Druhé těhotenství a obavy

Anonymní
7.3.11 11:22

Tehotenstvi? 2. dite

Clovek mini osud meni. Vzdy jsem si prala 2 deti a zrejme se mi to i postesti. :srdce:
Menstruace prisla o 2 dny driv, ale ani ne tak menstruace jako spineni. Bylo to divny. Vcera jsem si udela TT a osobne jsem videla ducha. Tak jsem dnes bezela pro dalsi. Je tam slaba druha carka.
Takze zitra rano dalsi pokus abych to mohla oznamit manzelovi.
Jsem stastna, ale… Vim, ze by zadne, ale nemelo byt. Prala jsem si navazat druhou materskou, ale mam 3 letou variantu, takze az o kus pozdeji. Mrnousovi je 10 mesicu. Coz by znamenalo, ze mi tu bude behat 18 mesicni svist a zaroven plakat novorozene (pokud budeme mit to stesti a vse dobre dopadne).
Navic jsem na mrnousovi zavisla. Nerada ho pujcuji, mam ho temer porad u sebe. Vim, ze mam nezdravy pristup. Diskusi jsem tu jiz zakladala, a ja na tom nastesti nejsem jeste tak jako jine :-) Ale stejne, nedovedu si predstavit, ze bych bez nej mela par dni byt. Coz pokud budu mit stesti bude az behem porodu na nezbytnou dobu.
Jsem stastna a zaroven se hrozne bojim, ze nezvladnu 2 deti, psa, praci po vecerech. No mam co jsem chtela, ale bije se to ve mne, a mam proste trochu obavy…
Nechci se rouhat. Jsem stastna, tedy az mi to poradne dojde, potvrdi doktor a vse bude v poradku.
Je to zazrak. :srdce:
Jen nevim jestli na to mam…

Nemuzu tomu uverit, ze mam to stesti a zrejme ve mne pomalu zacina rust novy zivot.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81521
7.3.11 11:38

Ahojky. Čeekám děti 22 mesíců od sebe. Moje první reakce po 2 čárkách také bylo spíš zděšení. Ikdyž jsem druhé chtěla, byl to prostě najednou šok, realit. První co mě napadlo, bylo: Co chudák Tomášek. Za pár dní už jsem byla vcelku v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 11:54

tak tohle téma mi mluví z duše,tento měsíc se chceme pokusit o mimi.Už máme holčičku 18měsíců,takže když jsem počítala,že by to vyšlo,bylo by jí 2 a kousek.Je na mně hodně závislá a já asi taky. Pořád chodí a objímá mně a říká moje moje.Tak mám taky strach jak by to bylo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.11 12:01

Nevydrzela jsem a udelala dalsi test.
Je to tu. Takze podle MS termin 11.11. a to bude malemu druhy den presne 18 mesicu.........
Bojim bojim

:srdce: :srdce: :srdce:

zakl.

• Citovat
  • Upravit
1288
7.3.11 12:07
Anonymní píše:
Nevydrzela jsem a udelala dalsi test.
Je to tu. Takze podle MS termin 11.11. a to bude malemu druhy den presne 18 mesicu.........
Bojim bojim
:srdce: :srdce: :srdce:
zakl.

neboj to určitě zvládneš a gratuluji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
7.3.11 12:08

Zakladatelko to zvládneš :hug:
Jsou i takové, co jsou na tom hůř, viz. já :lol:
Realita se ukáže až za pár týdnů, ze začátku těhu jsem to brala v pohodě, hrůzu z toho začínám mít až teď :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6572
7.3.11 12:13

tak především gratulace k // …určo to teď vypadá jako nereálné, tale odstup roku a půl už je fajn…uvidíš, že když budeš chtít, tak to „hravě“ zvládneš…známá otěhotněla měsíc po porodu…je pravda, že potom měla buď uvařeno, nebo uklizeno, trochu neswtíhačka, ale děti k sobě rychle dorostli a pak už to bylo fajn a byli jak dvojčata, která si vyhrála…
já taky budu uvažova, jestli jít do 2. těhu honem rychle, ať se to „odbude“ najednou (není míněno ošklivě, ale myslím tím ten hrozný shon kolem kojence a batolete) anebo počkat…vzhledem k věku to asi oddalovat dlouho nebudu..
takže pěsti, pěsti, ať jde vše jak má!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
7.3.11 12:13

ahoj, my mame rozdil 19 mesicu, skoro jako ty teda. My druhe neplanovali vubec, a byli jsme prekvapeni, ze jsem tak rychle znova otehotnela, nejak jsme zapomneli na antikoncepci ;-) taky jsem mela a mam obavy, jestli to zvladnu, ale ted mame anicku a dvoumesicni mimi a je to nadhera.. jsou to starosti, protoze mala po nem obcas neco hodi, a chce byt porad u neho, nejradsi by ho nosila..musim je porad hlidat a byt u nich..tak jsem rada, ze si ji obcas vezme tchyne a mame chvili klid s mimi, taky jsem ji predtim nikomu moc nepujcovala, ale ted uz jsem rada, to si zvyknes uvidis. Jo je to zahul, ale je to nadhera, jo zvladnes to uvidis, ale taky se tu divi na vesnici, kdyz jedu s nasim dvojkocarem, ze tam mam jeste mimi ;-)

