Tě pak moc neslyší, tak pozor. ;)
Ale taky si myslím, že ve Vašem případě by chtělo přesunout kurz na příznivější období a vyřešit pořádnou aklimatizaci před a po bazéně.
A na ten olejíček do ouška se raději přeptej na ORL, naši doktoři z lití čehokoliv do uší nejsou vůbec nadšení. :roll:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+