Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Holky, udělala jsem smazenou ryzi a teď jsem našla v sojovce bílé usazeniny- nejspíš plíseň. Co hrozí? Na 3 porce jsem dala asi 2-3 lžíce sojovky? Nemám odhad, víc to nebylo. Ale teď je mi samozřejmě strasne spatne a chce se mi zvracet
Víš, že v té presoleny sojovce žádná plíseň být nemůže? Takže to byla jen sůl a všechno sis vsugerovala.
@Anonymní píše:
Holky, udělala jsem smazenou ryzi a teď jsem našla v sojovce bílé usazeniny- nejspíš plíseň. Co hrozí? Na 3 porce jsem dala asi 2-3 lžíce sojovky? Nemám odhad, víc to nebylo. Ale teď je mi samozřejmě strasne spatne a chce se mi zvracet
Plíseň to nebyla
@Cenarius píše:
Víš, že v té presoleny sojovce žádná plíseň být nemůže? Takže to byla jen sůl a všechno sis vsugerovala.
No nevím
byly to bílé kusy. No snad neumreme
Jsem magor
![]()
@Anonymní píše:
No nevímbyly to bílé kusy. No snad neumreme
Jsem magor
![]()
Jakou barvu má sůl?
@Havlova píše:
Jakou barvu má sůl?
Bílou prosím. Ale tady tohle byl jako měkký povlak a zespodu jako plesnive oka. Ale hernajs, otevřená asi 5 měsíců, s vickem a trvanlivost víc jak rok ještě. Už to domu nechci ![]()
To jí při každém použití protřepej a budeš bez té tvé plísně ![]()
Jestli tam máš opravdu plíseň tak to už jsi mrtvá
to by byl extra odolný druh z jiné planety ![]()
Nevymýšlej pikoviny a jdi se v klidu najíst
@Anonymní píše:
Bílou prosím. Ale tady tohle byl jako měkký povlak a zespodu jako plesnive oka. Ale hernajs, otevřená asi 5 měsíců, s vickem a trvanlivost víc jak rok ještě. Už to domu nechci
Víš že trvanlivost je jenom dokud je neotevřena? ![]()
@Markéta188 píše:
Plíseň to být mohla, ale ušlechtilá.
Víš co je to Koji?
Nevim. Jdu googlit
@JiříkMazlík Ale na netu pisi, ze vydrží měsíce i rok otevřená. I na lahvicce bylo po otevření 12 měsíců
@Anonymní píše:
Nevim. Jdu googlit@JiříkMazlík Ale na netu pisi, ze vydrží měsíce i rok otevřená. I na lahvicce bylo po otevření 12 měsíců
Moje sojovka má že po otevření skladovat v lednici.
@KKK85 to máš asi málo ostrou koncentraci
nejlepší je když na ni není ani písmenko česky ale „čínský“ písmo ![]()