• Citovat
  • Upravit
1288
7.3.11 12:30
Erian píše:
Zakladatelko to zvládneš :hug:
Jsou i takové, co jsou na tom hůř, viz. já :lol:
Realita se ukáže až za pár týdnů, ze začátku těhu jsem to brala v pohodě, hrůzu z toho začínám mít až teď :oops:

dovolila jsem kouknout na profil a budete mít taky skoro dvojčata co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
7.3.11 12:32

Ahoj, já mám děti 19m od sebe. Plánovala jsem 2 roky a vyšlo to trochu dřív :mrgreen: . Jak už psala Nanda, někdy je to nestíhačka. Zítra budou malé 3m a neměnila bych. Starší mi sice dává dost zabrat, je neuvěřitelně mazanej a rychlej, že ho až musím obdivovat, kolik alotrií vymyslí během dne :roll: . A k té závislosti.. Já měla obavy, aby malej, až budu v porodnici, byl v pohodě a nakonec jsem na tom byla hůř já. Slzela jsem a uprosila doktory, aby mě pustili po císaři o den dřív :palec: . Gratuluju, užívej si to,protože tak to prostě má být, tak se ničeho neboj :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.3.11 12:33

Ahojky.Já mám přesně ten věkový rozdí.Možná ještě o pár dní menší a zvládám tohle co píšeš.Náročné to je ,ale hodně záleží na temperamentu tvých dětí.Já mám dovočejší a navíc mladší špatně spinká..Takže i já.Ted čekám třetí takže data narození - 4/2008, 12/2009, a 8/2011.vÍM ŽE TO JEŠTĚ BUDE NÁROČNÉ,ale stojí to za to. :-D Hlavně se neděs řečí druhých že to nezvládeneš.Jsem na ně uplně alergická. :twisted:
Přesně tak- zdravé miminko je neskutečný zázrak a ještě jen tak - myslela jsem že po porodu to bude uplně nejhorší - to kojení..a malej,ale opak je pravdou.Prvních 10 měsíců bylo v pohodě.Náročnější je to až ted když je druhej větší a dochází mezi nimi ke kolizím.Ale není to nic co by se nedalo vydržet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.3.11 12:35

Erian - ty jsi teda rychlík. :mrgreen: :srdce: S tím druhým je to vždy trošku náročnější než když je jen jedno. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 12:36
kralicinka1 píše:
Ahojky.Já mám přesně ten věkový rozdí.Možná ještě o pár dní menší a zvládám tohle co píšeš.Náročné to je ,ale hodně záleží na temperamentu tvých dětí.Já mám dovočejší a navíc mladší špatně spinká..Takže i já.Ted čekám třetí takže data narození - 4/2008, 12/2009, a 8/2011.vÍM ŽE TO JEŠTĚ BUDE NÁROČNÉ,ale stojí to za to. :-D Hlavně se neděs řečí druhých že to nezvládeneš.Jsem na ně uplně alergická. :twisted:
Přesně tak- zdravé miminko je neskutečný zázrak a ještě jen tak - myslela jsem že po porodu to bude uplně nejhorší - to kojení..a malej,ale opak je pravdou.Prvních 10 měsíců bylo v pohodě.Náročnější je to až ted když je druhej větší a dochází mezi nimi ke kolizím.Ale není to nic co by se nedalo vydržet. :lol:

můžu mít takovou otázku? Jak zvládnout kojení mimi a zároveň krmení většího,myslím třeba večer když jdou spát,prostě si to nějak neumím představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.3.11 12:38

Já kojila , malého na klíně a staršímu jsem dopomáhala a když měl plnou pusu šupla jsem i sousto sobě.Jde to, jen si to musíš vychytat.
Jako je pravda že už nějakou dobu jsem se v klidu nenajedla. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 12:39
kralicinka1 píše:
Já kojila , malého na klíně a staršímu jsem dopomáhala a když měl plnou pusu šupla jsem i sousto sobě.Jde to, jen si to musíš vychytat.
Jako je pravda že už nějakou dobu jsem se v klidu nenajedla. :-D

no to se nedá nic dělat člověk si snad tu chvilku potom najde :-P a jak to děláte s koupáním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí