Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ze začátku jsem je koupala zvlášt.Nebo staršího umyl manžel a přinesl mi ho -já ho nakrémovala , prohlédla..A pak jsem si sama vykoupala miminko.
Když trošku vyrost- asi 5 měsíců tak se začli koupat spolu.Vynadala jsem staršího ten jen přeběh chodbu do obýváku a tam jsem ho zabalila v ručníku do deky.Mimiko jsem už měla sebou - to jsem obstarala a pak obstrala staršího.Jednodušší to bylo pokud jsem mohli koupat oba- on pohlídal honzíka ve vaně než se uvolnilo místo na namázaní po mimi. UmytéhoMartu jsem šupla na hrací dečku a obstarala umytého Honzíka.
U nás probíhá večerní maraton následovně: v půl sedmé uklidíme hračky a připravíme pelíšky a oblečení. Před sedmou vařím kaši, v sedm koupu staršího, pak baští kaši a jde spát tak v půl osmé. Pak koupu malou, nakojím, zatím usíná v obýváku, aby nebudila staršího, kolem půl deváté ji odnesu do postýlky a pak mám konečně čas se najíst já
.
S těma 2 jsem toho stíhala daleko více.Ty první měsíce když spinká jsou fakt v pohodě.Náročnější to začne být když se hýbe, začnou příkrmy..Ale zase i s tím mimi roste starší a začíná být samaostanější.
Ted už se Honzík sám vyčurá, vykaká, svlíkne..Jen ho člověk kontroluje,vytře zadeček..a hlavně hlídá .
My jsem jedli všichni pohromadě.Malému jsem šupla to prso a starší to měl připravený aby to co nejčastěji zvládal sám a pokud bylo něco jako rýže..Tak jsem si ho dala tak blízko,abych ho mohla krmit.Pak byla chvíli pauza a pak to koupání, čištění zoublů..EV hraní.Časově uspáváme na 8.Ono se to hodně mění podle toho jaké je zrovna počasí.třeba v létě jsme chodili po koupání ještě na procházku,protože v 6 bylo kolikrát ještě vedro a tak se šlo v 7.Po tom co jsme došli šli hned po pohádce spinkat.V zimě zase jsem chodila ven na 4 a koupalo se dýl až po tom co vymrzli z venku..
Janinko kluci budou 13měsíců od sebe, takže ano, skoro dvojčata. Na jednu stranu mě to děsí, na druhou si říkám, že to bude fajn, až si spolu vyhrajou. Jedináčka jsem nechtěla nikdy.
Kralicinka já nic, já muzikant, za to může chlap
A věřím, že to bude náročné, ale jednoduchý život bez výzev by byl nuda ![]()
Tak jsem si přečetla pár fajn tipů - koupání mě ani neděsí, ale to krmení trochu jo. Malá je nejedlík - sama zkoušet jíst nechce, jídlo jí nebere. Navíc nekouše takže v tomto smětu jí vždy věnuju plnou pozornost…no uvidíme. ![]()
Teď jsem dočetla rady a tipy na koupání
Já mm štěstí, že chlap pracuje z domova, takže když se něco bude dít, zavolám a přijde mi s dráčkama pomoct. I když budu se snažit toho co nejvíc zvládnout sama. Letos mi doufám vyjde i kojení, u prvního se nepovedlo ![]()
Jídlo zatím dávám já, protože jinak bych mohla po každém jídle oblečení hodit do pračky i s dítětem a ještě potom setřít podlahu ![]()
Tak to mám taky- vytřít a pračka.Jinak malej mi jedl líp v 9 měsících - chlebe a tak si snědl sám.Jak jsem přišla z porodky s druhým tak si zvyknul nechat se obstarat. ![]()
Ted už je ale samostatnej a ten mladší taky baští sám.Takže spíš hlídám aby tím jídlem neházeli a já vytírala jenokolo stolu a ne i vedle v místnosti a aby ze židle nespadly. ![]()
Holky. Budte prosim jeste tak hodne a poradte. Porizovat dvojkocar nebo to 1,5r zvladne po svych. Nejsme vyletnici, ale mame psa takze ven musime kazdy den.
Moc dekuji za podporu! ![]()
Pampeliško poradím ti pčkej aspon do 30tt - klidně i dýl.Třeba náš Honzík by se vozil klidně i ted.Já jsem otěhotněla okolo 9-10 měsíce malého a kočár jsme kupovali- bohužel starší a vydržel jen 3 měsíce takže pak nastoupil skate.
Od toho 22 měsíce už jezdil na skete i když to bylo těžké zpočátku.
My jsem teda cetsovatelé a kluci začínají s chozením déle takže ta chůze není taky vymakaná a vozí se rádi.
Hodně záleží na dítku než na věku.
Diky
vim, jen mi zacalo v hlave srotovat co by mohlo byt treba
az to rozdycham tak to na par mesicu vypustim, budu si uzivat Kubicka a pomalu rostouciho briska
to jen ted ten naval ![]()
j.pampeliska píše:
Holky. Budte prosim jeste tak hodne a poradte. Porizovat dvojkocar nebo to 1,5r zvladne po svych. Nejsme vyletnici, ale mame psa takze ven musime kazdy den.Moc dekuji za podporu!
Mám rok a půl staré dítě. Začal chodit v 11ti měsících, teď chodí sám hodně, ale po svých komplet to nejde. Přecijen někdy chvátáš, dítě se sekne, je unavené, spí…
Kočár nepoužíváme, nosím v šátku. Děti budou od sebe 22 měsíců, plánuji normoš kočár pro mimino, kluk pěšky, případně poponesu v šátku nebo obráceně mimino v šátku, starší v golkách. Nebo skate.
j.pampeliska píše:
Holky. Budte prosim jeste tak hodne a poradte. Porizovat dvojkocar nebo to 1,5r zvladne po svych. Nejsme vyletnici, ale mame psa takze ven musime kazdy den.Moc dekuji za podporu!
No, já jsem ho pořídila - přece jen malá ještě občas v kočárku pospí a nedojde daleko, navíc si neumím představit jak tlačím kočár s miminem a jí honím aby nevběhla pod auto, nesbírala bordel atd… ![]()
Já osobně ted podruhé budu mít rozdíl 22 měsíců a stejně do dvojkočárku půjdu,protože na šátku mi zase tak dlouho nevydrží - mám ho spíš jako doplněk když se mimi v kočárku nudilo a stejně jsem radči brala kočár když už se mu nelíbilo v šátku nebo se pokakalo..