Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
jsem ve 21tt a docela mě trápí nevolnost v obchodech,kde je spoustu lidí a teplo,odbourala jsem nakupování a manžel chodí sám.On je skvělej a vážím si ho za to,ale mě to štve!Udělá se mi blbě jen na to myslím,hrozně se mi rozbuší srdíčko,začnu být nervozní a nemůžu dýchat,nevíte někdo co s tím???
![]()
Mám to taky a to těhotná nejsem
A má to i můj chlap
Nic si z toho nedělej. nemysli na to. Se mnou musí někdo chodit nakupovat, protože když se mi dělá špatně nechám košík a nákup nákupem a peláším ven ![]()
Jinak už se mi to o hodně zlepšilo a přijde to tak jednou za 3 měsíce ![]()
Holky já myslela,že jsem nějáká divná
a ono je to v podstatě normální
No mě to docela vytáčí,nejsem zvyklá,že musím jít s někým,chtěla jsem lítat po obchodech a nakupovat,jak pro mimi,tak pro mě nějáký to nové oblečení,ale ted mě to ani nenapadne a spíš mám z toho strach
Jsem z toho taková vyplašená,protože jsem tímhle nikdy netrpěla,pracovala jsem v pohostinství,milovala okolo sebe ruch a byla zvyklá na spoustu lidí kolem sebe.
Někdy mám pocit,že přichází infarkt,jak rychle mi to srdíčko buší…
Myslela jsem,že to po těch prvních třech měsících odezní,ale něják se mě to drží,ach jo ![]()
já to měla taky tak v těhu… Musela jsem okamžitě prchnout na vzduch. Omdlela jsem u kadeřnice a ještě málem několikrát. Nejhorší bylo nakupování a jízda vlakem, busem, autem…
Jsi zlatá Gábi,děkuji za podporu ![]()
A myslíš,že bych to měla říct doktorce (obvodní)??Protože na gynekologii jsem to říkala a Mudr se na mě dívala,že je to normální a něják zvlášť to neřešila ![]()
Ty stavy co jsi mívala jsou přesně ty co mám já,do puntíku
Závidím a zároven blahopřeji,že jsi už v pořádku a mužeš si lítat
Ted mě čeká výstaviště „Pro dítě“,moc bych tam chtěla jít.Víš jak spoustu věcí,ošaháš si,vyzkoušíš… Ale ta představa vydýchané místnosti a spoustu lidí už ted je mi šoufl,nevím jestli to dám,je to na prd ![]()
xaminka píše:
já to měla taky tak v těhu… Musela jsem okamžitě prchnout na vzduch. Omdlela jsem u kadeřnice a ještě málem několikrát. Nejhorší bylo nakupování a jízda vlakem, busem, autem…
Přesně jak popisuješ,je to fakt děsný ![]()
Kvaky píše:
Jsi zlatá Gábi,děkuji za podporu
A myslíš,že bych to měla říct doktorce (obvodní)??Protože na gynekologii jsem to říkala a Mudr se na mě dívala,že je to normální a něják zvlášť to neřešila
Ty stavy co jsi mívala jsou přesně ty co mám já,do puntíkuZávidím a zároven blahopřeji,že jsi už v pořádku a mužeš si lítat
Ted mě čeká výstaviště „Pro dítě“,moc bych tam chtěla jít.Víš jak spoustu věcí,ošaháš si,vyzkoušíš… Ale ta představa vydýchané místnosti a spoustu lidí už ted je mi šoufl,nevím jestli to dám,je to na prd
Taky tam jedeme.
My tam byli už loni koukat a nevím jak je to bylo jiné roky, ale zrovna loni tam moc narváno nebylo. Sama jsem koukala, kde jsou lidi. Nevím jestli jsme zrovna chytli nějakou lepší hodinu, ale bez problémů. No a při nejhorším zkrátka vyletíš ven se vydýchat. Spíš jde o to, že je to celý den na nohách, ale sednout si tam určitě bude kde na tom doprovodném programu a když nebudeš dlouho stát na místě? Sama bych tam ale určitě nechodila, jen s doporvodem, kdyby se něco dělo. Já jsem u sebe nosila pak 0,5 Coly a cucala jsem ji, ta mi pomáhala. Doktorce to určitě říct můžeš, za to rozhodně nic nedáš a gyndař bude lepší než obvoďák.
Jasně,že tam půjdu s manželem,sama bych to určitě nedala ![]()
Děkuju za rady ![]()
Koukám na net v jakých potravinách se vyskytuje železo a možná i nějáký ten doplněk stravy (Ferrumin)
Musím s tím něco udělat za prvé mě to neba a za druhé mě to neba
Už chci být zase normální
![]()
gabi.design píše:xaminka píše:Přesně tak, jízda busem hrůza. Si pamatuju na tu poslední, to jsme jeli s přítelem na UTZ., pondělí ráno a bus narvaný puberťákama, co jeli do škol. Samozřejmě jsme stáli, protože nikoho nenapadlo mě pustit sednout a že pupek mám už fakt slušný, přes kabát to už prostě vidět je. Najednou to zase na mě šlo, už jsem se viděla zase kácet k zemi, dýchala jsem jak lokomotiva a nic nepomáhalo. Přítel se pak obrátil na nejbližší sedačku a řekl jim, jestli by mě nepustili sednout, že jsem těhotná a udělalo se mi zle. Tak naštěstí pustili a jak jsem si sedla, tak jsme to už ustála, ale zážitek hnusný.
Mazec
![]()
ahoj, nejsi divná
mám to samé. Já navíc, když jsem se snažila uklidnit a zhluboka jsem dýchala, tak se mi v důsledku překysličení organismu dělalo ještě víc špatně - na omdlení a od žaludku… chodila jsem každý pátek na velký nákup do alberta a pravidelně ve frontě u pokladen se mi dělalo blbě. jednou jsem tam musela nechat celej vozík s nákupem, jak mi bylo zle…
děsilo mě to množství lidí (navíc teď zvýšená citlivost na pachy…), špatnej vzduch apod.
nakupuju teď hlavně v malých obchodech (ovo&zel, řezník, pekař..), kde vím, že můžu kdykoliv vyběhnout ven ![]()
jo a na velký nákupy jezdím teď do intersparu - je to tam docela drahý, tak tam nikdy nejsou u kas fronty ![]()
ještě mi pomáhá ipod do uší - zaposlouchat se do nějaké muziky a odfiltrovat okolí.
Ahoj,popisujete to všichni úplně přesně,já vím,že to je asi blbý když to takhle napíšu,ale jsem ráda,že v tom nejsem sama a konečně mě někdo chápe
Já jsem astmatička,tak jsem si myslela ze začátku,že to bude tím,ale to je blbost,protože když jsem doma v klidu,tak je mi labůžo
Naštěstí hlady neumřeme,protože manželovi napíšu seznam a on jde nakoupit,ale štve mě to,protože bych chtěla jít taky ![]()
Zkusím se poradit s doktorkou a zkusím i nějáký ten doplněk stravy snad se mi uleví ![]()