Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, mám jeden dotaz,který mě docela trápí 3 týdny
. V noci spím většinou nahá, mám jen košili,takže jsem bez spodního prádla. Ráno když chci jít na WC,tak vstanu z postele,udělám asi 3,4 kroky a začne mi po nohách a na zem kapat bílá tekutina. Je to výtok nebo něco jiného?… problémy žádné nemám,nic mě nebolí,nesvědí… Má s tím někdo zkušenost nebo ví aspoň někdo co to je? Děkuji za př. odpověď ![]()
Jsem ve 23 tt.
Ahoj Azurinko, já mám výtok taky už od 20tt, teď jsem 40tt+ a mám ho pořád. Dr. mi dělal stěry a vše bylo v pořádku, tak se tím už netrápím.
Určitě bych to řekla Dr. aby si byla v klidu ![]()
ahoj, myslim, že asi to bude, já tím trpěla od začátku těhotenství, nedávno jsem na to dostala nějaký prášky, tak asi by bylo le´pší to říct dr, on by ti měl kdyžtak něco předepsat. ale co jsem četla je v těhotenství výtok normální…
Tak to děkuji, jsem ze všeho vystrašená,přece je to první těhu,tak jsem ze všeho paf
![]()
Azurinka píše:
Tak to děkuji, jsem ze všeho vystrašená,přece je to první těhu,tak jsem ze všeho paf![]()
i já byla tak to je asi normální
. radši se dr zeptej měl by ti vzít stěry, ale myslim, že to nic nebude. tak držim palce ![]()
Já ho mívala také. Četla jsem, že pokud nesvědí a není nijak zbarvený, tak je to normální. Chrání porodní cesty před infekcí…
Přesně tak, to víš že je to přirozené, já jsem taky teď poprvé těhotná, všechno je nové. Držím palečky, ať je všechno v pořádku
![]()
Ahojte tak já mám tenhle výtok také snad už od 15tt. V předporodním kurzu nám říkla porodní asistentka že je to normální a že se tak tělo připravuje na porod. Hlavně nesmí být ten výtok zabarvený třeba do zelena - to by značilo zánět a nebo do červena - to jsou prý kvasinky.
Nosím intimky i když jsem si také musela na noc zvyknout na kalhotky.
Ahoj já ho mám také,byla jsem na stěru a vše je o.k.dal mi prevenci čípky na závádění a mám ho zase a je to fyziologický
takže buď v klidu pokud nezapácháa není zelený tak je vše o.k.
Já mám taly něco podobného.Dr.mi na to dal tablety Clotrimazol.Jsem ve 23.tt a taky jsem se vystrašila,ale je to prý normální.Ale zajdi radši k dr.ať jsi klidnější.
ahujky,je to normální,také jsem ho měla do konce těhu,ted mě trápí zase očistky už 2 měsíce po porodu
Ahoj holky,
musím se k vám přidat. Jsem na tom stejně jako Azurinka, sotva rano vstanu, uz to ze me teče. Za den vyměním min. 3ks slipových vložek. Je to opravdu nepříjemné, člověk cítí neustálé mokro. Ale jak čtu, tak je to teda asi normální. Ale taky jem už měla obavy. Navíc asi spadám do toho malého procenta žen, které trpí zvýšeným sekretem i normálně a stále nějaké kvasinky a tak…
Teď jsem ve 25.tt.
Tak ať se vám maminy jen daří ![]()
Gabi,
uplně s Tebou souhlasím.
Takže nám nezbývá nic jiného než to nějak vydržet a dbát na hygienu. Ale co by jsme pro naše miminka neobětovali. Hlavně aby naše mimi byly vpořádku ![]()