Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, minulý měsíc jsem prodělala mikropotrat, oplodněné vajíčko se bohužel neuchytilo a odešlo se silnou MS. K přerušení snažení nemuselo tedy dojít. Dokonce jsem od spoustu žen slyšela, že právě v dalším cyklu je větší pravděpodobnost otěhotnění, že je tzv. „pohnojeno“
.
Jak to vlastně je? Zažila jste to některá a následující cyklus se Vám opravdu povedlo otěhotnět? A co příznaky, byly intenzivnější?
Předem moc děkuji za Vaše reakce. ![]()
Já jsem potatila v 6tt, Mudr. tvrdila, že přijde anovulační cyklus, nestalo se otěhotněla jsem za tři týdny znova, ovulace byla podle testů trochu oddálená, jako spíš před očekávanou menstruací.
Zadařilo se, je to na světe už tři měsíce. ![]()
Ano, stalo se mi to v říjnu byl to 5/6 tt a hned následující měsíc jsem otěhotněla. Těhotenství je v pohodě, žádné problémy.
Taky se přidávám. Pozitivní tt, opožděná MS. Následující měsíc opět pozitivní tt, ale už bez MS, zatím vše ok. Asi je opravdu „pohnojeno“. Držím pěsti ať se brzy zadaří!!!
Taky se hlásím, poptrat v 5tt, silnější MS a daší už nepřišla. Spoléhala jsem na to, že je pohnojeno a bylo
Teď jsem v 6. měsíci, akorát jsem zezačátku špinila, ale to nemusí být zpusobené tím
takisto, vajko sa neudrzalo, odislo s ms a dalsi cyklus trva uz 31 tyzdnov ![]()
80% oplodnenych vajok sa neudrzi a odide. neboj, do troch mesiacov otehotnies a vydrzi to az do stastneho konca ![]()
Stalo se mi to 2×. Těhotenství bezprostředně po prvním potratu se jmenuje Amálka, a to po druhém Daniel
![]()
Ahoj, ja se pridam. Mela jsem to jeden cyklus pred obema detmi. Poprve potvrzene tehu, ktere skoncilo nejak 7.-8. tyden, hned dalsi mesic vznikl syn. Potreti konec hned v 5.tydnu a na poctvrte dcera, taktez hned dalsi mesic.
Mam ale posunutou ovulaci na 5.-6. den cyklu, ktery trva normalne 28 dni, tak to pricitam tomu, ze mi nestihne narust sliznice na uhnizdeni.
Ahoj holky, moc Vám děkuji za odpovědi a omlouvám, že jsem dříve nenapsala, nějak mi to časově nevycházelo.
No bohužel, já ten případ, jak jste tady popisovaly, nebudu. MS dorazila o den dříve a dneska už končí, takže snažení bude muset ještě pokračovat
. Ale co, snad se to povede tento cyklus.