Pozitivní triple test - M. Down

903
8.3.11 10:12

pozitivní triple test-M.Down

Ahoj,dnes jsem byla na kontrole a pro výsledky tripl testu,výsledky dopadly špatně.Krev mi brali v 15+6tt dle PM (16+3 dle UZ).Nevím co přesně vyšlo špatně- hcg 123,5 AFP 30,2 a estriol 1,9. Je mi 23 let,riziko M.Down 1z18(v termínu),riziko NTD 1z4700 a v poznámce-riziko M.Down očekávané pouze vzhledem k věku matky je 1z1400. Doporučuji genetickou konzultaci,AMC a stanovení karyotypu. Jsem z toho docela vynervovaná,sice mě doktor uklidňoval,ale stejně se tomu stresu nedá ubránit!Vím že hodně testů je falešně pozitivních,ale strach mám stejně.Navíc máme za necelé tři týdny svatbu a teď toto.V pátek jsem objednaná na tu genet.konzultaci,tak uvidíme.Nezbývá než doufat… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4433
8.3.11 10:26

Pavli co vím, tak ty triple testy vychází dost často pozitivně a nakonec se ukáže, že je to zbytečný poplach. Zkus se nenervovat a nemyslet na to - vím, že to jde špatně, ale v pátek budete chytřejší. Tak držím palce, ať je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
8.3.11 10:36

Ahoj, koukni už na rozjetou diskusi, je tam hodně maminek se stejnou zkušeností. https://www.emimino.cz/…ndrom-64183/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
8.3.11 10:37

Myslím, že Ti doporučí amniocentézu - http://www.ordinace.cz/…mniocenteza/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.3.11 10:41

Doporučuji ti speciální UTZ vyšetření na minor markery. Byla jsem na tom a na rozdíl od amniocentézy je to neinvazivní vyšetření. Jdi na nějaké špičkové pracoviště. Nevím, odkud jsi, ale já byla v Motole. Dr. na UTZ mi říkala, že Down se na UTZ pozná docela dobře. Pokud by jsi měla víc znaků ukazujících na postižení miminka, tak ti určitě doporučí znovu tu AMC, ale bez tohohle bych já osobně na AMC nešla. Je tam riziko potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.3.11 10:54

Pavluško Mě taky vyšly testy špatně. Měla jsem screening pozitivní. Šla jsem na genetiku - byl tam moc příjemný pan primář :potlesk: , který mě hodně uklidnil, všechno mi vysvětlil, že sice to vypočítává počítač, ale… Domů jsem šla klidně jako nikdy. Doporučil mi odběr plodové vody, na který jsem šla a výsledek byl dobrý. Nejzákladnější výsledek na DS byl do tři dnů, zbytek sice za tři týdny, ale díky panu primáři jsem byla stále klidná. Snad nejklidnější z celé rodiny :mrgreen: Fazolky budou zdravé. Takže hlavně žádný stres a přeji ti, aby jsi natrefila na takového doktora jako já. A aby zbytek testů ti dopadl jako mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
8.3.11 10:57

Doktor mě poslal do centra prenatální diagnostiky v Brně.Nejdřiv mi udělají UTZ a pak se uvidí,každopádně kdyby na ultrazvuku nebylo něco v pořádku,tak by mi tam rovnou udělali i AMC. A ještě musím dodat,že jsem nebyla na screeningu v I.trimestru,páč jsem o tom neměla ani tuchy a doktor mi to nenabýdl,bohužel…Kdybych o tom tehdy věděla,neváhala bych a šla na to hned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
8.3.11 11:05

To je škoda žes nebyla na tom sreeningu v prvním semestru. Jinak v Brně v Prenatalu je to dobrý, byla jsem tam minulej týden na genetické konzultaci a byla tam moc hodná paní doktorka Michenková, která nám řekla že by v našem případě nechodila na AMNIO, tak jsem byla ráda, protože jak jsem slyšela tak hodně lidí nutí genetici chodit na odběr. Dyžtak si vyžádej genetickej ultrazvuk a chtěj jenom doktora Vlašína, ten je nejlepší a nejvíc tam tomu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
8.3.11 11:22

Ahojky ja jsem mela taky spatne triple testy nevim riziko na down.syndrom bylo neco do 1:200,sla jsem na amc a vyslo to dobre.Nervy jsem mela teda hrozny i ze samotneho doberu,ale nebylo to tak hrozne jen neprijemne.Nechala jsem si udelat ten rychlo výsledek za dva dny a bylo to predbezne v poradku a pak mi to za tri tydny potvrdili a jeste mi ktomu i poslali dopis s vysledky a i s tim,ze to bude chlapecek.Neboj jiste to dobre dopadne,triple testy vychazeji casto spatne,pryje to tim ze se spatne vypocita stari tehotenstvi,staci i jeden den a hned je to blbe,vsechno je to jen o tabulkach.
Hlavne ze u me resili toto,ale nakonec ani nezjistili,ze ze uz mi ke konci spatne funguje placenta a tobik se narodil jen 2350g a 47m.
Hodne stesti !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
8.3.11 11:25

holky, a za jak dlouho po odběru krve na tripple máte výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
8.3.11 11:27

Já je měla za 10dní,ale někde už bývají i za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
8.3.11 11:31

nechápu proč ti to doporučují když ti mají hned dát žádanku na gen. vyšetření, abys to taky měla i zdarma. Mě tam doktorka poslala jelikož se ji něco málo nezdálo, ale hlavně taky preventivně a abych měla klid. Já tě moc dobře chápu, taky jsem se celá třásla a bála, ale nakonec to bude zbytečný,uvidíš :) budeš to mít v pořádku, vždyt jsi mladá, mě je stejně jak tobě :) a to je obrovský plus, protože ten věk má největší pravděpodobost donosit a porodit zdravého človíčka. Nech se vyšetřit v gennetu (Centrum Lékařské Genetiky A Reprodukční Medicíny
Kostelní 292/9, Praha 7) vřelé doporučují :palec: drž se :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
8.3.11 11:35

přehlédla jsem že jsi z brna,no tak ti držím palečky, pak dej vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.3.11 11:35

Pavli taky jsem to tak mela v prvnim tehu :-( vim jak se citis :hug: :hug: :hug: neboj, urcite to dobre dopadne, musi!!! :srdce: Kazdopadne na tu genetiku jdi, tu si klidne vyrvi, at ti udelaji geneticke testy. Ty mi uz vysly negativni. Strasne jsem se nervovala, cekala jsem na vysledky tyden a byl to desivy tyden, porad jsem brecela. Ale kdyz se pak casem moji kamaradce po negativnich testech narodil chlapecek s Downem, tak jsem tohle prehodnotila a radeji tyden stresu, nez postizene mimusko. Takze neber to jako fakt, jen zvysene riziko a preji, at vse dobre dopadne :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
8.3.11 11:39

Ty výsledky se zpracovávaly ve Fakultce v Brně a odtud přišlo to doporučení ke gynekologovi,můj gynekolog už mi samozřejmě žádanku napsal.Což o to já bych na tvé doporučení klidně na tu kliniku jela,ale vzhlem k tomu,že to je na druhém konci republiky,tak to asi nepůjde:)snad mají v Brně podobné možnosti v medicíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí