Termín porodu mimi dle UTZ o týden více, termín zůstává

480
7.3.11 16:36

Termin porodu mimi dle utz o tyden vice,termin zustava

Holky dle PM mam termin 21.4.ve 30TT na UTZ mimi odpovidalo 31TT,dr.jsem se ptala jestli se mi meni nejak termin porodu teda a ten mi rek,ze zatim ne ze ted nejake mereni neni presne ze mi to potvrdi kolem 37TT,tak mne zajima jestli se mam pocitat o tyden vice nebo to nechat a pocitat jak je nebo proste o ten tyden vic? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
7.3.11 16:38

uz dva mesice mi rikali, ze je malej o 14 dni vetsi, dnes dle utz presne odpovida, proste utz neres, dulezita je ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.3.11 16:45

Dle UZ je termín považován za přesnější. Pokud je o víc, než 14dní rozdílný, než termín dle MS, posune se termín dle MS na termín dle UZ. Pokud je rozdíl menší, než 14dní, uvádí se 2 termíny. Někteří zpátečníci ještě uvádějí termín dle pohybů, ale to už je hodně velký přežitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
7.3.11 16:46

ak sa chces riadit terminom podla utz, tak najpresnejsi je v 12tt, vsetky dalsie uz su velmi nepresne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
7.3.11 16:47

Ahojky, nevím, zda tě uklidním :oops:
Od 13tt mi Dr. říkala, že je Kubík o 14dní napřed, původní termín mi změnila někdy kolem 22tt o 1týden dříve, dle pohybů miminka byl napsán dokonce termín(ale ten je neoficiální) o 3týdny dříve a Kubík se narodil o 17dní dříve a byl nádherný (viz míry v metříku).
Pokud ti říká o týden víc, tak to tak trošku uvažuj, ale opravdu uvidíš až v tom 37tt :wink: Jinak to není směrodatné, hlavně ať je mimísek zdravý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
7.3.11 16:57

Deti rostou individualne, a cim pozdeji v tehotenstvi, tim mene spolehliva jsou mereni. Ja jsem mela mit podle nekterych parametru (napr. delka stehenni kosti) Saru narozenou uz nekdy v 30tt. a narodila se mi mala holcicka s dlouhyma nohama. :wink: Vzdyt kazdy dr. ti rekne, ze odhadovana vaha je +/- az pul kila, coz je u miminka sakra moc. U syna mi 10 dni pred porodem odhali porodni vahu vyssi, nez s kterou se narodil. Staci poste kurzor pri mereni posunout o malinko tim ci onim smerem a hodnoty se hnedka hodne meni. Je to jen orientacni.
Termin se urcuje podle PM a nekdy se upravi dle ultrazvuku ve 12 tt. Pak uz se s nim vetsinou nehybe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
7.3.11 17:03

u mě se taky řídili termínem podle ms a podle utz ve 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
7.3.11 17:05
saraai píše:
Termin se urcuje podle PM a nekdy se upravi dle ultrazvuku ve 12 tt. Pak uz se s nim vetsinou nehybe.

Tak proč mi s tím hýbala i později :nevim: Teď už je mi to tedy jedno, ale jentak ze zajímavosti 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
7.3.11 17:26

ja mam TP dle PM 27.7. a podle UZ 20.7. ja bych tolik ten termin neresila,bez tak je orientacni jen asi 5% rodicek se vydari rodit v terminu,ale hlavne je tam odchylka +/- 2 tydny,takze bych termin brala vyslovene jen jako odhad a terim dle PM jako hranicni dobu na prenaseni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
7.3.11 17:38
Evelline píše:
ja mam TP dle PM 27.7. a podle UZ 20.7. ja bych tolik ten termin neresila,bez tak je orientacni jen asi 5% rodicek se vydari rodit v terminu,ale hlavne je tam odchylka +/- 2 tydny,takze bych termin brala vyslovene jen jako odhad a terim dle PM jako hranicni dobu na prenaseni.. [/citac
tak dle velikosti hlavicky mi dr.rekl ze je starsi o tyden :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
7.3.11 17:45
PetulkaaFilipek píše:
Evelline píše:
ja mam TP dle PM 27.7. a podle UZ 20.7. ja bych tolik ten termin neresila,bez tak je orientacni jen asi 5% rodicek se vydari rodit v terminu,ale hlavne je tam odchylka +/- 2 tydny,takze bych termin brala vyslovene jen jako odhad a terim dle PM jako hranicni dobu na prenaseni.. [/citac
tak dle velikosti hlavicky mi dr.rekl ze je starsi o tyden :think:

ja ma prcka taky na UZ o tyden vetsiho nez podle PM.. ted muze byt vetsi o tyden ale posledni mesic se to srovna, proto se s tim jen tak nehybe.. ja mam na UZ kluka vetsiho o tyden uz od zacatku a taky se mi nic nemenilo,jen mi rekl,ze termin podle UZ vypada na 20,ale ze se to muze srovnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
7.3.11 17:45

petulka,

moj bol na poslednom sone v 29 tt podla hlavicky vacsi o dva a pol tyzdna, podla bruska o dva tyzdne a podla dlzky stehennej kosti akurat.

ale skutocne to nemozes brat ziadno do uvahy, jeho telesny vyvoj nie je rychlejsi, len je vacsi.

riad sa ms, alebo utz v 12tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
7.3.11 18:04

Peti já měla termín podle PM 26.2. a dodnes nic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.11 18:23

Termin dle utz je směrodatný pouze v prvním trimestru. Jakékoliv termíny vyprodukované později jsou už ovlivněné budoucí konstitucí dítěte, někdo je větší, někdo drobnější.
Počítání TP dle ms je v podstatě zastaralá technika z dob, kdy nebyly utz a jediný orientační bod, kterého se pevně mohli chytnout, byla právě ms. Stejně zastaralá je i metoda počítání TP dle prvních pohybů.
Na druhou stranu, někteří lékaři, kteří rádi poručí větru dešti odhadují TP dle utz i těsně před porodem, což je blbost, protože se rodí donošené děti v termínu, některé mají 3kg, některé 4kg a jsou narozené v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
7.3.11 18:28
Tejchi píše:
Peti já měla termín podle PM 26.2. a dodnes nic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

8-o …tak snad uz se brzy vyklube :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek