Migrény - psychické problémy

Anonymní
17.12.20 20:45

Migrény - psychické problémy -

Ahoj všem
Mam hrozné depky, připadám si méně cenná, a pořád se mi chce brečet. Mam každý den špatnou náladu, jsem protivná a chlap už toho má dost. Já se mu nedivím, trpím migrénami od roku 2015 do toho ještě mám deprese…😭 😭 Už to nedávám… Nezvládám nátlak, spěch nebo tlačení do něčeho. Hned se zhroutím. Babičky nemáme které by hlídaly děti, takže dennodenně je to na mě. Dříve tomu bylo asi 19 let jsem se řezala ( na ruce ) vždy mě musely mít pod kontrolou, pak to přešlo seznámila. jsem se a nynějším přítelem. Jenže od roku 2015 to mám zlatky, snažím se to rozchodit, a dělat že to všechno zvládám ale nezvládám. Už nemůžu dál. Jsem vyčerpaná, někdy mám náladu si hodit provaz. Žiju ve skvělé domácnosti, s dobrým přítelem který vydělává dost financí. Nestěžuju si na nic. Ale přesto jsem na dně :( :( :(… Nějaké rady jak se z toho dostat? Do práce chodit nemohu,
migrény mám tak silné že nemohu chodit na světlo, a na hluk. dcera má 3,5 roku do školky nechodí a tak jsem matka v domácnosti. Syn chodí do školy jen od 8:00-11:40 takže by mě nikde nevzali - abych v případě školky mohla oba vyzvednout. Družiny u nás nefunguji- mají přeplněno. Berou hlavně děti pracujících obou rodičů. Takže jsem doma zadarmo. I to mě frustruje, nemám své peníze a tak nějak všechno na mne doléhá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
17.12.20 21:00

Tohle, co popisuješ už bude chtít odbornou pomoc. Antidepresiv se neboj, uleví se ti na duši a možná odezní i migréna. Víš, co ti je spouští?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.20 21:09

@annasmyc - migreny mám po ránu či během dne. Jenže u mě je problém už hned jak otevřu oči. Dnes jsem tak na dně že jsem nemohla nic dělat. Došlo to do fáze kdy jsme se hodně pohádaly - což u nás nikdy tak nebylo. Štve mě celý můj život jen co se vzbudím, nebaví mě nic, a pořád mám na krajíčků. Snažím se to nedávat najevo, ale čím více se snažím - tím horší je pak to že to musím v době udržet. Hnusim se sama sobě, nemá z ničeho radost, a i ty migrény které mám a beru na ně sumatriptany mě ničí.

• Citovat
  • Upravit
1026
17.12.20 21:28

Tohle bude regulérní deprese, takové vyhoření ze stereotypu. Vím o čem mluvíš. zajdi za obvoďákem nebo na psychiatrii, že to nezvládáš. Léky nezaberou hned, ale po čase se uleví, budeš mít víc chuti do všeho. Je to všechno chemie v mozku, nedá se to až tak ovládat vůlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
17.12.20 21:51

Chce to práci, pak budeš unavená, že nebudeš mít čas myslet na deprese, budeš ráda, že si lehnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
18.12.20 00:27

Je to hodně možná divné co teď napíšu a vůbec se ti to nebude líbit a celkově to nebude populární příspěvek. Taky bych chtěla děti. Máme dvě děti, chtěla bych víc dětí, ale znám své kapacity. Co vede člověka s takovými obtížemi ke dvěma dětem, když vím a i to píšeš, že prostě nejsem psychicky ani fyzicky úplně v pořádku? No jako co teď? Moc ne. Migréna je strašná prasarna, navíc v kombinaci s depresí, kterou ty prostě máš. To je strašně těžké radit, prostě stejně jedině doktor, pokusit se odbourat deprese a šetřit se. Dvě děti je velmi velká fyzická zátěž pro člověka, jako jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
18.12.20 04:35

A.proc nejdes k lekari? Lecis se s migrenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
18.12.20 05:17

