Migrény od krční páteře

12.1.24 20:55

Migrény od krční páteře

Ahoj holky, už od 16 se velmi dobře znám s migrénama. Vždy mě bolí levá strana týlu a střílí mi to do levého oka, nejvíce když si třeba stoupnu. Uleví, když si podepřu hlavu a tím tu krční páteř uvolním. Je to fakt hrozný, stává se mi to tak 2-3× do měsíce. Léky jako ibalgin nebo migralgin mi naštěstí tak do 2 hodin přinesou úlevu, ale přece do sebe nemůžu pořád rvát léky. Na fyziu jsem několikrát byla, ale vždy mi to migrénu akorát rozjelo a dál bez výsledku. Kolikrát je mi i špatně od žaludku. Má cenu neuro, když vím že příčina je v krční páteři? Nebo máte někdo stejný problém? A jak jste ho případně řešily? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21859
12.1.24 21:08
@Aneta Novotná píše:
Ahoj holky, už od 16 se velmi dobře znám s migrénama. Vždy mě bolí levá strana týlu a střílí mi to do levého oka, nejvíce když si třeba stoupnu. Uleví, když si podepřu hlavu a tím tu krční páteř uvolním. Je to fakt hrozný, stává se mi to tak 2-3× do měsíce. Léky jako ibalgin nebo migralgin mi naštěstí tak do 2 hodin přinesou úlevu, ale přece do sebe nemůžu pořád rvát léky. Na fyziu jsem několikrát byla, ale vždy mi to migrénu akorát rozjelo a dál bez výsledku. Kolikrát je mi i špatně od žaludku. Má cenu neuro, když vím že příčina je v krční páteři? Nebo máte někdo stejný problém? A jak jste ho případně řešily? :think:

Na neurologii ti minimálně napíšou léky, které jsou přímo vhodné na migrénu. Je to skupina triptanů. Taky ti můžou napsat rehabilitace, poslat te na rtg, aby se vidělo, jak ta krční páteř vypadá. Poradi ti ulevové pozice a poradí prevenci. Než tam půjdeš, piš si kalendář migren, kdy jsi měla migrénu, co sis vzala za léky, zda byla u migrény aura, kdy máš menstruaci. Jedním ze spouštěčů migrény bývají i hormonální změny.
Existují i léky, které se berou delší čas preventivně a brání rozjetí migren. Teď prý ale zrovna nejsou na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
12.1.24 21:22

Mám stejný problém, jako prevence pomáhá cvičení krční páteře, při migréně pak horká sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
12.1.24 21:24

Ja treba migrenu mela od polypu v nose. Myslela jsem si, ze od krcni patere, pravidelne jednou mesicne jsem se dostala az do faze zvraceni. Odoperovali mne polyp v nose a migrena zmizela. Nikdy bych si to s tim nespojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
12.1.24 21:26

Co zkusit dornovu metodu?🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
12.1.24 21:36
@mado píše:
Na neurologii ti minimálně napíšou léky, které jsou přímo vhodné na migrénu. Je to skupina triptanů. Taky ti můžou napsat rehabilitace, poslat te na rtg, aby se vidělo, jak ta krční páteř vypadá. Poradi ti ulevové pozice a poradí prevenci. Než tam půjdeš, piš si kalendář migren, kdy jsi měla migrénu, co sis vzala za léky, zda byla u migrény aura, kdy máš menstruaci. Jedním ze spouštěčů migrény bývají i hormonální změny.
Existují i léky, které se berou delší čas preventivně a brání rozjetí migren. Teď prý ale zrovna nejsou na trhu.

sumatriptany zaberou je na pravou migrenu. Ja mam taky migreny od krcni patere a nefunguji mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
12.1.24 21:38
@Aneta Novotná píše:
Ahoj holky, už od 16 se velmi dobře znám s migrénama. Vždy mě bolí levá strana týlu a střílí mi to do levého oka, nejvíce když si třeba stoupnu. Uleví, když si podepřu hlavu a tím tu krční páteř uvolním. Je to fakt hrozný, stává se mi to tak 2-3× do měsíce. Léky jako ibalgin nebo migralgin mi naštěstí tak do 2 hodin přinesou úlevu, ale přece do sebe nemůžu pořád rvát léky. Na fyziu jsem několikrát byla, ale vždy mi to migrénu akorát rozjelo a dál bez výsledku. Kolikrát je mi i špatně od žaludku. Má cenu neuro, když vím že příčina je v krční páteři? Nebo máte někdo stejný problém? A jak jste ho případně řešily? :think:

muzes trosku rozepsat to fyzio, ono je totiz normalni ze kdyz se zacne cvicit ze dojde ke zhorseni na nejakou dobu… jak dlouho jsi chodila, delali ti nejaka vysetreni patere, v cem je pricina mas blokady ci co?, apod?

neuro je urcite dobry na predepsani jine lecby pokud ti napr leky nezabiraji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
13.1.24 00:16

Taky mám silné bolesti hlavy až migrény..často od krční páteře…pomáhá jak už tu někdo psal horká sprcha/vana..hodně se to zlepšilo od té doby co si dávám pozor v jaké poloze usnu..resp jak mám hlavu a krk…, pak jakmile cítím že mám jen trochu zatuhle svaly krku tak hned protahování, nahřívací masážní gely, promackam si krk a ramena… hodně mi pomáhá i od Alpy kostivalový gel (ten je sice chladivy ale pomáhá), nebo třeba teď Hadí mazání…z léků mi nejlépe zabírá Ibalgin, valetol, ataralgin…někdy je i kombinují např ataralgin si vezmu zároveň s ibalginem…případně dva ibalginy ale to už to musí být hodně rozjeté a zároveň mi nesmí být blbě od žaludku jinak to letí ven…taky mi kolikrát pomůže silná káva v kombinaci se slabším lékem…nejlepší je (když je ta možnost) si vzít magnézium, pořádně se napít, případně nějaký ten prášek..pomackat svaly ramen, krku a Horká vana nebo sprcha…a pak ještě hezky pomaloucku protahovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.1.24 12:48

Taky to mám. Mám pourazovou krční pater+ revma v ni. Když cítím, ze mě začíná bolet hlava, beru hodně magnezia, nejvyšší dávku a jdu spát. Když jsem v práci, tak trpím. Už mě bolí 20 let. U mě je nejhorší léto. Na neurologii si klidne zajdi. Mě nepomůže, max mi nabízí opiaty, ty nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21859
13.1.24 12:58

@araw to nemáš opravdovou migrénu. Pokud by to byla migréna, tak spánek a magnesko fakt nestačí a v práci bys vůbec nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.1.24 19:07

Jisteze ano, na neurologii se odlisi migrena od bolesti od krcni patere, u migreny se delaji jina vysetreni a jinak se leci. Navic tyou bolesti hlavy je vic, nez tyhle dve. Divim se, ze te tam jeste nikdo neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí