Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den , ![]()
chtěla jsem se s Vámi poradit, jestli některé z vás dorazila normálně menstruace na začátku těhotenství ? Já beru normálně antikoncepci, ale tento měsíc jsem brala i antibiotika, měla střevní potíže a tak jsem si radši udělala test a už druhý dn jen ráno, když si ho udělám, tam mám druhou slabou čárku, ale menstruace dorazila . Nemáte s tím některá zkušenost ? Budu Vám moc vděčná za každý názor a odpověď ![]()
Ahojky,
nemám osobní zkušenost s menstruací na začátku těhotenství, ale má velmi dobrá kamarádka měla normální MS ještě tři měsíce po otěhotnění. Tudíž je to možné.
Já osobně jsem na začátku v době předpokládané MS špinila - cca 2 dny.Už jsem věděla o těhotenství , brala jsem do toho ATB a hrozně jsem se bála - v podstatě jsem byla přesvědčená, že to špinění je raný potrat - dopadlo to dobře a výsledek vidíš v mětříku
.
Přeju, ať to dopadne, jak si přeješ
- není zřejmé, zda chceš nebo nechceš mimi
.
Ahoj,
ta ja jsem normalne menstruovala…no uplne normalne ne…jenom 3 dny ale brala jsem to tak, ze nic a ze teda nekdy priste a za dalsi mesic jsem se divila ![]()
podle UZ jsem byla pri MS 3 tydny tehu
vím že je to divoká odpověď, ale dcera kamarádky mé macechy (
) šla v sedmnácti letech na pravidelnou cytologii a dr. zjistil, že je v sedmém měsíci. Po celou dobu normálně menstruovala, zvětšeného bříška si nevšímala, protože se jí o moc nezvedlo a ona je silnější, tak jí to ani nepřišlo a o pohybech si blbka myslela, že jsou to zaražený prdy a střevní potíže ![]()
no každopádně pro tebe je z toho důležitá informace, že prakticky celé těhotenství pravidelně krvácela…
No já si myslím, že je možný že si těhu. Antibiotika a střevní problémy snižujou účinnost antikoncepce. Ale to sis určitě v příbalovém letáku přečetal. Takže jestli ste si nedávali pozor a máš na testu // čárky, tak je to jasný. Ale řekla bych, že asi těhotná nechceš být, viď. Pak prosím napiš jak jsi dopadla. Držím pěsti, aby to bylo k obrazu tvému ![]()
všem vám moc děkuji za odpovědi, tak dneska ráno jsem si udělala test a nebylo na něm nic , včera ještě ano.. =( už jsem se docela i začínala těšit .
nikiie …to je mi líto
. Pokud Tě to navnadilo, tak vzhůru do snažení.
Zřejmě se mimi neudrželo
, ale zůstalo „pohnojeno“ a můžeš s větší pravděpodobností otěhotnět. ![]()
a nemůže třeba ta menstruace ovlivnit negativitu těhotenského testu ? vím, že to jsou blbé otázky, ale teď si nechci vůbec přiznat, že jsem o to třeba „přišla“ ![]()
nikiie … těhotenský test je test přítomnosti HCG v moči. Na to, zda máš, nebo nemáš pozitivní těhu testík nemá MS žádný vliv. ![]()
Falešnou pozitivitu někdy udělá cysta
- jenomže pokud jsi měla pozitivní testík , ne jeden - dle toho co píšeš - tak zřejmě MS byla raným potratem - embryjko nebylo zcela v pořádku
a příroda si poradila sama. Bohužel tak končí mnoho těhotenství, o kterých jejich mámy ani nevědí - protože hold netestují před MS. Proto se doporučuje netestovat dříve, než po vynechání MS, a některé holky testují až týden po vynechané MS.
Vím, že jsi tohle asi nechtěla číst, ale bohužel je to tak. ![]()
ahoj nikiie … tak jak to dopadlo? něco podobného jsem zaznamenala já tento měsíc … také pozivitní test, pak dorazila MS a negativní …