Moc me mrzí, co prožívás, musí to být Peklo na zemi. Působí to, že máš střední až těžké deprese, ty migrény se k tomu mohou vázat a na takový druh migrén triptany někdy nezabírají.
Je důležité, aby tě viděl psychiatr.
Nevím odkud si, ale v Praze funguje něco jako minipoloklinika INEP (institut neuropsychiatricke medicíny). Maji i nové druhy léčby na kde co - pokud jsem správně informovaná, tak momentálně třeba léčba depresí a migrén, takové 2v1. Fungují tam neurologové, psychologové, psychiatři a jsou schopni mezi sebou o stavu pacienta komunikovat. Jezdí tam lidi z celé ČR.
Nicméně nyní jako první krok je potřeba i obyčejný praktický doktor, napíše ti antidepresiva, než té někde vezmou.
Problém tvého muže je, že evidentně nechápe, jak si na tom špatně.
V takových případech lidé popisují, že by raději stále dokola měli porodní bolesti, než toto.
Rozhodně to nevyřeší, když půjdeš teď do práce, akorát ti může být ještě hůř.
Syna by do družiny vzít mohli, kdyby ti např. Praktik vystavil zprávu, že máš silné chronické zdravotní problémy, jen je otázka jestli na to to zařídit, máš ještě kapacitu.
Hlavně se nezabíjej, vydrž, už kvůli dětem. Jestli nemáš u manžela pochopení, tak si v nejhorším bez konzultace s ním, až bude doma zavolej sanitku. Ono by ti teď možná bylo líp v klidu a tichu bez tlaku v léčebně. A neboj, manžel by to zvládl, úplně stejně, jako kdyby si jela do nemocnice třeba s akutním zánětem žlučníku.
Teď myslí na sebe! Potřebuješ to :srdce: moc a moc držím palce :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
18.12.20 05:19
@Hvezda70 píše:
A.proc nejdes k lekari? Lecis se s migrenou?

Pokud bere sumatriptan, tak ten je, pokud se to nezměnilo na předpis, tj. Musí chodit k doktorovi. Evidentně to ten doktor nevidí/neřeší/nevnímá či tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
18.12.20 05:25
@sabinka098 píše:
Chce to práci, pak budeš unavená, že nebudeš mít čas myslet na deprese, budeš ráda, že si lehnes.

To je hloupost, Tyto chemické pochody v mozku, které se projeví depresí jsou chemicky „příbuzné“ hormonům štítné žlázy, nebo pohlavním hormonům. Na to žádná práce nepomůže, leda by ji mělo být ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
18.12.20 05:31

Ještě jsem ti zakladatelko chtěla napsat, že u depresí se předpokládá, že jde nejvic o disbalanci serotoninu v mozku ( někdy napr. I dopaminu, noradrenalinu…) A u migrén jde taky o disbalanci serotoninu (i když v trochu „jiném“ místě v tom mozku). Proto to může být tak propojené. Lidé s migrénou mají častěji deprese a naopak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.20 07:30
@Anonymní píše:
@annasmyc - migreny mám po ránu či během dne. Jenže u mě je problém už hned jak otevřu oči. Dnes jsem tak na dně že jsem nemohla nic dělat. Došlo to do fáze kdy jsme se hodně pohádaly - což u nás nikdy tak nebylo. Štve mě celý můj život jen co se vzbudím, nebaví mě nic, a pořád mám na krajíčků. Snažím se to nedávat najevo, ale čím více se snažím - tím horší je pak to že to musím v době udržet. Hnusim se sama sobě, nemá z ničeho radost, a i ty migrény které mám a beru na ně sumatriptany mě ničí.

kde se léčíš? Máš se léčit u neurologa, nebo ještě lépe ve specializované poradně pro bolesti hlavy - když je migrén mnoho, dává se profylaktická = preventivní léčbě. V tom jsou stále pokroky, dneska už můžeš mít na pojišťovnu monoklonální protilátku. Ale musíš se léčit, ne to nějak pytlíkovat sama. Další věc jsou antidepresiva - nezbytnost. Velmi dobrá by byla psychoterapie a pravidelný sport. Nejdřív se musíš zaléčit a pak můžeš řešit svoje případné charakterové vady - momentálně tvůj stav plyne ze tvé nemoci, za něj nemůžeš, ale je fér vůči rodině, abys dělala maximum proto, aby ses dala do pořádku. pak třeba i vymyslíš, co s těmi dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.20 07:31
@sabinka098 píše:

blbost, funguje jen na zdravé lidi s lehkým exogenním splínem - podobné názory přivedly dost nemocných k sebevraždě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.20 07:33
@Sexynohy píše:
Pokud bere sumatriptan, tak ten je, pokud se to nezměnilo na předpis, tj. Musí chodit k doktorovi. Evidentně to ten doktor nevidí/neřeší/nevnímá či tak.

triptany může psát i obvoďák a záleží, jak to nemocná prezentuje - jestli tam chodí jen pro recepty a už neřekne, jak moc v háji je, obvoďák jen napíše recept a neřeší. leda snad když píše osmý recept z měsíc, měl by se zarazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.20 08:21

@Hvezda70 svého neurologa mám už od roku 2015 kdy migrény začali. našli mi na mozku ložisko a pořád někam jezdím. Poslední dobou mám i podle doktora pravostrannou hemiparezu, dnes jdu na magnetickou rezonancí a na sken páteře. Beru léky sumamigren, a další sumatriptany. Na psichyatrii teď nové pacienty neberou, a co se týče mého obvodního doktora je na nic

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex