Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím. Přemýšlím o mikrodermalním piercingu na krku (mezi klíční kosti). Máte někdo zkušenost jak je to při vyšetření RTG? Třeba u zubáka nebo snímek plic? Jaký materiál zvolit, chirur.ocel nebo titan? Nebo se musí striktně sundat nehledě na materiál před tímto vyšetřením? ![]()
Díky za reakce. ![]()
Měla jsem pod klíční kostí 2× microdermal. Na snímcích je to vidět. Ten plíšek co je pod kůži asi těžko sundáš, jelikož to není jako piercing, ale zaroste to do masa. Stačí o to zaháknout třeba ručníkem nebo tričkem a zatrhne se to, můžeš si to vytrhnout a dost to bolí. Dvakrát mi vyvstal, několikrát zatrhl a už bych si to nikdy nedala.
@Jiju123
Ahoj, z osobní zkušenosti. Momentálně mám 3× surface piercing. což je lepší varianta microdermalu. Jelikož Microdermal ti tělo po nějaké době začne vylučovat z těla ven. Ale co se týče materiálu pro tento piercing, určitě titan. Nemusíš ho vyndavat na rentgenu, ničemu nevadí ani například v sauně.
@Diana99 Moc děkuju
Měla jsem strach, že ho budu muset při RTG vyšetření nebo magn. rezonanci si nechat odstranit.